met kinderen Kamala-beach-Phuket

Thailand vakantie met kinderen leuk?

Thailand vakantie met kinderen visa

Thailand vakantie met kinderen visa

De zomer staat voor de deur en je vraagt je af of een Thailand vakantie met kinderen leuk voor je gezin? Lees dit artikel en beslis zelf… Wat handig is om te weten is dat u voor korte vakanties, met het gezin, geen apart visum hoeft aan te vragen. Indien het verblijf kort is dan 30 dagen, wordt er automatisch een visum in het paspoort gestempeld bij aankomst in Thailand.

Dit wetende maakt een reis naar Thailand met de kinderen een stuk prettiger want er hoeven immers geen extra visums te worden aangevraagd. Mocht u langer op vakantie willen dan 1 maand dan kunt u in Den Haag of Amsterdam een toeristenvisum aanvragen voor alle leden van het gezin.

In Amsterdam begint de zomervakantie op 21 juli 2018. Rond deze tijd heeft Thailand temperaturen tussen de 24 en 31 graden met ongeveer 6 zonuren per dag. In deze periode is er ook regenval, krachtige korte buien met veel regen. Neerslag gemiddeld 17 dagen per maand.

Vliegticket kopen voor uw Thailand vakantie met kinderen?

Vliegticket kopen kan tegenwoordig heel efficient via de bekende website zoals skyscanner, vliegticket.nl . Vanuit ons land kunt u direct naar Bangkok vliegen. Diverse luchtvaartmaatschappijen bieden directe vluchten! KLM en Eva Air hebben directe vliegticket naar Bangkok.


Vaak kunt u op weekdagen goedkoper vliegen. Ook vliegticket met een stop-over zijn voordelig. Het Qatar Airport is heel efficiënt en kind vriendelijk

Binnen Thailand moet u als gezin een locatie keuze maken, gaan we naar de bergen, jungle of de eilanden? Een zomervakantie in Thailand biedt het allemaal. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van leuke vakantiebestemmingen binnen het land van de “glimlach”. Hieronder leest u beschrijvingen van de plaatsen die wij aanraden voor de zomer van 2018.

Gaat u met met kinderen naar Cha-am?

U rijdt vanaf het vliegveld in 3 uur naar Cha-am dus een prima lokatie om de vakantie te beginnen. Cha-am ligt aan een kust met mijlen lange stranden en een weelderige natuur de brede stranden strekken zich uit langs de 8 km lange boulevard. De afgelopen jaren is er veel gebouwd en daardoor biedt het plaatsje een fraaie mix heeft van Thaise gebruiken en Westers voorzieningen en met veel levendigheid.

Accommodatie voor met kinderen in Cha-am

Voor prettig verblijf met kinderen is het belangrijk dat er voldoende bedden zijn en kinderplezier in de vorm van een zwembad, speeltuin of strand. Wij hebben hier een selectie voor verblijf met kinderen in de badplaats Cha-am.

 1. Appartement op de 5e verdieping voor 2 volwassen en 1 kind, 650 Euro voor 1 maand
  + Ideale lokatie
  + Altijd wind van zee
  + 1 zwembad voor de kinderen
  >> Appartement voor de familie
 2. Verblijf in een familie bungalow voor 2 volwassen en 1 kind, 455 Euro voor 1 maand
  + Zeer betaalbaar!!
  + Mooie omgeving en rustig
  + 2 zwembaden voor de kinderen
  – Het nadeel is dat de staf gebrekkig Engels spreekt
  >>Arlek Gezins Bungalow
 3. Methavalai Hotel 2 volwassen en 1 kind, 60 Euro per nacht
  + Kwalitatief goed met 2 zwembaden en speeltuinen
  + Het is duurder maar inclusief dagelijks ontbijt
  + Prima ligging aan het strand en boulevard
  >> Methavalai Cha-am
 4. Huis voor 6 personen Thai Paradise South voor bijvoorbeeld 2 volwassen en  4 kinderen voor 1430 Euro per maand
  + Grote keuken beschikbaar voor de familie om te zitten
  + Zwembad voor de deur
  + Security aanwezig
  + Strand is heel dichtbij
  + Korter verblijf bespreekbaar
  kortverblijf: Paradise South Pool Villa,
  1 maand verblijf: Villa in Thai Paradise South
 5. Deze Gezinsbungalow met tussendeur is geschikt voor 2 Volwassen en 2 kinderen voor 702 Euro per maand
  + Prima Prijs / Kwaliteit
  + Nederlandse gesproken
  + Strand heel dichtbij
  + Prettig zwembad voor kinderen
  + Groene tuin
  + korting bij korter verblijf mogelijk!
  BEKIJK de familie pool bungalows

