Cha-am Pier

Naar Cha-am

Wilt u naar Cha-am? Dit kleine vissersdorpje dat is gegroeid door toerisme en leent zich prima voor een overzichtelijke wintervakantie aan zee. Het stadje is gelegen in de Petchaburi provincie en heeft veel te bieden.

Video Introductie van Cha-am
Boodschappen in Cha-am
Cha-am strand
Universiteiten
De Cha-am avondmarkt
Tempels
Fietsen en vervoer in Cha-am Thailand
Accommodatie AANRADERS
Laundry Service Cha-am
Klimaatcijfers Cha-am Thailand

Cha-am Video

Lijst van bezienswaardigheden:

1. Strand en Boulevard (zie video)
2. Zomerpaleis van koning Rama VI 
3. Khao Nangpanthurat Park
4. De versmarkt met exotisch fruit
5. Euro Asia Lagoon met heerlijke zwembaden
6. De pier en het haventje (zie foto boven)
7. Santorini Waterpark (ideaal voor gezinnen met kinderen)
8. Cha-am Outlet: merkkleding
9. Forrest park

Accommodatie in Cha-am

Een vissersdorp met toerisme: Cha-am, Thailand

Cha-am Thailand View

Cha-am Thailand

Cha-am ligt aan een kust met mijlen lange stranden en een weelderige natuur de brede stranden strekken zich uit langs de 8 km lange boulevard. De afgelopen jaren is er veel gebouwd en daardoor biedt Cha-am een fraaie mix van Thaise gebruiken en voorzieningen en met veel levendigheid. De vele verschillende restaurants, winkels, markten, coffee corners, pubs, zwembaden en de stranden maken het een prettige woonplaats en vakantieplaats met naar schatting zo’n tienduizend inwoners verspreid over een hele groot oppervlakte. Cha-am strekt zich uit immer tot aan het vliegveld bij Hua Hin.
Het is een populaire badplaats onder de Thaise bevolking zelf en dus komen de Thais zelf graag om op het strand te picknicken. Cha-am is kleiner en heeft dus ook minder Westerse touristen dan Huahin.

Foto’s impressies

Boodschappen doen

OKAY supermarkt

Cha-am Thailand OKAY supermarkt

Er is complete goede Supermarkt, genaamd OKAY Supermarkt. Hier koopt u onder andere kaas, lekker brood en er is sectie met Nederlandse boeken.
Big-C supermarkt heeft ook brood en croissants.
Verder kunt u naar de versmarkt met een Tesco Lotus (klein)  en de bakkerij Love Baguette is populair!

Nieuw:

Makro Cha-am open

Naar het strand

De stranden strekken zich uit over de hele lengte van het plaatsje en verder. Aan het strand ligt een boulevard weg met aan de zee-zijde Thaise ligstoelen en parasols om te relaxen en te eten en drinken. Zo’n strandstoel huren kost 30Baht per stoel voor de hele dag (anno 2014). Aan de andere zijde van de boulevard weg bevinden zich de appartementen en restaurants. Op de stranden treft u allerlei kleine schelpdieren en krabben, geheel ongevaarlijk overigens. Bij eb, lage waterstand, kunt u goed wandelen over de stranden.

cha-am beach2

cha-am beach2

De universiteiten in de buurt van Cha-am

Webster Universiteit
Dit is een Amerikaans Instituut met ongeveer twee honderd studenten die hier studeren. De ligging van de universiteit is 30km van het centrum van Cha-am stad. Deze Internationale studenten wonen verspreidt over Huahin en Cha-am. De hoofd universiteit van Webster is in Bangkok.

Silpakorn University
Deze universiteit was opgericht in 1943 door een Italiaanse geleerde en momenteel zijn er naast deze campus ook vestigingen in Bangkok en Nakhon Pathon. U kunt hier ook gaan eten want het heeft een frans restaurant met buffet. Wel van te voren even informeren. Bekijk hier de website: Viridian Restaurant. Gelegen zo’n 30km van Cha-am

Stamfort University
Dit is een private University aan de rand van Hua Hin. Deze universiteit is beschikbaar voor iedereen en heeft campus in Bangkok waar verschillende studies worden aangeboden. Zie hier hun website: www.stamford.edu.

