khao-sam-roi-yot national park

Sam Roi Yot Nationalpark Hua Hin

Het Sam Roi Yot Nationalpark is groot en heeft met een aantal leuke en interessante attracties om te bezoeken. Sam Roi Yot betekend letterlijk drie honderd bergtoppen, het spreekt voor zich dat dit natuurpark is gelegen tussen bergruggen met heel veel bergtoppen. Hieronder leest u de bezienswaardigheden, accommodatie in de buurt, en tips voor pranburi. Ook kunt u de video bekijken van het natuurpark om een goede indruk te krijgen.

Video van Sam Roi Yot

Bezienswaardigheden

Hieronder beschrijven wij 5 mooie plekken die je niet mag missen als je deze regio bezoekt.

1. De Phraya Nakhon grot

sam roi yot national park hua hin cave

1 phra nakhon grot

Dit is een uiterst indrukwekkende paviljoen omdat de top van de grot is ingestort. Door het gat komt licht en water naar binnen waardoor bomen zijn gaan groeien in deze grot. De Thaise koning, Rama V vond dit al een prachtig grot en heeft er rond 1890 zijn Paviljoen neer gezet. De trip om bij de grot te komen is ook een klein avontuur. Er gat een stijl pad omhoog naar de grot vanaf Laem Sala Beach maar om op dit strandje te komen moet eerst een voettocht worden gemaakt of een bootje worden genomen. Neem goede schoenen mee en u heeft een heerlijke dagtrip. Werkelijk prachtig!

2. Sai Cave en Kaeo Cave

sam roi yot national park hua hin

2 Keao cave

Deze twee grotten zijn minder populair maar ze zijn zeker wel de moeite waard om te bezoeken vanwege de decoraties van stalactieten, stalagmieten en versteende watervallen. Gidsen met lantaarns leiden de bezoekers naar de glitterende stalactieten.

3 Thung Sam Roi Yot Wetlands

sam roi yot national park hua hin moeras

3. vogels in het moerasgebied

Het grootste zoet water moeras van Thailand. Dit uitgestrekte moeras biedt onderdak aan vele verschillende soorten vogels en reptielen. Ideaal voor vogel liefhebbers want er zijn wel meer dan 300 verschillende soorten bekend waaronder ganzen, roerdompen, aalscholvers, futen, reigers, kiekendieven en arenden.

Dolphine Bay of Sam Roi Yot Strand en Apen Eiland

sam roi yot strand

sam roi yot strand

De lange baai van het Sam Roi Yot National Natuurpark bestaat uit een heel lang uitgestrekt strand met daarvoor twee prachtige eilandjes waar apen op leven. De lokale bevolking mag officieel geen toeristen naar de eiland brengen in de praktijk is mogelijk en kunt u de langstaart makaken, die stukken rots gebruiken om de schelpen open te breken, zelf zien. Langs deze uitgestrekte kust liggen naast de resorts ook goedkope restaurantjes en cafe’tjes waar u kunt genieten van het strand en de temperatuur.

Verblijf in het Dolphine Bay strand

Het beste en meeste populaire resort, met 18 jaar ervaring en Frans management is het Dolphine Bay Resort. Indien u opzoek bent naar een kleiner en persoonlijker boetiek resort dan is het Long Beach Inn een goede optie. Dit resort heeft een prima kaart en u kunt hier ook Nederlands praten met de eigenaar. Als alternatief kunt u ook een eigen villa huren in Sam Roi Yod bijvoorbeeld in het Beach Village.

Leave a Reply