songkran festival 2019

Thaise festival Songkran 2019

ID:14041
Friday, June 14th, 2019

Het moderne Thaise festival Songkran 2019 is “het feest van het water” omdat we drie dagen lang iedereen nat mogen maken, bekenden en onbekenden. Dit is een ideaal feest rond de heetste dag van het jaar. Naast het water smeren we elkaar ook in met talkpoeder in het gezicht. Dit gaat soms heel beleefd maar niet altijd. Als je dit festival nog nooit hebt meegemaakt en je bent jong en houdt van gezelligheid dan is het de moeite waard van het bezoeken. Zeker in Bangkok rond Khaosan Road. Ook Huahin is erg gezellig maar daar beginnen ze op 12 April in de avond. Check out onze video in Roi Et in het centrum dit jaar. Happy Songkran!

Achtergrond informatie over het Thai festival Songkran 2019

In de ochtend wassen de monniken de Boeddhabeelden (om genoeg regen voor de rijstvelden af te smeken) en vaak worden kleine dieren uit hun kooi vrijgelaten. Ook worden tijdens deze dagen de grootouders, oudere familieleden en leraren geëerd door de jongere generatie. Met de handpalmen tegen elkaar gieten de jongeren geparfumeerd water over de handen van de ouderen. In ruil hiervoor krijgen ze wensen voor goede gezondheid, een lang leven en welvaart.

Tijdens Songkran 2019 in Thailand wordt ook veel muziek gemaakt, gedanst en gedronken. Het is een feest voor alle generaties. Voor jongeren is het een goede gelegenheid om zonder al te veel toezicht eens nader kennis te maken met leeftijdsgenoten van het andere geslacht.

Meer lezen kan hier

 

 

Leave a Reply