met kinderen Kamala-beach-Phuket

Thailand met kinderen

Thailand vakantie met kinderen visa

Thailand vakantie met kinderen visa

De zomer staat voor de deur en je vraagt je af of een Thailand met kinderen leuk is voor je gezin? Lees dit artikel en beslis zelf… Wat handig is om te weten is dat u voor korte vakanties met het gezin geen apart visum hoeft aan te vragen, dus dat is een pluspunt. Indien het verblijf korter is dan 30 vakantiedagen heeft u aan een standaard visum voldoende: een gratis stempel van de douane bij aankomst op het vliegveld in Thailand. Mocht u met het gezin langer verblijven dan 1 maand dan kunt u dit vooraf regelen bij de Thaise ambassade in Den Haag. Hier kunt toeristenvisa voor twee of drie maanden aanvragen.

In Nederland begint de zomervakantie in juli en rond deze tijd heeft Thailand temperaturen tussen de 24 en 31 graden, met ongeveer 6 zonuren per dag. In juli is er ook kans op regenval, gelukkig vaak alleen korte buien die verkoeling brengen.

Vliegtickets naar Thailand

Vliegticket kopen kan heel efficiënt het internet. Het loont om een aantal websites te bekijken en te vergelijken. Kijk eens op:

skyscanner.nl
Vergelijk goedkope vluchtprijzen van alle grote luchtvaartmaatschappijen, en boek vandaag online de goedkoopste tickets naar al je favoriete bestemmingen.

vliegticket.nl .
Vliegticket.nl is een onafhankelijke website en biedt meer dan vliegtickets alleen. En kun je naast je vliegtickets ook rechtstreeks goedkope hotels en vakanties.

Nadat u een vergelijkingssite heeft gebruikt kijk dan ook nog even bij de aanbieders van de vluchten. Zo vliegen bijvoorbeeld KLM en Eva Air directe naar Bangkok. Ook wil het heel soms lonen om te kijken naar andere vertrekhavens. Vaak kunt u op weekdagen goedkoper vliegen. Ook vliegticket met een stop-over zijn voordelig, bijvoorbeeld Qatar airway.

Binnen Thailand moet u als gezin een locatie keuze maken, gaan we naar de bergen, jungle of de eilanden? Een zomervakantie in Thailand biedt het allemaal. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van leuke vakantiebestemmingen binnen het land van de “glimlach”. Hieronder leest u beschrijvingen van de plaatsen die wij aanraden voor de zomer van 2018.

Kinderen in Cha-am

U rijdt vanaf het vliegveld in 3 uur naar Cha-am dus een prima lokatie om de vakantie te beginnen. Cha-am ligt aan een kust met mijlen lange stranden en een weelderige natuur de brede stranden strekken zich uit langs de 8 km lange boulevard. De afgelopen jaren is er veel gebouwd en daardoor biedt het plaatsje een fraaie mix heeft van Thaise gebruiken en Westers voorzieningen en met veel levendigheid.

Activiteiten in (de buurt van) Cha-am

Activiteiten met kinderen doen in Thailand hoort bij vakantie, vinden wij. Je kunt niet elke dag bij het zwembad liggen, vandaar dat wij een aantal tips op een rij hebben gezet die u kunt doen als u hier bent met kinderen:

 1. Het Strand en de boulevard van Cha-am. Het water is niet zo mooi blauw als andere badplaatsen, maar de schelpendiertjes, zeegolven en de eet en drink service onder de parasol op het strand zorgen voor een heerlijke dag besteding. Ideaal voor jong en oud.
 2. Het zomerpaleis van Koning Rama VI is een cultureel uitje. Vrij rondlopen en de historische koninklijke tuinen bezichtigen aan zee is ook een leuke activiteit voor het gezin. Dit  bijzondere zomerpaleis heeft ook een klein mangrove bos waar u in mag. De afstand vanaf Cha-am is ongeveer 15 kilometer.
 3. Khao Nang Phanthurat Forest Park: Stukje mooi groen met uitzicht vanaf de top. Op fietsafstand van Cha-am en ideaal om een stukje te wandelen of om in de namiddag apen te treffen. 5 km buiten Cha-am,
 4. Euro Asia Lagoon Resort. U kunt hier tegen een kleine vergoeding gebruik maken van 2 zwembaden met baby badje en er is ook een restaurant met biertjes en maaltijden. Gelegen aan het strand dus strandwandelingen zijn ook mogelijk.  Gelegen buiten het stadje op ongeveer 5 km ten noorden van Cha-am
 5. De pier en het haventje. Lekker even de benen strekken. De pier Cha-am is prima om met het gezin even een stukje te lopen met de zeebries. Het haventje is leuk om te passeren want hier zie je de dagelijkse visvangst binnen komen.
 6. Dieren bezoeken?
  – “Huai Sai Tai” Dierenpark: een gratis dierenpark met o.a. apen, 2 olifanten en 2 beren. Ten zuiden van Cha-am, halverwege Huahin, op ongeveer 10 km.– “The Field” animals in Tha Yang: Leuke vogelkooi waarbij de parkietjes uit je hand komen eten, er zijn grote schilpadden en het voeren van schapen of vissen is ook leuk voor kids. Ten noorden van Cha-am, ongeveer 20 km. Gelegen in een zijweg van de grote weg naar Bangkok.
  – Malai Dierenpark eenzelfde soort dierentuin als “The field gelegen tegenover het eerder beschreven Santorini Cha-am. Deze kleine dierentuin heeft ook krokodillen, konijntjes en kamelen. Gelegen aan de grote weg naar Bangkok dus met een taxi goed te bereiken, ongeveer 7 km.
 7. Cha-am Factory Outlet:
  Met de ingang aan de grote weg naar Bangkok, een winkelcentrum met o.a. merkkleding, kwaliteits speelgoedwinkels. Hier vindt u de betere kwaliteit kleding die in Europa 30% duurder is. Compleet met San Francisco frietjes en hamburgers en een Thaise Food court.
 8. Cha-am Forrest park Op de fiets goed te bereiken. Een kleine apenkolonie kunt u hier zien,  met een beetje geluk. Zowel fietsen als lopen in dit park is een prettige activiteit. Er is een restaurant en een speeltuin

Accommodatie opties

Voor prettig verblijf met kinderen is het essentieel dat er voldoende bedden zijn, maar ook dat er kinderplezier is in de vorm van een zwembad, speeltuin of strand.

 1. Appartement 
  Ideale locatie, betaalbaar, altijd wind van zee en een zwembad voor de kinderen.
  >> Appartement voor de familie
 2. Verblijf in een familie bungalow
  ook zeer betaalbaar in een mooie omgeving en rustig, met 2 zwembaden voor de kinderen.
  – Het nadeel, of de uitdaging, is dat de staf gebrekkig Engels spreekt.
  >>Arlek Gezins Bungalow
 3. Methavalai Hotel
  Kwalitatief goed met meerdere zwembaden en speeltuinen, met heerlijke ligging aan het strand en boulevard.
  >> Methavalai Cha-am
 4. Maximaal 6 personen in Villa in Thai Paradise South
  Grote keuken beschikbaar voor de familie om te zitten, met het zwembad voor je terras. Vaak is er beveiliging aanwezig. De lokatie is heel dichtbij het strand.