Thailand Corona

Corona Covid-19 in Thailand 2020

ID:15601
Wednesday, March 18th, 2020

Het RIVM definieert het Corona virus als een infectie en we beschrijven het Corona Covid-19 in Thailand. Van coronavirussen kunnen mensen en dieren infecties aan de longen en luchtwegen krijgen.

De aanpak en lijnen in het land

De premier van Thailand zei echter dat hij al had bevolen dat er voorbereidingen zouden worden getroffen voor een eventuele derde fase. De derde fase betekent overdracht van ziekten naar een tweede persoon, derde persoon, enzovoort. “Thailand blijft in een beheersbaar stadium”, zei hij. “Het gaat om de voorbereiding van faciliteiten. Het omvat bedden in bestaande faciliteiten en aanvullende faciliteiten. Dat kunnen militaire ziekenhuizen zijn, sommige particuliere ziekenhuizen en zelfs enkele hotels. Ze zouden worden gebruikt als extra quarantainepunten”, zei generaal Prayut.

Corona Covid-19 in Thailand vliegveld

Het Nederlands reisadvies

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het reisadvies voor Thailand is aangepast. De lokale overheid in Thailand neemt zeer drastische maatregelen om het risico op verspreiding te verkleinen. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit bepaalde landen waar het coronavirus is vastgesteld.

Toerisme en Corona Covid-19 in Thailand

Toerismebedrijven dringen er bij de staat op aan om een ​​blokkering van twee weken op te leggen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt naar provinciale gebieden.Het is niet te laat om het land volledig af te sluiten, waarbij zowel land- als luchtverbindingen twee weken of maximaal één maand worden gesloten, als dringende maatregel om de uitbraak aan te pakken, zei Chamnan Srisawat, president van de Thai Federation of Provincial Tourist Associations (TFOPTA). De federatie is van plan de sluiting voor te stellen tijdens een vergadering van alle toerisme-gerelateerde verenigingen vandaag, met goedkeuring van andere toeristenbedrijven. De heer Chamnan zei dat de regering zo snel mogelijk een afsluiting moet starten voordat het coronavirus zich naar alle delen van het land verspreidt, vooral tijdens Songkran het Thaise nieuw jaar.

Vergrendel de beste optie
Tijdelijke grenscontroleposten van Narathiwat gesloten
Bars, scholen zijn 14 dagen gesloten

Het Ministerie van Volksgezondheid in Thailand meldde woensdag 35 nieuwe gevallen van coronavirusziekte (Covid-19), waardoor het aantal lokale infecties opliep tot 212, en waarschuwde dat een gebrek aan persoonlijke discipline de uitbraak oncontroleerbaar zou kunnen maken.

Coronavirus te voorkomen

Dr. Suwannachai Watanayingcharoenchai, directeur-generaal van de afdeling ziektebestrijding, verdeelde de nieuwe gevallen in twee groepen. De eerste van 29 waren mensen die in contact stonden met eerdere patiënten en de locaties waar eerdere patiënten op bezoek waren – 13 bezoekers van boksstadions, vier bezoekers van uitgaansgelegenheden en 12 mensen in nauw contact met eerdere patiënten. De tweede groep van zes was een Thaise terugkeerders uit Cambodja, vier mensen die nauw met buitenlanders samenwerkten en een van wie de zaak werd onderzocht.

“Dit gaat samen met het ziekteonderzoek, waaruit bleek dat nieuwe patiënten risicovol gedrag vertoonden en niet voldeden aan het advies van het ministerie van Volksgezondheid. Ze bleven risicogebieden en drukke plaatsen bezoeken, feestten en slaagden er niet in sociale activiteiten te verminderen. hun afstand tot anderen en zichzelf in quarantaine plaatsen. ”

Die zieke mensen brachten de ziekte over op familieleden en vrienden, en besmette kinderen en ouderen, en mensen met chronische ziekten leden aan ernstige symptomen, zei hij.

Hij vroeg bezoekers van de boksstadions Lumpini en Ratchadamnoen van 6 tot 8 maart en mensen die op 9 en 10 maart in Bangkok uitgaansgelegenheden en nachtrestaurants bezochten om hun eigen toestand 14 dagen in de gaten te houden en een arts te zien als ze hoesten, keelpijn, loopneus of ademhalingsmoeilijkheden.

Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociale contacten.
Als je geen klachten hebt, werk zoveel mogelijk thuis of probeer je werktijden te verspreiden.
Zorg voor goede hygiënemaatregelen:

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden

Blijf op de hoogte van nieuwe maatregelen en het laatste nieuws via Bangkokpost, NOS en het RIVM.

maatregelen tegen het virus

 

 

One thought on “Corona Covid-19 in Thailand 2020

 1. Overwinteren Post author

  Update:
  Thailand heeft 143 nieuwe gevallen van corona virus, wat het totale aantal gevallen sinds de uitbraak op 1388 brengt, zei het Centrum voor Covid-19-administratie zondag.

  Taweesin Wisanuyothin, de woordvoerder van het centrum en het Thaise ministerie van Volksgezondheid, zei dat het land ook een nieuw dodelijk ongeval heeft geregistreerd, waardoor het totaal aantal doden op zeven komt.

  Het laatste slachtoffer was een 68-jarige man uit Nonthaburi die een overvolle bokswedstrijd had bijgewoond in Lumpinee Boxing Stadium, waar een cluster van infecties was geweest

Leave a Reply