Cha-am Pier

Alles over Cha-am Thailand

VIDEO Cha-am Thailand
Boodschappen in Cha-am
Cha-am strand
Universiteiten
De Cha-am avondmarkt
Tempels
Fietsen en vervoer in Cha-am Thailand
Accommodatie, hotels, appartementen en huizen in Cha-am
Laundry Service Cha-am
Klimaatcijfers Cha-am Thailand

Cha-am Video

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=fqx8i9EiQvg[/embedyt]
Hier volgt een rijtje met bezienswaardigheden in en rond Cha-am:

1. Cha-am Beach
2. Zomerpaleis Mrigadayavan Palace van koning Rama VI
2. Khao Nangpanthurat Park
3. De versmarkt van Cha-am met al het exotsich fruit
4. Euro Asia Lagoon: heerlijke zwembaden om lekker te genieten
5. De pier aan het eind van de boulevard en de haven met de vissersbootjes
6. Santorini Waterpark & Shopping
7. Cha-am Outlet: prima winkelen voor o.a. merkkleding

Accommodatie in Cha-am, Thailand

Een vissersdorp met toerisme: Cha-am, Thailand

Cha-am Thailand View

Cha-am Thailand

Cha-am Thailand ligt aan een kust met mijlen lange stranden en een weelderige natuur de brede stranden strekken zich uit langs de 8 km lange boulevard. De afgelopen jaren is er veel gebouwd en daardoor biedt Cha-am een fraaie mix van Thaise gebruiken en voorzieningen en met veel levendigheid. De vele verschillende restaurants, winkels, markten, coffee corners, pubs, zwembaden en de prettige stranden maken Cha-am een prettige woonplaats en vakantieplaats met naar schatting zo’n tienduizend inwoners verspreidt over een hele groot oppervlakte. Cha-am strekt zich uit immer tot aan het vliegveld bij Hua Hin.
Het plaatsje Cha-am is gelegen 180km ten zuiden van Bangkok en 25km ten noorden van Huahin. Het is een populaire badplaats onder de Thaise bevolking zelf en dus komen de Thais zelf graag om op het strand te picknicken. Cha-am is kleiner en heeft dus ook minder Westerse touristen dan Huahin.

Foto’s van Cha-am Thailand

Boodschappen doen in Cha-am

OKAY supermarkt

Cha-am Thailand OKAY supermarkt

Er is complete goede Supermarkt, genaamd OKAY met onder andere kaas, (westers) brood en een sectie met Nederlandse boeken.  Big-C supermarkt in Cha-am heeft ook brood en zelfs croissants en Ciabatta broodjes maar is helaas wat minder toegankelijk vanwege de ligging net buiten Cha-am, aan de Petchakem Road. Verder kunt u op de Cha-am Versmarkt ook terecht voor uw boodschappen en er daar zit ook een kleine Tesco Lotus.

Het strand van Cha-am Thailand

De stranden van Cha-am strekken zich uit over de hele lengte van het plaatsje en verder. Aan Cha-am’s strand ligt een boulevard weg met aan de zee-zijde Thaise ligstoelen en parasols om te relaxen en te eten en drinken. Zo’n strandstoel huren kost 30Baht per stoel voor de hele dag (anno 2014). Aan de andere zijde van de boulevard weg bevinden zich de appartementen en restaurants. De zand stranden zijn en er bevinden zich allerlei kleine schelpdieren en krabben in het zand. Bij eb (dus lage waterstand) is het zeer geschikt om lekker te wandelen.

De universiteiten rond Cha-am Thailand

Webster Universiteit
Dit is een Amerikaans Instituut met ongeveer twee honderd studenten die hier studeren. De ligging van de universiteit is 30km van het centrum van Cha-am stad. Deze Internationale studenten wonen verspreidt over Huahin en Cha-am. De hoofd universiteit van Webster is in Bangkok.

Silpakorn Universiteit
Deze Thaise Public University is gelegen vlakbij Webster en is veel groter. Deze universiteit was opgericht in 1943 door een Italiaanse geleerde en momenteel zijn er naast deze campus ook vestigingen in Bangkok en Nakhon Pathon.

Stamfort University
Dit is een private University aan de rand van Hua Hin. Deze universiteit is beschikbaar voor iedereen en heeft campus in Bangkok waar verschillende studies worden aangeboden. Zie hier hun website: www.stamford.edu.

De avondmarkt in Cha-am

De wekelijkse woensdagavond markt van Cha-am is, een echte Thaise markt, voor het stationsplein. De producten op de markt zijn goedkoop en ook zeer verscheiden. Er is veel eten, van gefrituurde insecten tot Duitse braadworst of Nederlandse stroopwafels. De markt is ook een prettige ontmoetingsplaats en er is een speelplek met luchtkasteel en andere activiteiten voor kids. Dus met andere woorden ‘gezelligheid’ in Cha-am.

De Tempels van Cha-am

Wat Neran Chararam (Thai: วัดเนรัญชราราม)
Deze tempel ligt vlakbij de kleine haven, ten noorden van Cha-am boulevard. U kunt hier rond kijken en de buddha bezichtigen die zijn gezicht verstopt in zijn handen.

Wat Nong Chaeng (Wat betekent Tempel)
In zuid Cha-am, in een rustige omgeving. Typische Thaise tempel. Vlakbij Belle Pizza Cha-am.

Wat Cha-am
Deze tempel biedt ook de mogelijkheid om naar boven met een trap om daar vervolgens de Boeddha beelden te vereren voor het goede geluk. Ook is er een kleine speeltuin en u kunt bij het speeltuintje de vissen voeren. Het voer kunt u in de tempel kopen.

