Airbnb Thailand Marrakesh short rentals forbidden

AIRBNB Thailand niet volledig legaal in Thailand

ID:8662
Friday, May 18th, 2018

Boekingswebsites zoals AIRBNB Thailand en booking.com Thailand bieden de mogelijkheid om privé appartementen of huizen, van particulieren, te huren voor een korte periode. Het gaat dan om de prijs per nacht.  Deze vorm van kort verhuur is in 2018 en 2019 in strijdt met de Thaise wetgeving. Thaise wet beschermt haar voor hotels en resorts in Thailand die wel per nacht mogen verhuren.

Regelmatig zien wij waarschuwingen op echte banners in Hua Hin, Cha-am en Pattaya. Hieronder duidelijk voorbeelden van een waarschuwingsbanners.

 1. Bij de uitgang van het Lumpini Cha-am. een appartement complex aan zee.
  airbnb in thailand

  Lumpini -short rental illegal

  Lees het Engels “Short Period Room Rental Agreement daily or weekly is against the Hotel Act” vertaald betekend dit dat huurcontracten voor een korte periode van een nacht of een week in tegenspraak is met de Hotel wet, Immigratie wet en. Gebouw beheer wet. Dus je zou drie Thaise wetten overtreden als je hier een paar dagen boekt.

 2. Zie hier het Marrakesh appartementen complex, de banner staat er in vier talen: English, Russian, Thai en Chinees.
  Airbnb Thailand Marrakesh short rentals forbidden

  Marrakesh short rentals forbidden

  Dit is de Engelse versie dus verhuur per nacht via AIRBNB Thailand of booking.com is instrijd met de wetgeving.

Wij, MY Rooms Thailand, hebben we een boeking voor korte periode voor een appartement in Hua hin, in de maand July, moeten annuleren. We hebben ze doorverwijzen naar een hotel. Simpelweg om dat het comité van verhuurders een vergadering had over deze nieuwe wetgeving. Op Thailandblog.nl  kunt u lezen over een uitspraak van de rechter in Hua Hin over een kortverblijf in Wan Vayla condomium complex in Khao Tao. Ook in de BangkokPost een betrouwbare krant in Thailand kunt u meer lezen over de boetes die men kan krijgen.

no airbnb illegal

no airbnb illegal

Nu wij weten wat er kan gebeuren als men illegaal huurt adviseren wij u om geen particulieren huizen en appartement voor een korte tijd te huren. Huur per maand, niet per dag zo kunt u met een gerust hart overwinteren.

Maandprijs is beter voor overwinteraars in Thailand

 

 

Leave a Reply