Trips en bezienswaardigheden in Cha-am met het gezin:

 1. Cha-am Strand en boulevard. Misschien niet zo mooi als Krabi maar de kleine schelpendiertjes en de zeegolfen in combinatie met het eten op het strand zorgen voor goed vermaak.
 2. Zomerpaleis van koning Rama VI Je kunt hier vrij rondlopen en de historische koninklijke tuinen met verblijven bezichtigen. Dit zomerpaleis is vooral voor de ouderen leuk om te zien. Er is ook een klein mangrove bos. Afstand is ongeveer 10 km dus wel met de taxi / of brommer.
 3. Khao Nang Phanthurat Forest Park: Stukje mooi groen met uitzicht vanaf de top. Op fietsafstand van Cha-am en ideaal om een stukje te wandelen of om in de namiddag apen te treffen. 5 km buiten Cha-am,
 4. Euro Asia Lagoon Resort. U kunt hier tegen een kleine vergoeding gebruik maken van 2 zwembaden met baby badje en er is ook een restaurant met biertjes en maaltijden. Gelegen aan het strand dus strandwandelingen zijn ook mogelijk.  Gelegen buiten het stadje op ongeveer 5 km ten noorden van Cha-am
 5. De pier en het haventje. Lekker even de benen strekken. De pier Cha-am is prima om met het gezin even een stukje te lopen met de zeebries. Het haventje is leuk om te passeren want hier zie je de dagelijkse visvangst binnen komen.
 6. Santorini Cha-am. Ideaal voor een gezin met kinderen want er is zowel een waterpark als een winkelcentrum om te bezoeken. Het winkelcentrum heeft onder andere een Nijntje park, Reuzenrad en speelgelegenheden. En het waterpark heeft een fantastisch groot glijbanen complex met een golfslagbad. Het Santorini is ontwikkeld voor toeristen dus hou wel rekening met een hoge entreeprijs voor het Waterpark. Gelegen aan de grote weg naar Bangkok dus met een taxi goed te bereiken, ongeveer 7 km.
 7. Dieren bezoeken?
  – “Huai Sai Tai” Dierenpark: een gratis dierenpark met o.a. apen, 2 olifanten en 2 beren. Ten zuiden van Cha-am, halverwege Huahin, op ongeveer 10 km.– “The Field” animals in Tha Yang: Leuke vogelkooi waarbij de parkietjes uit je hand komen eten, er zijn grote schilpadden en het voeren van schapen of vissen is ook leuk voor kids. Ten noorden van Cha-am, ongeveer 20 km. Gelegen in een zijweg van de grote weg naar Bangkok.
  – Malai Dierenpark eenzelfde soort dierentuin als “The field gelegen tegenover het eerder beschreven Santorini Cha-am. Deze kleine dierentuin heeft ook krokodillen, konijntjes en kamelen. Gelegen aan de grote weg naar Bangkok dus met een taxi goed te bereiken, ongeveer 7 km.
 8. Cha-am Factory Outlet:
  Met de ingang aan de grote weg naar Bangkok, een winkelcentrum met o.a. merkkleding, kwaliteits speelgoedwinkels. Hier vindt u de betere kwaliteit kleding die in Europa 30% duurder is. Compleet met San Francisco frietjes en hamburgers en een Thaise Food court.
 9. Cha-am Forrest park Op de fiets goed te bereiken. Een kleine apenkolonie kunt u hier zien. Zowel fietsen als lopen in dit park is een prettige activiteit. Er is een restaurant en een speeltuin. Helaas is de speeltuin is aan renovatie toe (anno 2018).