my rooms Thailand LOGO - BANNER -2018

Overwinteren in Thailand

Waarom Thailand in de winter? Samen met Mexico, heeft Thailand het aangenaamste klimaat gedurende de winter, met temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Naast de prettige temperatuur staan de heerlijke stranden, het lekkere eten en de vriendelijke mensen ook erg hoog op de winterverlanglijsten bij vele overwinteraars. Andere elementen die overwinteringsvakanties aangenaam maken zijn de openbare veiligheid, het boeddhisme, de cultuur, de jungle en de bergen. Is een de combinatie van een aantal van deze factoren ook niet uw ideaal beeld voor de winter?

MY Rooms (Thailand) limited partnership is een organisatie die het overwinteren in Thailand mogelijk maakt. Wij helpen met accommodatie, tours, lokaal transport en ander advies.

De inhoud van Overwinteren in Thailand

1. Hoe werkt reserveren?
1.1. Aanbetaling > 1.2. Bevestiging > 1.3 Administratiekosten
1.4 Restbetaling

1.5 Onze algemene voorwaarden

1.6 BTW belasting

2. Elektriciteits en Water?
3. Vervoer in Thailand
4. De VIP BUS airportbus
5. Vliegticket
6. De organisatie
7. Communiceren
8. Thailand als vakantieland

8.2 Thailand veilig
8.3 Medische zorg
8.4 Thais eten
8.5. De trein
8.6
. Vliegtickets binnenlands

9. Visums voor Thailand
10. Contact met ons

Hoe werk het?

Op de website leest u de details over door ons geselecteerde vakantie- huizen, appartementen, resorts en villa’s op top locaties in Thailand.
(1.) U kiest passende accommodatie en vult beschikbaarheidsaanvraag in, onderaan de pagina.
(2.) Wij bekijken de beschikbaarheid en u ontvangt per email een vrijblijvende overwinteringsvoorstel.
(3.) U doet de aanbetaling met iDeal (of bankcontact) dit staat beschreven in het voorstel.
(4.) 1 maand voor aankomst sturen wij de iDeal link voor het restbedrag.
(5.) Uw warme wintervakantie in Thailand kan beginnen.
** Van elke betaling krijgt u een officiële bevestiging met de details **

1.1 Aanbetaling
Reserveren geschiedt via iDeal, Bancontact of onze Nederlandse ING rekening in euro’s. Om te reserveren vragen wij ongeveer 20% aanbetaling van de huur als aanbetaling. Overwinteren in Thailand behoudt wel het recht om uw voorschot terug te storten indien reserveren niet mogelijk blijkt.

1.2 Bevestiging
Na de aanbetaling maken wij de reservering Thailand in orde en dan ontvangt u bevestiging met alle details per email. zie een voorbeeld hier

overwinteren in Thailand voorbeeldClick om het voorbeeld te bekijken

1.3 Administratiekosten?
Vanaf 01 juni 2016 brengt My Rooms eenmalig .29 administratiekosten per boeking in rekening per reservering. Dit bedrag moeten wij in rekening brengen om o.a. ons personeel en andere kosten te dekken.

1.4 Restbetaling
Wegens veiligheid en comfort worden tegenwoordig (bijna) alle restbetaling worden 1 maand voor aankomst in Thailand geïnd via het MY Rooms Thailand betalingssysteem met iDeal. Het resterende bedrag wordt berekend geldende dagkoers van Kasikorn Bank. Dit koers verschilt van de koers op onze website. Voor de restbetaling brengen wij .9 transactiekosten in rekening per boeking.

1.5 Algemene Voorwaarden
algemene voorwaarden MY RoomsIndien u reserveert via overwinteren in Thailand gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van ons bedrijf MY Rooms (Thailand) Limited Partnership. De letter MY zijn in het Thais geregistreerd twee aparte Engelse letters ‘M’ ‘Y’ (uitgesproken als ‘why’). MY Rooms (Thailand) is geen van reisverenigingen wel streeft dezelfde normen en waarden na voor al haar klanten.

