waarom vakantieland thailand

Thailand als vakantieland

Weet u waarom Thailand als vakantieland geweldig is? Wij hebben heel veel redenen om u te overtuigen dus lees hier meer.

WELKOM – Thaise Begroeting –

thaise begroeting

Thaise begroeting

De Thai zeggen Sawasdee krab voor mannen en Sawasdee Ka voor vrouwen om elkaar te begroeten. In Thailand begroeten ze elkaar formeel, met name naar ouderen, met gevouwen platte handen tegen elkaar ter hoogte van de neus of lager. De hand schudden is dus ongewoon voor Thaise mensen! Het wordt wel steeds gebruikelijker om met een toerist handen te schudden. Dan krijg je meestal zo’n slappe handdruk in plaats van een stevige handdruk zoals in Nederland.

De Thaise keuken

Heerlijke Thaise soep die heet: Tom Yam Kong

Thaise eten Thaise soep die Tom Yam Gong heet

Of bezoekers nu een dag of een maand in het Land of Smiles verblijven, Thais eten is zo heerlijk en divers dat u nooit hetzelfde gerecht twee keer hoeft te eten. U zult al snel merken dat de keuken verandert naargelang hun locatie dus is de Thaise keuken is niet homogeen. Thailand is met een oppervlakte van 513.115 km² ongeveer zo groot als Frankrijk. Er wonen in Thailand, afhankelijk van hoe men rekent, 40 verschillende volkeren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Thaise keuken zeer divers is. Dus lekker proeven en genieten van de ingrediënten, kruiden en specerijen. Maar als u niet van pittig eten houdt zeg dan tegen de ober in het Thais: ” Mai ped “dit betekent “niet pittig”. Dan komt het goed!

Gluten vrij eten bestellen?

gluten vrij eten bestellen

gluten vrij eten bestellen

Voor mensen met een gluten vrij dieet kan dit handig zijn want veel Thaise mensen zijn niet bekend met de term Glutenvrij. Zie hiernaast  een voorbeeld met Thais schrift dat u kunt uitprinten en meenemen om uitleg te bieden in het Thais.

Lees meer over gezond in Thailand

 

Andere pluspunt van Thailand

Zon, zee en strand en gegarandeerde warme tropische temperaturen het hele jaar en relatief lage prijzen dus de ideale ingrediënten voor een aangename vakantie in Thailand maar er is meer wat u moet weten dus lees verder.

Veiligheid

Yingluck Shinawatra was de eerste vrouwelijk Premier van Thailand en begin 2014 hebben er demonstraties plaatsgevonden in de hoofdstad van Thailand. Deze demonstraties zijn lang voorbij want Yingluck is afgetreden wegens haar banden met haar corrupte broer Thaksin. De Thaise generaal Prayuth is sinds dien aan de macht en heeft vrede en rust gebracht. Het ziet er naar uit dat deze generaal voorlopig geen verkiezing laat komen waardoor hij en zijn leger aan de macht blijft dus een stabiel land.

De Buddisme en heel veel tempels

Met meer dan 40.000 boeddhistische tempels in het Land van de Glimlach, bent u toch zeker verplicht om er minstens één tempel te vinden die uw aandacht trekt. Deze structuren dateren uit alle verschillende dynastieën, elk reflecterend op de architecturale en bouwstijl van dat tijdperk. Elke provincie is gebonden aan minstens één van deze majestueuze wonderen, hoewel de meest unieke en overvloedige zijn te vinden in Bangkok.

De rijke geschiedenis & Thaise cultuur

Steden als Sukhothai en Ayutthaya worden ook moderner maar zijn erg interessant, omdat ze nog steeds de thuisbasis zijn van vele oude ruïnes die teruggaan tot het Siamese koninkrijk in 1238. De geschiedenis is ook te vinden in de vele kunstvormen van Thailand, zoals traditionele Thaise dansen of Thaise poppenspel voorstellingen.

Ayuthaya tempels

Ayuthaya tempels

De Thaise mensen zijn niet zo goed in Engels maar ze zijn wel vriendelijk en behulpzaam. De openbare veiligheid is beter dan in de meeste Westerse landen. Maar in de twee zuidelijk provincies doen zich problemen met moslims voor dus wij raden u aan niet naar de twee meest zuidelijk provincies te reizen. Click op de foto om alles te lezen over Ayutthaya met de Thaise culturele schatten die u daar kunt gaan zien. Lees over het culturele erfgoed in Ayutthaya

Goede medische zorg faciliteiten

Thailand heeft diverse goede toereikende ziekenhuizen waaronder ook het nieuwste Bangkok Hospital. De standaard medische zorg is zeer goed, vergelijkbaar met de Europese normen. Ga in altijd naar een privaat ziekenhuis. Hier zijn de wachtrijen kort en is de standaard goed. Zuidelijker zoals op Koh Samui eiland, Krabi en Phuket zijn ook goede ziekenhuizen en clinics te vinden. Zorg altijd wel voor een verzekering voordat u uit Nederland vertrekt!

Warmte in de winter!

Warmte is er altijd! Van de mensen en van het klimaat. Klimaatinformatie voor specifieke streken of plaatsen wordt op de aparte klimaatpagina’s van Thaise plaatsen gegeven.

Klimaat informatie gemiddeld in Thailand (bron: klimaatinfo.nl)

klimaat Thailand
Dus zoals u kunt zien hierboven is de voorspelling voor een warme winter voor 2019 een logische conclusie.

