covid vrij Thailand

Nieuwe Covid regels Thailand vanaf 1 november 2021

ID:16062
Friday, October 29th, 2021

Per maandag 1 november 2021 gaan de nieuwe covid regels Thailand voor Nederlandse en Vlaamse overwinteraars die gevaccineerd zijn een stuk soepeler worden; met 1 dag in een quarantaine hotel en een extra verzekering kan iedereen overwinteren in 2021 en 2020.

Bronnen van nieuwe Covid regels Thailand

Het afgelopen jaar hebben de mensen die geïnteresseerd zijn in Thailand waarschijnlijk gemerkt dat de berichtgevingen en plannen uiteenliepen. De ene organisatie na de andere organisatie probeerde iets te forceren om de regels soepeler te maken en de toeristen te lokken, maar Thailand is (helaas) een dictatuur en als de (leger) leider geen goedkeuring geeft gebeurd het niet. Inmiddels is de koers van de Baht veel zwakker en heeft de leider ingestemd met nieuwe en soepelere Covid regels. De aankondiging was al te bekend op een betrouwbare website Thailandblog.nl, de Thaise kranten, en was zelfs even op het NOS bij ons.

Advies over reizen naar Thailand

De nieuwe regels maken dat het reizen naar dit vakantieland geen belemmering zijn, maar is het dan ook verstandig en echt veilig? Dit is een afweging waar veel overwinteraars meezitten, en waarschijnlijk is geen eenduidig antwoord op te geven. Kijk naar uw eigen gezondheid, vatbaarheid, lees alle informatie op Thailandblog (link gaat over inreis voorwaarden) en bepaal wat een warme vakantie in de winter voor u doet.

De lijst van landen

Hier volgt de lijst van landen die in aanmerking komen voor volgens de krant: Bangkok Post.
lijst van landen die Thailand in mogen

De nieuwe Corona regels in Thailand vanaf a.s. maandag

De nieuwe quarantaine regels zoals beschreven in de Bangkok Post ‘Thailand Pass set for Monday‘ hebben we vertaald voor u, en volgen hier puntsgewijs:

  • Alle volledig gevaccineerde bezoekers uit 46 landen en gebieden met een laag risico, Thais en buitenlandse ingezetenen die uit landen op die lijst reizen, moeten één nacht in een SHA+ of alternatief quarantainehotel verblijven om een ​​RT-PCR-test te doen en de uitslag af te wachten.
  • (Niet van toepassing voor ons) Volledig gevaccineerde bezoekers uit landen die niet op de lijst van 46 landen en gebieden staan, moeten zeven nachten in SHA+-hotels in een Sandbox verblijven voordat ze naar andere delen van Thailand reizen, als hun tweede Covid-19-test negatief is.
  • Het sandbox-programma wordt vanaf 1 november uitgebreid van Phuket naar in totaal 17 provincies De ‘Thailand Pass’ (https://tp.consular.go.th) wordt geïmplementeerd en vervangt het certificaat van binnenkomst vanaf 1 november om het proces van toegang tot Thailand te versnellen.
  • Volledig gevaccineerde bezoekers op de lijst van 46 landen en gebieden kunnen overal in Thailand reizen als ze op de dag van aankomst de eerste RT-PRC-test doorstaan.
  • Volledig gevaccineerde Thais en buitenlandse ingezetenen die in het koninkrijk Thailand wonen en die naar een of meer landen op de lijst van 46 landen en gebieden reizen, hoeven niet 21 dagen in die landen te blijven voordat ze terugkeren naar Thailand en hoeven bij terugkeer niet in quarantaine te gaan.
  • De medische verzekering met een minimale dekking van US $ 50.000 moet een brede polis zijn, niet alleen specifiek voor Covid-19, en ziekenhuisopnamekosten dekken. Het Center for Covid-19 Administration (CCSA) moet een verordening goedkeuren waardoor buitenlandse ingezetenen in Thailand hun socialezekerheidsdienst of persoonlijke ziektekostenverzekering kunnen gebruiken, in plaats van de medische verzekering van US $ 50.000 te moeten kopen.
  • Niet volledig gevaccineerden moeten in een alternatief quarantainehotel voor 10 nachten verblijven, en moeten een tweede Covid-19-test doorstaan ​​voordat ze naar andere delen van Thailand kunnen reizen.
  • Vaccinatiecertificaten zijn niet vereist of kinderen onder de 12 jaar.

Conclusie over de nieuwe corona reisregels

Feit is natuurlijk dat dit grote mogelijkheden biedt om toch van een warme winter te gaan genieten in Thailand. De reisregels zijn nu een stuk beter en de pandemie lijkt minder heftig dan voorgaande jaren, ook zijn doktoren met de behandeling van het virus een stuk wijzer geworden. Uiteraard zijn we nog niet helemaal risico-vrij.

 

 

Leave a Reply