chiangrai witte tempel

De mooiste is de Witte Tempel – Wat Rong Kun

ID:12407
Wednesday, February 6th, 2019

Wat Rong Kun (Thai: วัด ร่อง ขุ่น), misschien beter bekend bij buitenlanders als de Witte Tempel, is een eigentijdse, onconventionele, particuliere kunsttentoonstelling in de stijl van een boeddhistische tempel in de provincie Chiang Rai, Thailand. Het is eigendom van Chalermchai Kositpipat, die het in 1997 ontwierp, bouwde en opende voor bezoekers. Geboren 1955 in chiangrai, afgestudeerd bij Silpakorn Universiteit.

Na voltooiing zal het witte tempelcomplex negen gebouwen bevatten, waaronder de bestaande ubosot, hal van relikwieën, de meditatie hal, een kunstgalerie en woonruimten voor monniken.

Toegangsprijs tot de witte tempel

De toegang voor de witte Tempel is gratis voor Thai en voor toeristen kost het 50 baht/pp dus minder dan 2 euro per persoon.

Ligging van Wat Rong Kun vanuit chiangrai

15 kilometer ten zuid westen van de stad Chiang rai. Goed te bereiken dus echt een leuke dagtrip. Zo zijn er natuurlijk ook toeristen winkeltjes en restaurantjes om te eten. Ideaal ook voor onze tuk-tuk chauffeur, als je hem laat wachten. 🙂

Indrukwekkend

Van alle tempels die er zijn in Thailand is dit echt wel heel bijzonder! Wij kennen ook mensen die andere tempels mooier vinden bijvoorbeeld de blauwe nieuwere tempel. Maar het beste kun je zelf oordelen.

5 recente beoordeling over Wat Rong Kun

[grw place_photo=”https://maps.gstatic.com/mapfiles/place_api/icons/worship_general-71.png” place_name=”Wat Rong Khun – White Temple” place_id=”ChIJD5RZzt-31zARo7esjg3V_Co” pagination=”5″ text_size=”120″ refresh_reviews=true lazy_load_img=true reduce_avatars_size=true open_link=true nofollow_link=true view_mode=”list”]

Bereikbaar

Via de hoofdweg goed bereikbaar. De kosten voor tuk-tuk taxi zijn 300 baht heen en terug maar zorg wel dat je van te voren afspraken maakt.

Achtergrond informatie over de witte tempel

Honderden uitgestoken handen die symbool staan voor ongebreidelde verlangens tijdens de weg naar geluk. Naast het meer staan twee zeer elegante Kinnaree, half menselijke, half-vogel wezens uit de boeddhistische mythologie. De witheid, dat symbolisch staat voor de puurheid van het Buddhism, de architectuur en vormgeving en de uniekheid van Wat Rong Kun maken uw bezoek de moeite meer dan waard.

Video van de stad Chiangrai

Wij laten u in deze video over het noorden diverse bezienswaardigheden zien waaronder ook deze witte tempe Wat Rong Kunl zien. Blijf kijken!

 

 

, , ,

Leave a Reply