Bent u iets minder van de warmte? Misschien is dan een bezoek aan Chiangmai in noord Thailand een goede optie. Chiang Mai of Chiengmai (Thai เชียงใหม่), is de hoofdstad van de provincie Chiang Mai. De plaats ligt zo’n 700 km ten noorden van Bangkok tussen de hoogste bergen van het land. Lees meer >> Chiangmai en het nabij gelegen Chiangrai.

De kaart van Thailand

Thailand informatie van Wikipedia

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is “Prathet Thai”, waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus letterlijk “vrij land” betekenen. De spelling van het Thaise woord thai met deze betekenis in Thais schrift verschilt echter enigszins (ไท versus ไทย) hoewel de uitspraak van beide woorden identiek is. De naam Thailand had oorspronkelijk ook een politieke strekking in verband met aanspraken op land in met name Laos, waar etnische Thai wonen.
bedankt
Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Thailand

De badplaatsen in Thailand

Thailand is vooral populair voor de badplaatsen en het toerisme. Op de kaart ziet u de nummers van 1 – 9 die zijn verbonden met de beschrijving per badplaats.

  1. Cha-am – Thaise badplaats 2,5 uur van Bangkok

   Het visserplaatsje, Cha-am, ligt aan een kust met mijlen lange stranden. De stranden strekken zich uit langs de 8 km lange boulevard. Lees meer over deze Thaise Badplaats die in de weekenden wordt bezocht door toeristen uit Bangkok. Lees meer over >> Cha-am

  2. Huahin – Ontwikkelde grote badplaats op 3 uur van Bangkok

   Huahin (letterlijk vertaald: Stenen hoofd) is de hoofdstad van het district Hua Hin in de provincie Prachuap Khiri Khan. Huahin is een van de populairste badplaatsen en ligt aan de golf van Thailand. De Thaise koning heeft er ook zijn paleis >> Huahin

  3. Bankrut – Rust en tropisch

   Dun bevolkt, met de echte tropische natuur die je van Thailand mag verwachten namelijk heerlijke lange stranden, veel groen tussen de biologisch coconnoot plantages en rijst velden. >> Bankrut

  4. Khaolak – Badplaats aan de Andaman Oceaan

   Deze mooie badplaats heeft 30 kilometer lange kuststrook met verschillende dorpscentra, waarvan Bang Niang Beach en Nang Thong Beach de grootsten zijn. Bang Niang is de laatste paar jaar snel gegroeid. >> Khaolak

  5. Pattaya – op slechts 2 uur rijden van Bangkok

   Pattaya, staat bekend om de vele barretjes en het nachtleven maar gelukkig heeft het meer. Wij hebben een beschrijving met foto’s van Jomtien, ten zuiden van Pattaya.

  6. Koh Samui eiland – in de Thaise Golf

   Ko Samui (ook wel Koh Samui, Thai: เกาะสมุย) dit is het grootse van de drie eilanden en een stukje toeristisch paradijs. Het eiland ligt 32 km uit de kust gerekend vanaf Don Sak, het vertrekpunt van de veerboot maar er gaan ook veerboten vanaf Chompon via Koh Tao en Koh Pangan. >> Samui eiland

  7. Krabi – Het populaire Railay Beach en toegang tot Koh Phi phi

   krabi

   krabi

   Krabi staat heel vaak op de mooie promotie plaatjes van Thailand. Het bekende witte strand, helder blauw zee en loodrechte krijt rotsen. Vaak staat er ook nog een Thais bootje op de foto. En het is echt zo mooi! Wel is er ook veel toerisme en drukte die je op de promotie foto’tjes niet ziet. Lees meer over >> Krabi

  8. Phuket – de stranden, viewpoints en de Witte Buddha

   Phuket ligt in de Andamanse Zee en wordt omringd door vele andere eilandjes. Deze badplaats wordt afgescheiden van het vasteland en schiereiland Malakka, door een nauwe straat. Hoogtepunten zijn de stranden Phang Nga Bay en Phuhet Old City. Lees meer over Phuket

  9. Koh Chang – Vlakbij Cambodia!

   Dit eiland ligt in het westen van Thailand niet ver van Cambodia. Gelegen in de provincie van Trat is Koh Chang eiland het op een na grootste eiland van Thailand. Het eiland is bereikbaar per boot vanaf Leam Ngop. Er zijn prachtige stranden en een bos met bergen en in het binnenland. Populaire activiteiten op dit eiland zijn wandelen, mountain biking, kanovaren, olifant trekking, duiken en snorkelen.

badplaatsen thailand

badplaatsen thailand

Het land staat bekend om de mooie badplaatsen en haar toerisme. Op de kaart rechts ziet u de nummers van 1 – 9 die zijn verbonden met de beschrijving per badplaats.

U kunt op de links klikken om meer informatie per badplaats op te vragen.

Wij proberen uitgebreide en eerlijke informatie te bieden, vaak met foto’s en video’s voor de overwinteraar. Overwinteraars zijn mensen uit Nederland en België, die voor 1 maand of langer tijdens de wintermaanden in Thailand komt genieten van de tropen en het leven.stappen om te boeken

My Rooms Thailand

Onze specialiteit is overwinteraars helpen met het boeken van de overwinterings accommodatie voor een paar maanden. Wij streven een goed overzicht te geven op onze website www.overwinteren-in-Thailand.nl van alle mogelijkheden die wij u graag helpen boeken.

Villa Thailand huren

Wij hebben gezien dat onze gasten gelukkig worden met een goede villa voor een paar maanden. Ook iets voor u wellicht? Click hier voor ons overzicht van Villa Thailand huren

Geef een reactie