1.6 BTW belasting in Thailand is 7%
Vanaf 1 Mei 2018, brengen wij deze 7% in rekening omdat wij een geregistreerd Thais bedrijf zijn dat jaarlijks deze belasting moet afdragen volgens de Thaise wet. VAT betekent Value Added Tax en kan worden vergeleken worden met de btw, zoals wij die in Nederland kennen. Het VAT-tarief van 7 procent geldt voor dienstverleners, groot- en detailhandelaren, importeurs, fabrikanten en andere bedrijfigheden. Bepaalde activiteiten en diensten zijn uitgesloten van deze belasting, zoals de gezondheidszorg. Helaas vallen wij niet in deze categorie.

2. Elektriciteit en Water

Bij de huur van een huis en appartement dient u meestal na afloop (bij check-out) de elektriciteitsrekening te betalen voor uw verbruik. De standaardprijs is 5 –  7 Baht per unit afhankelijk van waar u verblijft. Uit ervaring is de gemiddelde elektriciteit- en waterrekening niet hoger dan 2000 Baht per maand. Bij ‘extensief veel’ gebruik van  airconditioners kan dit bedrag verdubbelen! Alle andere elektrische apparaten verbruiken weinig. Wees dus zuinig op milieu en portemonnee. Doet u bij gebruik van de airconditioning de ramen en deuren dicht.
Bij  meer dan 75% van check-outs wordt uw stroom- en waterverbruik verminderd met de reeds betaalde borgsom en krijgt u een bedr

3. Taxi vervoer

Wij reserveren taxi’s  binnen Thailand voor onze gasten op aanvraag.
Ophaal Taxi prijzen anno 2018 (Suvarnabhumi Airport)
* 2300 Bath voor 1-2 personen: Cha-am
* 2300 Baht voor 1-2 personen: Hua Hin
* 3500 Baht voor 4-6  personen in mini-van
De chauffeur wacht op u, met ons logo en uw naam op een bordje, bij het “meeting point” in de aankomsthal. De taxiprijzen voor in Phuket, Khaolak of Krabi zijn op aanvraag.

voorbeeld taxi
Click hier voor taxi reservering voorbeeld

4. VIP bus airportbus

Nieuw! TIP! Er gaan ook direkt VIP bussen van het vliegveld naar Hua hin (kosten 306Baht/p.p.) Goede service en ruime stoelen! Google even dus: “VIP airport bus Bangkok”

Aircondioned Minivans vertrekken van “Sai Tai” South Busstation en “Mo Chit” in Bangkok. Een ticket naar Cha-am of Hua hin kost ongeveer 160-200 baht/persoon maar de VIP bus of een taxi is veel comfortabeler! De mini-vans is meer voor jonge Backpackers.

5. Vliegtickets

MY Rooms Thailand verkoopt geen Internationale vliegtickets. Er zijn verschillende mogelijkheden en tips om vliegtickets te kopen. Rechtstreekse vluchten kunnen worden geboekt via: KLM, EVA Air, China Air. De bekende websites om vliegtickets te vergelijken zijn: Vliegtickets.nl, Ebookers, Cheaptickets en Skyscanner

6. De organisatie

My Rooms Thailand, is het boekingskantoor achter overwinteren-in-Thailand.nl. Wij zijn dienstverlener op het gebied van vakantie accommodatie. De dienstverlening bestaat o.a. uit informeren, adviseren, reserveren en verhuren. Ons boekingskantoor verleent deze diensten uit in opdracht van haar klanten, dus ook aan u.

Opgericht 2010 en jaarlijks meer dan honderd overwinteraars uit Nederland en België. Onze organisatie is geregistreerd als MY rooms (Thailand), Limited partnership. Ons hoofdkantoor zit in Thayang, Petchaburi:

2019 MY roomsMY ROOMS THAILAND
889/44 Fitness Park
76130 Thayang, Petchaburi

Bekijk onze Company papers translater certified in het Engels vertaald.

7. De Thaise Taal

Het leuke van vakantie is het ontdekken van de cultuur en taal is daar een belangrijk onderdeel van. Het is wel praktisch als u een beetje Engels kunt spreken met de lokale mensen in Thailand. Dus wij sturen onze gasten ook een handige woordenlijst met woordjes voor de vakantie.

