Oranje licht - Reisadvies Thailand

Oranje licht 2.0 voor overwinteren in Thailand

ID:15896
zondag, november 29th, 2020

Het kabinet heeft besloten, na een de kabinetsvergadering, dat de regering speciale toeristenvisa zou afgeven voor bezoekers. De belangrijkste voorwaarde is een quarantaine van 14 dagen. De 14 dagen quarantaine is niet thuis zoals in Nederland maar is verplicht in een hotel aangewezen door de overheid, het zo geheten Alternative State Quarantine hotel. Dit is eigenlijk een soort van verplichte opsluiting bij aankomst.

Bezoekers kunnen aankomen voor toerisme of gezondheidsdiensten, en ze kunnen verblijven in alternatieve quarantainevoorzieningen, specifieke gebieden of hotels die functioneren als quarantainevoorzieningen. Visa voor 2 maanden Thailand zijn weer mogelijk met deze quarantaine plicht en een Covid-19 verzekering. Binding met het land, zoals bezit of familie, is ook nodig voor het verkrijgen van het visum. Het blijft dus niet mogelijk om vrij naar Thailand te reizen, anno 30 november 2020.

Bezoekers die lang blijven hebben een bewijs van betaling open te leggen voor hun lange verblijf in Thailand. Dit kan een betaling zijn voor een hotelreservering, of de huur van een condominium appartement. Op het facebook zijn ook groepen van mensen die ervaringen delen, zowel positief als negatief, over het ASQ Hotel.

Quarantaine Hotel Thai

Quarantaine Hotel Thailand

Toch overwinteren dit jaar?

Indien u bereid bent om 2 weken in quarantaine te gaan in een Thais hotel om daarna voor een lange tijd te komen overwinteren, dan raden wij u aan om dit aan ons kenbaar te maken. Houd er rekening mee dat u niet van de kamer af kunt voor twee weken. Onze ervaring is dat het hotel wel fitness activiteiten, op het balkon, organiseert en dagelijks contact opneemt maar dat u echt beperkt wordt in uw vrijheid voor 2 weken! Als u bereid bent dit offer te maken willen wij u helpen om zelfs dit jaar te komen genieten van dit Corona-vrije land. Click verder voor de ASQ hotel informatie

 

 

Geef een reactie