waarom vakantieland thailand

Thailand als vakantieland

Weet u waarom Thailand als vakantieland geweldig is? Lees en leer over The Land of Smiles en kom ook overwinteren deze winter.

Thaise Begroeting

thaise begroeting

Thaise begroeting

De Thai zeggen Sawasdee krab voor mannen en Sawasdee Ka voor vrouwen om elkaar te begroeten. In Thailand begroeten ze elkaar formeel, met name naar ouderen, met gevouwen platte handen tegen elkaar ter hoogte van de neus of lager.  De hand schudden is dus ongewoon voor

Thaise mensen! Het wordt wel steeds gebruikelijker om met een toerist handen te schudden. Dan krijg je meestal zo’n slappe handdruk in plaats van een stevige handdruk zoals in Nederland.

3 seizoenen

Wanneer is de beste periode om naar Thailand op vakantie te gaan? Altijd. Nee, dat is niet helemaal waar. De beste periode om Thailand te bezoek is de winter periode. Het is droog en warm in Thailand en koud en nat in Nederland. De 3 seizoenen bestaan uit de zomer, regen en winter. De zomer is heet en droog van maart t/m mei. Het regenseizoen is nat vanaf juni tot en met oktober en de winter is relatief ‘cool’ vanaf november tot en met februari. Dus lijkt het koele seizoen is het meest geschikt voor Thailand als vakantieland. Vandaar natuurlijk overwinteren in Thailand!

Het tijdverschil tussen Thailand en Nederland is 5 of 6 uur, afhankelijk van de zomer of wintertijd. In de wintertijd is het tijdsverschil 6 uur. Dus Thailand vier zes uur eerder nieuw jaar dan Nederland.

Klimaatcijfers

De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens kunnen als een gemiddelde voor Thailand gezien worden. Lokaal, voor Cha-am Thailand, zijn afwijkingen uiteraard mogelijk, zeker op het gebied van de neerslaghoeveelheden. Klimaatinformatie voor specifieke streken of plaatsen wordt op de aparte klimaatpagina’s van Thaise plaatsen gegeven.

Klimaat informatie gemiddeld in Thailand (bron: klimaatinfo.nl)

klimaat Thailand

De Thaise keuken

Heerlijke Thaise soep die heet: Tom Yam Kong

Thaise eten Thaise soep die Tom Yam Gong heet

Of bezoekers nu een dag of een maand in het Land of Smiles verblijven, Thais eten is zo heerlijk en divers dat u nooit hetzelfde gerecht twee keer hoeft te eten. U zult al snel merken dat de keuken verandert naargelang hun locatie dus is de Thaise keuken is niet homogeen. Thailand is met een oppervlakte van 513.115 km² ongeveer zo groot als Frankrijk. Er wonen in Thailand, afhankelijk van hoe men rekent, 40 verschillende volkeren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Thaise keuken zeer divers is. Dus lekker proeven en genieten van de ingrediënten, kruiden en specerijen. Maar als u niet van pittig eten houdt zeg dan tegen de ober in het Thais: ” Mai ped “dit betekent “niet pittig”. Dan komt het goed!

Gluten vrij eten bestellen?
Dit kan maar veel mensen zijn niet bekend met deze term. Zie hier onder een voorbeeld dat u kunt uitprinten en meenemen om uitleg te bieden in het Thais.

gluten vrij eten bestellen

gluten vrij eten bestellen

Redenen voor Thailand naast de mooie stranden en het weer

Zon, zee en strand en gegarandeerde warme tropische temperaturen het hele jaar en relatief lage prijzen dus de ideale ingrediënten voor een aangename vakantie in Thailand. maar er is meer…

Veiligheid en Buddisme in Thailand

Yingluck Shinawatra was de eerste vrouwelijk Premier van Thailand en begin 2014 hebben er demonstraties plaatsgevonden in de hoofstad van Thailand. Deze demonstraties zijn lang voorbij want Yingluck is afgetreden wegens haar banden met haar corrupte broer Thaksin. De Thaise generaal Prayuth is sinds dien aan de macht en heeft vrede en rust gebracht. Het ziet er naar uit dat deze generaal voorlopig geen verkiezing laat komen waardoor hij en zijn leger aan de macht blijft dus een stabiel land.

De tempels

Met meer dan 40.000 boeddhistische tempels in het Land van de Glimlach, bent u toch zeker verplicht om er minstens één tempel te vinden die uw aandacht trekt. Deze structuren dateren uit alle verschillende dynastieën, elk reflecterend op de architecturale en bouwstijl van dat tijdperk. Elke provincie is gebonden aan minstens één van deze majestueuze wonderen, hoewel de meest unieke en overvloedige zijn te vinden in Bangkok.

De rijke geschiedenis & cultuur

Steden als Sukhothai en Ayuthaya worden ook moderner maar zijn erg interessant, omdat ze nog steeds de thuisbasis zijn van vele oude ruïnes die teruggaan tot het Siamese koninkrijk in 1238. De geschiedenis is ook te vinden in de vele kunstvormen van Thailand, zoals traditionele Thaise dansen of Thaise poppenspel voorstellingen.

Ayuthaya tempels

Ayuthaya tempels


De Thaise mensen zijn niet zo goed in Engels maar ze zijn wel vriendelijk en behulpzaam. De openbare veiligheid is beter dan in de meeste Westerse landen. Maar in de twee zuidelijk provincies doen zich problemen met moslims voor dus wij raden u aan niet naar de twee meest zuidelijk provincies te reizen.

Medische zorg

Thailand heeft diverse goede toereikende ziekenhuizen waaronder ook het nieuwste Bangkok Hospital. De standaard medische zorg is zeer goed, vergelijkbaar met de Europese normen. Ga in ieder geval naar een privaat ziekenhuis. Hier zijn de wachtrijen korter en is de standaard hoger. Zuidelijker zoals op Koh Samui eiland, Krabi en Phuket zijn ook goede ziekenhuizen en clinics te vinden. Zorg altijd wel voor een verzekering voordat u uit Nederland vertrekt!