Thaise cultuur

Thaise cultuur

ID:589

Het koninghuis van Thaiand
De naam van de koning Bhumibol Adulyadej staat voor: Kracht van het land.
Dat de geboortedag van de Koning voor ons ook een heilige dag is, maandag: 5 december 1929.

Gele T-Shirts op maandag:
Vele touristen vragen zich waarom bijna iedere Thaise een geel T-shirt draagt. In de Thai cultuur hebben de dagen een eigen unieke kleur. Zo staat geel voor maandag. Koning Bhumibol Adulyadej is geboren op een maandag en in 2006 leide hij zijn Koninkrijk al 60 jaar. De mensen dragen gele shirts omdat ze van hun koning houden. Ook draagt men soms een blauwe t-shirts (vrijdag) ter ere van Koningin Sirikit.

Koningin Sirikit en Koning Bhumibol Adulyadej
De afgelopen zestig jaar heeft Hare Majesteit de Koning van Thailand zich ingezet voor Zijn volk met vele innovatie projecten!. Koningin Sirikit en Koning Bhumibol Adulyadej hebben door de jaren vele locaties in Thailand bezocht, om de directe problemen van de bevolking te bestuderen en te verbeteren. Sinds 1952 zijn er meer dan 3.000 innovatieve projecten op touw gezet, de locale Thai bevolking te helpen. En met goed succes, want de projecten in o.a.; landbouw, gezondheidszorg, onderwijs, communicatie en werkgelegenheid hebben ervoor gezorgd dat Thailand een ver ontwikkeld land is in vergelijking met andere Aziatische landen.

Het klimaat

Thailand is warm gedurende het hele jaar. The gemiddelde temperatuur is 30 – 35 graden. Thaise vrienden vertellen ons, met een knipoog, dat er drie seizoenen zijn namelijk: heet, heeter, heetst want Thailand is warm!
Zomer= Maart – Mei
Regen seizoen= Juni – September
Koele perioder = December – Februari

Tijdsverschil :-5 of 6 uur afhankelijk van zomer- of wintertijd.
Thailand is voor op Nederland! Dus als het in Nederland lunch tijd is zit men in Thailand al aan het avondeten.

De Thaise hand begroeting:

De Thai begroeten elkaar formeel, met name naar ouderen, met een Budistisch gebaar: met de platte handen tegen elkaar ter hoogte van de neus. Dit toont het respect naar de anderen en wordt door iedereen dagelijks gedaan.

Tennis speler: Mr. Paradorn

De Thaise Taal.
Het Thai heeft een eigen unieke alfabet. Dit alfabet kenmerkt zich door de ronde karakters. In de spreektaal voegt men het woordje Krab toe als man en het woordje Kaa als vrouw.
Dus: “Sawadee Krab” is een formeel “hallo” voor de mannelijke sprekers.
“Sawadee Kaa” voor de vrouwelijke sprekers.

Engels is wordt overal een beetje gesproken / begrepen. Zeker binnen de toeristische industrie kunt u zich met Engels prima redden.
Jaartelling, niet 2007 maar 2550: Wist u dat de Thai jaartelling 543 jaar eerder begint dan de onze. De Thai berekenen de jaartelling vanaf de geboorte van de belangrijkdte Indische Buddha monnik.

Prijzen in Azie: De valuta in Thailand is Bath en de gemakkelijkste manier om snel je prijs in euros te berekenen is delen door vijftig. Dus 100 bath is 2 Euro.
In supermarkten en department stores hanteerd men net als bij ons vaste prijzen. Op andere locaties minder officiele locaties kunt u, met een vriendelijke glimlach, de prijs onderhandelen. De korting kan oplopen tot 10-25% van de vraag prijs.
>> Tip: op vele toeristische plekken zijn er verkopers en tuk-tuks drivers die hoge prijzen vragen. Dus probeer de agressieve verkoper te vermijden.

De hoodstad
De voormalige naam van de hoofdstad is Bangkok (drop van wild pruimen). In 1782 is deze naam veranderd in Krung Thep stad van de Engelen.
Wegens onbekende reden is deze naamsverandering niet door het buitenland waargenomen en noemen wij de hoofdstad nog steeds Bangkok. De officiele naam van de stad is ook langste stedelijke naam in de wereld. Meer dan drie honderd letters.

Populatie:
Bangkok 12 millioen en Thailand 62 miljoen inwoners.

Nu volgen een aantal fotos in Thailand:
1. )Waterval in het zuiden van Thailand (vlakbij Hatyai)
2. )Vegetarian week. Optocht in Trang. 3.
3.) Thaise Cocosnoten. Niet zo makkelijk te open
4.) Tsunami Evacuation Route op Kho Lanta (eiland)
5.) Zonsondergang op Kho Lanta
Festivals: Loi Krathong (November) Floating candles on the river during fullmoon. To worseship the godness of the river. read and see more…

 

 

 

Geef een reactie