Vakantie koffers pakken

Wanneer Thailand open gaat voor toeristen

ID:15748
zondag, juni 7th, 2020

Het is geduld oefenen tot Thailand open is voor toeristen en met het nieuws dat veel landen in Europa zich op tijd voor de zomer heropenen voor toerisme, wachten reizigers met hun blik op Azië vol spanning af wanneer ze het groene licht krijgen om hun favoriete bestemming te bezoeken. Vanaf nu moeten degenen die Thailand vakantieland in gedachten hebben nog een paar maanden wachten voordat ze hun koffers inpakken.

Thailand open gaat voor toeristen

vliegveld en toeristen

“Het is nog steeds afhankelijk van de uitbraaksituatie, maar ik denk dat we op zijn vroegst kunnen zien dat de terugkeer van toeristen het vierde kwartaal van dit jaar zou kunnen zijn”, vertelt Yuthasak Supasorn, gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT), aan CNN Reizen.  ‘We gaan niet in één keer open’, voegt hij eraan toe. “We zijn nog steeds zeer alert, we kunnen onze bewakers gewoon nog niet teleurstellen. We moeten kijken naar het land van herkomst [van de reizigers] om te zien of hun situatie echt is verbeterd. En tot slot moeten we kijken of onze eigen ondernemers ​​klaar staan om toeristen te ontvangen onder het ‘nieuwe normaal’.

bkk noodles corona 2020

Het nieuwe normaal van het straatbeeld

Kortom, een land zal wederzijds grenzen openen met bestemmingen die ook hun coronavirus situatie onder controle hebben. De beroemde verkopers van straatvoedsel in Bangkok zijn heropend, maar gasten moeten strikte sociale afstandsregels volgen.

Yuthasak zegt dat ze een raamwerk aan het afronden zijn om het toerisme te herstarten, maar veel van de besluitvorming ligt in handen van de CCSA – het Centre for Covid-19 Situation Administration – die zal beslissen wanneer de beste tijd is om de grens te openen.

De Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) heeft een tijdelijk verbod op alle internationale commerciële vluchten naar het land tot 30 juni, met uitzondering van repatriëringsvluchten, uitgevaardigd. De Thais die wel terugkeren op deze vluchten worden 14 dagen in quarantainevoorziening geplaatst. Ondertussen stemde het Thaise kabinet op 26 mei ermee in de nationale noodtoestand tot 30 juni te verlengen.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord