De valuta in Thailand is Baht

ID:2366
Saturday, May 12th, 2012

De valuta in Thailand is Baht maar wat is handig om te weten? Lees meer over deze munt.

Slim geld wisselen
Wie op vakantie gaat naar Thailand, krijgt te maken met een andere valuta. Op sommige plaatsen kun je betalen met Amerikaanse Dollars, maar de officiële munteenheid is Baht. De Baht is onderverdeeld in 100 satang. De koers van de Baht ligt meestal rond de 3 eurocent. Je kunt Thais geld kopen en verkopen bij een bank of wisselkantoor in de buurt of in Thailand zelf.

Wisselkoers
Wisselkoersen kunnen fluctueren. Met name als je een reis boekt naar Aziatische landen als Thailand doe je er goed aan de wisselkoers in de gaten te houden. Op internet kun je vinden hoe de munteenheid zich de afgelopen tijd ontwikkeld heeft. Aan hand hiervan kun je beslissen of je ervoor kiest om gelijk een groot bedrag te wisselen, of liever een klein bedrag inwisselt en een gokje neemt op een verder hopelijk gunstig verloop van de wisselkoers.

Wat berekenen banken
Het inwisselen van valuta is een dienst die banken en andere instanties natuurlijk niet voor niets verlenen. Het is afhankelijk per land en per bank hoe zij hun gedeelte hiervan opeisen. Het is mogelijk dat je een commissie betaald aan hand van een percentage van het in te wisselen bedrag, of een vaste prijs per eenheid valuta.

Om niet voor verassingen komen te staan is het aan te raden, een geruime tijd voor je vertrek op te zoeken hoe dit werkt bij mogelijkheden in jouw omgeving. Voor deze informatie kun je terecht op de website van je bank of je neemt telefonisch contact op.

Van tevoren Baht kopen
Het is altijd handig om bij aankomst gelijk voldoende geld bij je te hebben in de valuta van het desbetreffende land. Als je in een land als Thailand bent, waar een compleet andere taal wordt gesproken, wil je niet zonder geld komen te staan. Je mogelijkheden zijn dan wel heel erg beperkt tot je iemand hebt gevonden waar je mee kan communiceren. Mocht de service bijvoorbeeld op het vliegveld tijdelijk niet beschikbaar zijn, heb je wel zo wel voldoende geld op zak om naar je vakantieverblijf komen.

Hoe pak ik het aan

  • Neem vroegtijdig voor vertrek contact op met je bank en vraag naar de mogelijkheden en prijzen van het wisselen naar andere valuta.
  • Zorg dat je, ongeacht de wisselkoers, bij aankomst altijd een redelijke hoeveelheid van het buitenlandse betaalmiddel op zak hebt.
  • Houdt de wisselkoers in de gaten en probeer in te schatten wanneer een goed moment is om te wisselen.
  • Geniet van je verblijf in Thailand!

 

 

Leave a Reply