De woensdag avondmarkt (TIP)

De wekelijkse woensdagavondmarkt is een echte Thaise markt voor het stationsplein. De producten op de markt zijn goedkoop en ook zeer verscheiden. Er is veel eten, van gefrituurde insecten tot Duitse braadworst of soms zelfs Nederlandse stroopwafels. De markt is ook een prettige ontmoetingsplaats en er is een speelplek met luchtkasteel en andere activiteiten voor kids. Dus ‘gezelligheid’ in Cha-am elke woensdagavond.

De Tempels

Wat Neran Chararam (Thai: วัดเนรัญชราราม)
Deze tempel ligt vlakbij de kleine haven, ten noorden van de boulevard. U kunt hier rondkijken en de Buddha bezichtigen die zijn gezicht verstopt in zijn handen.

Wat Nong Chaeng (Wat betekent Tempel)
In zuid Cha-am, in een rustige omgeving. Typische Thaise tempel. Vlakbij Belle Pizza .

Wat Cha-am
Deze tempel biedt ook de mogelijkheid om naar boven met een trap om daar vervolgens de Boeddha beelden te vereren voor het goede geluk. Ook is er een kleine speeltuin en u kunt bij het speeltuintje de vissen voeren. Het voer kunt u in de tempel kopen.

Thaise Tempel Cha-am Thailand

Thaise Tempel Cha-am Thailand

Openbaar vervoer of fietsen?

Deze kleine badplaats strekt zich uit langs de boulevard dus vervoer is wel belangrijk. Te voet is natuurlijk altijd een optie maar indien u toch wat langer hier bent is “te fiets” of “te automatisch scooter” een goede optie.

Het is ook mogelijk om u te verplaatsen met de brommer taxi. Deze chauffeurs kunt u herkennen het ‘blauwe’ of ‘oranje’ shirt / hesjes. Zie hier een illustratie van brommer taxi service in actie. Houdt u wel goed vast!

motorbike taxi in Thailand

motorbike taxi in Thailand

Een fiets of brommer huren kan overal aan het strand. Indien u een goede fiets wilt huren dan kan dat, lees dan: overwinteren-in-thailand.nl/fiets-huren-in-thailand
Onze fietsen hebben zes versnellingen, licht en slot! Reserveer fietsen bij ons en wij zorgen dat deze klaarstaan zodra u arriveert.

Vakantie Appartementen

Er zijn (gelukkig) nog niet zoveel appartementen complexen aan zee. Toch is het ook mogelijk om te in appartementen te boeken voor uw vakantie hier. Onze organisatie doet haar best om de best appartementen te verhuren aan Nederlandse overwinteraars. Drie appartementen complexen aan de boulevard zijn:
1) Lumpini een prachtig nieuw appartementen complex aan zee. Ideaal voor 2 personen maar families zijn ook welkom. Met alle faciliteiten van een vakantie oord zoals: receptie, speeltuin, zwembaden, fitness en sauna. Bekijk ook de video.
2) Cattareya Condotel: Complete studio’s voor een lage prijs. Ideaal voor 1 persoon. Wij hebben hier ook een aantal grote appartementen voor 2 -4 personen. Er is uiteraard een gezamenlijk zwembad
3) Baan Thew Lom: Nieuwe appartementen voor twee personen met een prachtig lang zwembad vlakbij het strand, in zuid Cha-am.

