bankrut strand

Alles over Bankrut Thailand

bankrut op de kaart

bankrut op de kaart

Bankrut Thailand ligt ten zuiden van Huahin, dun bevolkt, met de echte tropische natuur van Thailand. U treft hier  heerlijke lange stranden, resorts, restaurants, vriendelijke Thaise mensen en heel veel cocosnoot bomen. Bankrut heeft diverse restaurants, een cocktail bars en een pizzeria. Op de top van de berg staat een Buddha die uitkijkt over de zee en een paleis genaamd: Chedi Phakdi Paka. Een mooi Thais paleis met vele vertrekken op een plek met adembenemend uitzicht.

Deze lokatie is ideaal voor de overwinteraar die lang verblijven en willen genieten van rust, natuur, lekker eten en de tropische temperaturen. De groene omgeving kan gemakkelijk worden bezichtigt per scooter, fiets of zelfs te voet. Er is normaal gesproken niet te veel verkeer dus heerlijk voor vakantie rust.

Dit vissersplaatsje met vele resorts heet dus: Bankrut. Deze plaatsnaam wordt echter op vele verschillende wijze gespeld: Bann Kruit, Bangrood, Baangrood, Bankrut en soms met een spatie maar in Thais is het altijd dezelfde spelling บางกรุด.

De badplaats heeft een treinstation met mogelijkheid om naar het zuiden te gaan tot aan Hatyai. Dagelijks gaan er treinen naar Huahin en Bangkok. Bussen vertrekken vanaf de hoofdweg, zo’n 17km ten noorden van de zee. U kunt dagelijkse naar de ochtend markt bij het station met onder andere groenten, vers fruit en Thaise thee coffee. Aan zee kunt u fietsen, scooters en zelfs zeilboten huren. Zeilen is dus een optie!

Trips in de omgeving van Bankrut Thailand

 • Een weekend trip naar de eilanden. U kunt de toeristische eilanden Koh Tao, Koh Samui en Koh Phangan bezoeken.
 • Boot dagtocht naar Koh Talu om te snorkelen
 • Excursie naar de markten bij de grens met Burma
 • Ondek de Thaise badplaatsen Bang Saphan Noi en Bang Saphan Yai, Thapsakae op ongeveer 20 km
 • Bezoek aan de waterval van ‘Huay Kwang’
 • U kunt het Acquarium en vlindertuin in PrachuapKhirikan bezichtigen
 • Zwemmen en genieten in het populaire en mooie strand van Ao Manao


Bankrut is een kleine badplaatsje maar het heeft inmiddels ook een seven-eleven en een Tesco Lotus supermarket.

Ban krut plattegrond

Bankrut plattegrond

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens kunnen als een gemiddelde voor Thailand gezien worden. Lokaal, voor Bankrut Thailand, zijn afwijkingen uiteraard mogelijk, zeker op het gebied van de neerslaghoeveelheden. Klimaatinformatie voor specifieke streken of plaatsen wordt op de aparte klimaatpagina’s van Thaise plaatsen gegeven.

Klimaat informatie gemiddeld in Thailand (bron: klimaatinfo.nl)

klimaat Thailand

Verblijf in Bankrut Thailand

Als u interesse om Bankrut te bezoeken dan hebben wij een aantal mooie accommodatie mogelijkheden. Overwinteraars blijven vaak voor een lange tijd en daarom hebben wij accommodatie geselecteerd om geschikt voor 1 maand of langer.

 1. Suan Bankrut Beach Resort
  Dit resort heeft volgens ons de beste ligging want binnen vijf tot tien minuten lopen ben je bij een supermarkt, het station of een gezellig restaurant. Bovendien is het er rustiger dan de resorts ten noorden.
 2.  Bankrut Nanachart Villa Park
  Luxe villa’s, westerse luxe in een tropische omgeving bieden een prachtige overwinteringslocatie.
 3. Golden Sea Village vakantiehuizen
  U treft hier compleet gemeubileerde woningen vanaf vierhonderd euro per maand dus zeer betaalbaar. Nadeel is de ligging want u bent ver van het centrum. Voor mensen die niet van honden is het minder ideaal want er zijn Thaise mensen die de honden op straat eten geven. Verder is het prima verblijven, rust, strand en zon!

Tot slot is hier nog even de link met alle woning in deze badplaats!

Geef een reactie