Don Muang vliegveld Bangkok 2019

ID:12526
Saturday, February 23rd, 2019

In Bangkok zijn er twee vliegvelden namelijk het Don Muang vliegveld Bangkok en Suvarnabhumi airport. De laatste is waar de intercontinentale vluchten landen en vertrekken. Don Muang is er voor binnenlandse vluchten binnen Thailand maar ook binnen Azie.

Don Muang vliegveld Bangkok

Don Muang vliegveld Bangkok

De top 5 airlines die actief vliegen op Don Muang vliegveld Bangkok zijn:

 1. Air Asia. Deze airline heeft een goed werkende App en het best verstaanbare Engels on board. Ze zijn niet de goedkoopste maar staan toch boven aan qua kwaliteit omdat de prijzen vaak heel dicht bijelkaar liggen
 2. Bangkok Airways. Had ook op 1 kunnen staan ze hebben goede service.
 3. Nok Air nummer drie omdat ze goedkoop zijn maar de service en het Engels is matig.
 4. Thai Airways is zeer goed maar vaak de hogere prijsklasse.
 5. Thai Lion Air en Smile Air.
Dongmuang vliegveld Bangkok

Don muang vliegveld Bangkok

Het Don Muang vliegveld is het oudere vliegveld van de stad dus je treft geen hoogstaande technische snufjes. Je komt, zoals overal tegenwoordig, Chinezen tegen op het airport en er zijn apparte rijen voor de Chinese paspoorten.

Leuke bestemmingen vanaf Don Muang vliegveld Bangkok

Even eruit voor het visum of gewoon nieuwsgierig naar mooie plekken… Vanaf het Don Muang vliegveld kun je naar heel veel bestemmingen vliegen.

De bestemmingen die de moeite waard vinden binnen Thailand:

 • Koh Samui
 • Chiangmai
 • Krabi en Phuket
 • Luang Prabang Laos
 • Penang Maleisie
 • Phennompeng Cambodia
 • Hanoi Vietnam
 • Enz.

De vliegtickets met de 5 eerder genoemde actieve ‘low cost carriers’ zijn goed betaalbaar en dat maakt het leuk.

Het eten in restaurants op het Don Muang is duurder dan in de stad maar redelijk en lekker, tenminste dat vonden wij. De gezonde fruitshakes waren 95baht maar dan kom je wel gelijk aan je dagelijkse portie vitaminen.

Hoe kom je bij het Don Muang vliegveld Bangkok?

In Bangkok dien je rekening te houden met lange reistijd ivm alle files overal. Er gaat een tolweg van het centrum naar Don Muang vliegveld dus als je de files wilt ontwijken neem dan de snelweg als staan hier soms ook verkeersopstoppingen. Het makkelijkste kom je bij het Don Muang vliegveld met de taxi. De sky trein is in aanbouw en zal in 2019 inwerking gaan.

Aankomsttijden bekijken?

Wil je weten hoe laat je vrienden landen? Of ze nog vertraging hebben. Kijk dan hier: https://www.donmueangairport.com/flight-status

Vetrektijden?

Als je even snelwilt weten of je vlucht op tijd vertrekt dan kun je dat checken op https://www.donmueangairport.com/flight-status-departures

Hier vind je alle vertrek informatie van de vluchten die vandaag vertrekken. Ook kun je nagaan of er vertraging is. Dus handig!

Het Thaise woord voor vliegveld is “Sanaambin” dus nu hoef je alleen nog maar een taxi in te stappen 😊

 

 

Leave a Reply