Hua hin corona 2020

Covid-19 en toerisme Thailand 2020

ID:15863
Saturday, August 29th, 2020

In 2020 hebben Covid-19 en toerisme Thailand een balans moeten zoeken. De autoriteiten hebben plannen voor toerisme Thailand, maar wanneer worden ze uitgevoerd? Op 29 augustus presteert men weer een nieuw plan: dat het voor gepensioneerde, zon zoekende toeristen mogelijk zou maken om de komende wintermaanden in Thailand door te brengen.

Thailand toerisme met corona

Thailand toerisme met corona

Deze overwinteraars zouden hun verblijf beginnen met een verplichte 14-daagse quarantaine en frequente virustests in Phuket. Na drie weken op het eiland en negatieve testresultaten, zouden ze vrij zijn om naar andere regio’s van het land te reizen, volgens dr. Boon, die zei dat hij directe kennis heeft van het plan van de regering en verwacht dat de aankomsten voor de winter beginnen.

Minister van Toerisme en Sport Phiphat Ratchakitprakarn herhaalde zaterdag dat hij het idee van een toeristenvisum voor lang verblijs, overwinteraars, voor geselecteerde groepen steunde.

Tijdens een persconferentie in Samut Prakan (zuid Bangkok), zei de heer Phiphat dat het oorspronkelijke visum 90 dagen zou duren en nog twee keer zou kunnen worden verlengd met in totaal 270 dagen.

De opening zou een reddingslijn bieden aan de verwoeste toerisme- en horeca-industrie, die na vijf maanden zonder buitenlandse bezoekers worstelt om te overleven. Hoewel Thailand een van ‘s werelds meest succesvolle landen is in het beteugelen van Covid-19 – het heeft al meer dan drie maanden geen lokaal geval doorgegeven – is de toerisme-afhankelijke economie een van de zwaarst getroffen wereldwijd, en zal naar verwachting krimpen door een record van 8,5% dit jaar. Zo ook in Hua hin, zie hier de recente foto’s in augustus 2020

De stap komt nu andere economieën die afhankelijk zijn van toerisme – van Bali in Indonesië tot Hawaï in de Verenigde Staten – worstelen met de pandemie, die het wereldwijde reizen vrijwel tot stilstand heeft gebracht. Bali was van plan om op 11 september buitenlanders toe te staan ​​om terug te keren, maar de Indonesische regering zei deze week dat er geen buitenlandse toeristen zouden worden toegelaten tot begin 2021.

De economie heeft dringend een boost nodig. Vóór de pandemie zouden Europese toeristen twee weken tot twee maanden op vakantie gaan in Phuket en de omliggende gebieden, zei Bhummikitti Ruktaengam, voorzitter van de Phuket Tourist Association.

Volgens gegevens van de regering hebben meer dan 6,7 miljoen Europeanen Thailand bezocht en 461 miljard baht bijgedragen aan de economie. Ze vormden ongeveer 17% van de totale buitenlandse bezoekers en 24% van de totale buitenlandse uitgaven.

“De economie van Phuket heeft buitenlandse vraag nodig om te herstellen, maar we moeten ook een evenwicht vinden tussen infectierisico’s en de economie”, zei Bhummikitti.

De regering heeft geprobeerd binnenlands toerisme te promoten met een campagne om 40% van de hotelrekeningen van reizigers te betalen, maar lokale uitgaven alleen kunnen het verlies aan buitenlanders niet compenseren. In Phuket waren buitenlandse bezoekers goed voor tweederde van de totale toeristen, maar droegen ze bij aan 90% van de inkomsten uit toerisme.

“We zullen een klein aantal buitenlandse bezoekers eerst het land binnen laten komen om ons systeem te testen”, zei premier Prayut Chan-o-cha woensdag. “We moeten iets doen, zodat de situatie niet erger wordt als bedrijven sluiten en mensen banen verliezen.”

– Bron Bangkok Post

 

 

 

Leave a Reply