12 vermiste voetbaljongens 2018

ID:9153
Tuesday, July 3rd, 2018

De afgelopen week was er geen ontsnapping aan in het Thaise nieuws: 12 voetbaljongens vast in een grot. Heel Thailand vroeg zich af of 12 vermiste voetbaljongens nog in leven waren. Ze zaten / zitten vast in een ondergelopen grot in het noorden van Thailand. 10 dagen geen eten en drinken, het lijkt een wonder.

12 missing football boys found and alive

12 missing football boys found and alive

De hoofdorganisator van de succesvolle zoektocht naar 12 jongens en hun voetbaltrainer dacht dat er een discussie was over de beste en “volledig veilige” manier om ze uit de Tham Luang-grotten te krijgen.

Twee Engelse duikers hebben vandaag de kinderen gevonden. Bekijk de videobeelden hier:
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=36qjD9FobZ8[/embedyt]

“We zullen de 12 vermiste voetbaljongens niet naar buiten brengen totdat we een volkomen veilige manier vinden”, zei de heer Narongsak, die verantwoordelijk is voor operaties in de grot. Dit kan dus nog wel even lang duren want de kinderen kunnen niet even naar buiten zwemmen.

Ondertussen hebben duikdeskundigen eten en verjongende minerale zouten gegeven, waardoor de jongens en coach hun kracht na 10 dagen opnieuw kunnen produceren met bijna geen voedsel uit zoet water. Thailand haalt opgelucht adem.

Bron: Bangkok Post
Royal Thai Navy

well done

 

 

Leave a Reply