Oranje licht - Reisadvies Thailand

visum, quarantaine en Covid-19 Thailand 2020

ID:15896
Saturday, December 19th, 2020

Het kabinet heeft besloten, na een de kabinetsvergadering, dat de regering speciale toeristenvisa zou afgeven voor bezoekers. De belangrijkste voorwaarde is een quarantaine van 14 dagen. De 14 dagen quarantaine is niet thuis zoals in Nederland maar is verplicht in een hotel aangewezen door de overheid, het zo geheten Alternative State Quarantine hotel. Dit is eigenlijk een soort van verplichte opsluiting bij aankomst.

Bezoekers kunnen aankomen voor toerisme of gezondheidsdiensten, en ze kunnen verblijven in alternatieve quarantainevoorzieningen, specifieke gebieden of hotels die functioneren als quarantainevoorzieningen. Visa voor 2 maanden Thailand zijn weer mogelijk met deze quarantaine plicht en een Covid-19 verzekering. Binding met het land, zoals bezit of familie, is ook nodig voor het verkrijgen van het visum. Het blijft dus niet mogelijk om vrij naar Thailand te reizen, anno 20 December 2020. Lees hier details

Bezoekers die lang blijven hebben een bewijs van betaling open te leggen voor hun lange verblijf in Thailand. Dit kan een betaling zijn voor een hotelreservering, of de huur van een condominium appartement. Op het facebook zijn ook groepen van mensen die ervaringen delen, zowel positief als negatief, over het ASQ Hotel.

Toch overwinteren dit jaar?

Indien u bereid bent om 2 weken in quarantaine te gaan in een Thais hotel om daarna voor een lange tijd te komen overwinteren, dan raden wij u aan om dit aan ons kenbaar te maken. Houd er rekening mee dat u niet van de kamer af kunt voor twee weken. Onze ervaring is dat het hotel wel fitness activiteiten, op het balkon, organiseert en dagelijks contact opneemt maar dat u echt beperkt wordt in uw vrijheid voor 2 weken! Als u bereid bent dit offer te maken willen wij u helpen om zelfs dit jaar te komen genieten van dit bijna Corona-vrije land. Click verder voor de ASQ hotel informatie

Overwinteraars 2020

Deze mensen verblijven in Baan Lisa.

576 Nieuwe Covid-19 besmetting op een Markt in Samut Sakhon

Op 13 december bevestigde Thailand 576 nieuwe besmettingen met het coronavirus, waaronder 516 gevallen van arbeidsmigranten die verband houden met de uitbraak in Samut Sakhon die de dag ervoor waren aangekondigd, zei de regering, voordat er nog meer gevallen werden gevonden in Nakhon Pathom. Lees hier meer in het Engels over deze Covid besmetting in Thailand.

 

 

,

Leave a Reply