alles over Thailand

Alles over Thailand

Thaise Begroeting

In Thailand begroeten ze elkaar formeel, met name naar ouderen, met een  Buddistisch gebaar namelijk met gevouwen platte handen tegen elkaar ter hoogte van de neus of lager.  De hand schudden is dus ongewoon voor Thaise mensen onderling! Het is echter steeds gebruikelijker om met een buitenlander handen te schudden. Meestal een ‘slappe’ handdruk in plaats van een stevige handdruk zoals in Nederland.

thaise begroeting

Thaise begroeting

De seizoenen van Thailand

Wanneer is de beste periode om naar Thailand op vakantie te gaan? Een goeie vraag en niet gemakkelijk te beantwoorden want Thailand kent 3 seizoenen en de verschillen tussen noord en zuid zijn groot.

Hete en droge seizoen:      maart – mei
Regenseizoen:               juni – oktober
Koele en droge seizoen:    november – februari **

Het koele seizoen is het meest geschikt voor vakantie in Thailand. Tijdens het het koele seizoen is er ook weinig regen. Echter in het zuiden, ten zuiden van Ranong, wil het nog wel vaak regenen met uitzondering van januari en februari. Dus Overwinteren in Thailand!

Tijd verschil tussen Thailand en Nederland: 5 of 6 uur, afhankelijk van de zomer of wintertijd. In de wintertijd is het tijdsverschil 6 uur.

De Thaise keuken

In tegenstelling tot wat veel mensen buiten Thailand denken, de Thaise keuken is niet homogeen. Thailand is met een oppervlakte van 513.115 km² ongeveer zo groot als Frankrijk, en met 65 miljoen inwoners heeft het ook een bijna even grote bevolkingsomvang. Er wonen in Thailand, afhankelijk van hoe men rekent, 40 verschillende volkeren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Thaise keuken zeer divers is en gebruikmaakt van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, kruiden en specerijen.

Tip: “not spicy please” / ” Mai ped”

Gluten vrij eten bestellen?
Dit is zeer moeilijk! Veel mensen zijn niet bekend met deze term en daarom zegt men al snel dat het kan terwijl dit niet het geval is. Zie hier onder een voorbeeld dat u kunt uitprinten en meenemen om uitleg te bieden in het Thais.

gluten vrij eten bestellen

gluten vrij eten bestellen

Openbaar vervoer,  fietsen of taxi?

Vervoer in Thailand is wel belangrijk indien u bijvoorbeeld naar een restaurant wilt gaan. Te voet is natuurlijk altijd een optie maar voor de fiets is toch wel het meest ideaal voor veel overwinteraars. Een fiets of brommer huren kan eigenlijk overal in toeristisch badplaatsen.  Indien u een goede fiets via ons wilt huren kan dat ook, lees meer hier over op: overwinteren-in-thailand.nl/fiets-huren-in-thailand

Vaak is het mogelijk om u te laten verplaatsen met motorbike taxi’s. Deze chauffeurs kunt u herkennen het ‘gekleurde’ shirt van de chauffeur. Deze vorm van vervoer is niet echt aan te raden maar wel praktisch en goedkoop.

Wilt u taxi vervoer van te voren reserveren vanaf bijvoorbeeld het vliegveld naar uw accommodatie? Neem dan even contact met ons op.