Hotels en Resorts aanraders

Er zijn veel resorts en hotels en er komen er elk jaar nieuwe bij. Om u een idee te geven is hier een korte beschrijving:
* Het oudste en meest bekende hotel is het Methalavai Hotel. Dit is gegarandeerde kwaliteit met heerlijk ontbijt buffet elke dag. De hotel prijs gaat per nacht.
* Het is Runganan de Challet Cha-am is een prettig en vriendelijk familie hotel vlakbij zee dat al meer dan 30 jaar bestaat. Leuk voor kort verblijf en ook met speciale korting voor lang verblijf.
* Het Sabaya Jungle Resort is een goed resort met studio’s aan het zwembad. Vriendelijk personeel, met Nederlands management en een zeer prettige atmosfeer.
* Het De La Mer Chaam Hotel is een nieuw hotel met ruime moderne hotelkamers met Smart Televisie. Wel wat verder van het strand.
5) Het Arlek Resort ligt buiten het centrum maar heeft prima kwaliteit bungalows met eigen keuken faciliteit.Het resort heeft 2 zwembaden en heeft een langverblijf korting voor overwinteraars.

Vakantiehuizen en Villas

Er zijn goede vakantiehuizen. De definitie van een vakantiehuis is een gemeubileerde villa, bungalow of huis dat voor een korte periode gehuurd kan worden. Dus een huurperiode voor 1 week of 6 maanden. Voor overwinteraars is het bijna onvermijdelijk om te reserveren want in het hoogseizoen is er heel weinig beschikbaar. Een aantal prettige woonparken in Cha-am zijn:
1) Sport Village Cha-am: stadshuizen met een gezamenlijk zwembad
2) Tropicana Cha-am Villapark:  vrijstaande villa’s met een gezamenlijk zwembad
3) Sai Saan Sin: vrijstaande vakantiebungalows bij de boulevard van Cha-am
En ruime villa’s met privé zwembad.
4) Villa’s met zwembad. Ruim en luxe!

Cha-am Laundry service

Tijdens lang verblijf in Thailand is kleren (laten) wassen meestal onvermijdelijk. Dus is het handig om te weten welke mogelijkheden er zijn in Cha-am Thailand. Klik hier voor de waslijstje aan mogelijkheden.

Klimaatcijfers

De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens kunnen als een gemiddelde voor Thailand gezien worden. Lokaal, voor Cha-am, zijn afwijkingen uiteraard mogelijk, zeker op het gebied van de neerslaghoeveelheden. Klimaatinformatie voor specifieke streken of plaatsen wordt op de aparte klimaatpagina’s van Thaise plaatsen gegeven.

Klimaat informatie gemiddeld in Thailand (bron: klimaatinfo.nl)