Thaise Tempel Cha-am Thailand

Thaise Tempel Cha-am Thailand

Openbaar vervoer of fietsen?

Cha-am is een kleine badplaats maar strekt zich uit langs de boulevard dus vervoer binnen Cha-am is wel belangrijk. Te voet is natuurlijk altijd een optie maar indien u toch wat langer hier bent is “te fiets” of “te automatisch scooter” een goede optie. Een fiets of brommer huren kan eigenlijk overal aan het strand. Indien u een goede fiets via ons wilt huren dan kan dat ook, lees meer op: overwinteren-in-thailand.nl/fiets-huren-in-thailand

In Cha-am is het ook mogelijk om u te verplaatsen met de brommer taxi. Deze chauffeurs kunt u herkennen het ‘blauwe’ of ‘oranje’ shirt / hesjes. Zie hier een illustratie van brommer taxi service in actie. Houdt u wel goed vast!

motorbike taxi in Thailand

motorbike taxi in Thailand

Vakantie Appartementen
In Cha-am zijn er niet veel appartementen complexen aan zee en veel studio’s zijn erg klein. Toch is het ook mogelijk om hier te overwinteren. Onze organisatie doet zijn best om goede appartementen te verhuren aan Nederlandse overwinteraars in Thailand. De drie appartementen complexen aan de boulevard zijn:
1) Lumpini Cha-am: een prachtig nieuw appartementen complex aan zee. Ideaal voor 2 personen maar families zijn ook welkom. Met alle faciliteiten van een vakantie oord zoals: receptie, speeltuin, zwembaden, fitness en sauna. Bekijk ook de video.
2) Cattareya Condotel: Complete studio’s voor een lage prijs. Ideaal voor 1 persoon. Wij hebben hier ook een aantal grote appartementen voor 2 -4 personen. Er is uiteraard een gezamenlijk zwembad
3) Baan Thew Lom: Nieuwe appartementen voor twee personen met een prachtig lang zwembad.

Hotels en Resorts
Er zijn veel resorts en hotels in Cha-am en er komen er elk jaar nieuwe bij.
1) Het oudste en meest bekende hotel is het Methalavai Hotel. Dit is gegarandeerde kwaliteit! Een prettige vakantie in Cha-am.
2) Het is Runganan de Challet Cha-am is een prettig en vriendelijk familie hotel vlakbij zee dat al meer dan 30 jaar bestaat. Leuk voor kort verblijf.
3) Het Sabaya Jungle Resort is een goed resort met studio’s aan het zwembad. Vriendelijk personeel, met beperkt Engels en een zeer prettige atmosfeer. Direct bij het strand.
4) Het De La Mer Chaam Hotel is een mooi nieuw hotel met ruime mooie moderne hotelkamers met Smart Televisie. Wel iets verder van het strand.
5) Het Arlek Resort ligt buiten het centrum maar heeft prima kwaliteit bungalows, met twee zwembaden en een vriendelijke atmosfeer voor een vriendelijke prijs.

Vakantiehuizen en Villas
Er zijn goede vakantiehuizen in Cha-am. De definitie van een vakantiehuis is een gemeubileerde villa, bungalow of huis dat voor een korte periode gehuurd kan worden. Dus een huurperiode voor 1 week of 6 maanden. Voor overwinteraars is het bijna onvermijdelijk om te reserveren want in het hoogseizoen is er heel weinig beschikbaar. Een aantal prettige woonparken in Cha-am zijn:
1) Sport Village Cha-am: stadshuizen met een gezamenlijk zwembad
2) Tropicana Cha-am Villapark:  vrijstaande villa’s met een gezamenlijk zwembad
3) Sai Saan Sin: vrijstaande vakantiebungalows bij de boulevard van Cha-am
En ruime villa’s met privé zwembad.
4) Villa’s met zwembad. Ruim en luxe!

Laundry service Cha-am

Tijdens lang verblijf in Thailand is kleren (laten) wassen meestal onvermijdelijk. Dus is het handig om te weten welke mogelijkheden er zijn in Cha-am Thailand. Klik hier voor de waslijstje aan mogelijkheden.

Klimaatcijfers
De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weer- en klimaat gegevens kunnen als een gemiddelde voor Thailand gezien worden. Lokaal, voor Cha-am Thailand, zijn afwijkingen uiteraard mogelijk, zeker op het gebied van de neerslaghoeveelheden. Klimaatinformatie voor specifieke streken of plaatsen wordt op de aparte klimaatpagina’s van Thaise plaatsen gegeven.

Klimaat informatie gemiddeld in Thailand (bron: klimaatinfo.nl)

thaise vlag

Max. temperatuur (°C)

Min. temperatuur (°C) Zon uren Dagen neerslag per maand mm. neerslag per maand zee temperatuur (°C)
januari 31 22 9 3 weinig 28
februari 32 23 9 3 weinig 28
maart 33 24 8 4 weinig 29
april 34 24 8 7 normaal 29
mei 33 25 7 17 veel 29
juni 32 25 6 18 heel veel 29
juli 31 24 6 17 heel veel 29
augustus 31 24 6 18 heel veel 29
september 31 24 5 20 heel veel 29
oktober 31 23 6 18 veel 29
november 31 23 7 12 normaal 29
december 30 22 8 5 weinig 28
Nihil = 0-5 mm -30 mm ● weinig = 31-60 mm ● normaal = 61-100 mm ● veel = 101-200 mm ● heel veel = meer dan 200 mm