8. Thailand als vakantieland

Zon, zee en strand en gegarandeerde warme tropische temperaturen het hele jaar en relatief lage prijzen dus de ideale ingrediënten voor een aangename vakantie. De voorzieningen, met name in medische termen, zijn inmiddels ook goed. Thailand heeft een goede infrastructuur en met bijna overal Internet in het land.

8.2 Is Thailand veilig?

Thaise generaal Prayut

Thaise generaal Prayut

Jazeker. Yingluck Shinawatra was de eerste vrouwelijk Premier van Thailand en begin 2014 hebben er demonstraties plaatsgevonden in de hoofstad van Thailand. Deze demonstraties zijn lang voorbij want Yingluck is afgetreden wegens haar banden met haar corrupte broer Thaksin. De Thaise generaal Prayuth is aan de macht en heeft vrede en rust gebracht in Thailand. Momenteel zijn er nieuwe verkiezing uitgeroepen maar de corruptie zit diepgeworteld dus de datum is nog niet bekend. De Thais zijn een vriendelijk en behulpzaam volk en de openbare veiligheid is beter dan in de westerse landen. Er zijn echter twee zuidelijk provincies waar zich problemen voor doen.

8.3 Medische zorg
Huahin heeft diverse goede toereikende ziekenhuizen waaronder ook het nieuwste Bangkok Hospital. De standaard medische zorg is zeer goed, vergelijkbaar met de Europese normen. Zuidelijker zoals op Koh Samui eiland, Krabi en Phuket zijn goede ziekenhuizen en clinics. Zorg altijd wel dat u een verzekering heeft.

8.4 Kan ik het Thais eten wel verdragen?
In de keuken passen ze het Thaise voedsel, dat de reputatie heeft zeer gezond te zijn, aan de Europese smaak. Niet altijd! Er is een ruime keuze aan restaurants met smakelijke gerechten. Maar vergeet niet te zeggen: ‘not spicy’ (= ‘mai pet’). En lekker in Thais is ‘Aroi’ !

8.5 De trein
Deze vorm van vervoer is langzaam maar toch ook authentiek, leuk en goedkoop. Daarom voor de avontuurlijke backpackende praktische trein informatie. LET OP: dit zijn de trein tijden in het jaar 2016!
Vanaf Bangkok – > Nakhon Pathom- Cha-am – Huahin- Prachuap–> zuiden t/m Maleisie

treintijden vanaf Bangkok naar het zuiden

treintijden vanaf Bangkok naar het zuiden

Prachuap –Huahin- Cha-am – Nakhon Pathom – Bangkok

trein tijden naar Bangkok

trein tijden naar Bangkok

8.6 Vliegtickets binnen Thailand
Binnen Thailand kunt u het gemakkelijkste zelf reserveren via Bangkok Airways. Wij kunnen ook vliegtickets reserveren maar de prijs is ongeveer hetzelfde of goedkoper als u het zelf boekt. Andere aanbieders zijn meestal weer iets duurder.

9. Visum voor Thailand

Het aanvragen van een visa langverblijf in Thailand is niet moeilijk wanneer u weet welk visum geschikt is voor jullie situatie. Het 3 maanden Visa kunt in Nederland aanvragen. Wij hebben in een artikel beschreven welke documenten u nodig heeft en welke visa er zijn. Lees alle informatie op onze site: visa-langverblijf-in-thailand.

10 Contact met My Rooms Thailand

*** Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in het land! ***
*** Betaal veilig met iDeal of Bancontact ***
*** Krijg antwoord op al uw vragen ***

*** Voel je even thuis in Thailand *** 


Ons hoofdkantoor zit in Thayang, Petchaburi:
2019 MY rooms

MY ROOMS THAILAND
889/44 Fitness Park
76130 Thayang, Petchaburi

Bekijk onze Company papers translater certified in het Engels vertaald.

contact MY rooms Thailand

 

 

Leave a Reply