klimaat Thailand

Reviews over Cha-am

Cha-Am Beach
4.3
Based on 1615 reviews
powered by Google
The Genesis Family
The Genesis Family
15:31 05 Oct 22
Tourist looking for unique experience can skip this place. Nothing much on weekdays. A long stretch with a few bars and... food places. More of accommodations. Many locals here.The only highlight is you can buy and put fireworks in the sky by the beach. The peddler is around the beach on this landmark. But prices is more ex than Hua Hin Night MarketMassage range from 250-300 bahtIf u Walk up towards the 7 eleven (facing the sea, right direction) the next 1km are more sum deck chairs n food trucks. And we will reachThe next point, which is the photo icon of cha am beach on the map for photo with iconic seafood status. There are more accommodations and seafood food truck for about 200m and that's about it.No proper walk path, not suitable for family with young kids as you have to walk on the road, dangerous as vehicles are zooming by or maybe you can try the beachread more
Kayun-ขยัน Chan-PIT
Kayun-ขยัน Chan-PIT
11:26 05 Aug 22
Friday evening, now, is rather quiet. Nice.
souliya sydavong
souliya sydavong
10:07 14 Jul 22
White sandy beach, suitable for swim with kids, nice to ride bicycle up and down with a strong wind.Less crowded with... tourists, may be it might be more local people to enjoy it.The long side on the beach, there are some beach chairs provider but some place looks a bit unclean for more cheap beach.Any ways, just try to have a beach time which nearest bangkok city.read more
Thana Srilaveevilas
Thana Srilaveevilas
15:36 13 Jun 22
For Thai families to eat and drink by the beach.
Nat Chaisuriyan
Nat Chaisuriyan
11:34 22 Apr 22
A long beach.
Janaka Thennakoon Official
Janaka Thennakoon Official
07:44 14 Apr 22
SunSeaSandPetchaburiBeach
Sobhy Fouad
Sobhy Fouad
04:02 13 Feb 22
It's beautiful family beach, nice water and clean sand.Many great seafood restaurants and affordable accommodations... everywhere.read more
Elder 2473
Elder 2473
04:27 24 Jan 22
Fresh air from the sea and colorful sky in evening. Even water not that much clear but it less of trash around there.... The time that I go it has just a bit of sunlight but at night it still has enough light to walk along the beach and you can also see stars clearly at night. Its have many street foods nearby the beach so I recommended taking your time for eating a good meal and enjoying with the atmosphere of the sea.read more
vic2r
vic2r
04:09 12 Jan 22
To crowded for a family beach
Shaji Thekkayil
Shaji Thekkayil
03:14 09 Jan 22
Nice and quite in week days, weekends could be crowded. Popular among locals than tourists.Lot of seafood around to... enjoy, hotels are not expensive. Nice place to relax.read more
Martin Ooyevaar
Martin Ooyevaar
10:40 28 Dec 21
Nice quiet beach that can be crowded on holidays.. Good food and chilled beers
Alex Russell
Alex Russell
20:53 24 May 20
I like this beach because it's usually quieter than Hua Hin
diab dodaki
diab dodaki
12:42 08 Mar 20
Nice place
Nui Nuttawut Lertsrimongkol
Nui Nuttawut Lertsrimongkol
10:35 04 Feb 20
Good for a walk
Hiido
Hiido
05:27 01 Feb 20
Peaceful and relaxing
Alexis André
Alexis André
11:41 31 Jan 20
Not very nice beach better go to other nice beach in hua hin or mire south
Tore Johannessen
Tore Johannessen
04:07 30 Jan 20
Nice beach. Good for families
Derek Pirrie
Derek Pirrie
11:51 08 Jan 20
Quiet, hot, friendly.
Deepak Patel
Deepak Patel
07:08 05 Jan 20
Excellent place to enjoy sea food and water ride in sea with peacefully atmosphere
Gayatri S
Gayatri S
12:44 25 Dec 19
Very beautiful beach and lined with trees for those of us seeking shade from the fury of the sun. You can find places... to rent picnic mats and order food on the beach. After a nice lunch, it was quiet enough to zone out a bit and enjoy the sound of the waves and the birds. Recommended for a quiet afternoon.read more
Dew Baza
Dew Baza
13:02 19 Dec 19
Cha-Am Beach during the sun dawn. It is very peaceful. You can see some fishing boat and small boat sailing by. The... beach is very clean. Although it is still early in the morning you will see people swimming in the shallow area. If you want you can rent a folding beach chair from the local. Cheap dried seafood are usually sold by local near the tourist resident area.read more
Jasey jae
Jasey jae
13:59 05 Dec 19
Great place getting built up now go while u can. Great town to
Next Reviews
js_loader

Van Bangkok naar Cha-am

Het plaatsje Cha-am is gelegen 180 km ten zuiden van Bangkok, Thailand. Een van de redenen dat het populair is onder de Thaise mensen is de ligging vanaf Bangkok. In een kleine 3 uur rijden bent u bij deze badplaats om te ontspannen.
Cha-am is te bereiken met de trein vanaf het Hua Luang Pong trein station in Bangkok. Er gaan niet veel treinen per dag dus wees geïnformeerd. Kijk bijvoorbeeld hier:
http://procurement.railway.co.th/
Bangkok – Cha-am is ook goed te bereiken met de bus. Vanaf het vliegveld kunt u de VIP bussen boeken en dan zit je lekker comfortabel.
De taxi in Azië is goedkoop omdat Cha-am niet zo ver is. Maatwerk is ook fijn om uit zo’n drukke stad als Bangkok te ontsnappen. Kijk hier op onze taxi pagina

Leave a Reply