overwinteraars Huahin

Huahin strand

ID:16807

Thailand is bekend om haar stranden en het Huahin strand is misschien niet het allermooiste maar toch zeker een heerlijke strand. Het strand in Huahin is ongeveer acht kilometer lang. Er is geen boulevard zoals in andere badplaatsen in Thailand. ‘Hua hin’ betekent ‘hoofd steen’ in het Thais en je begrijpt de betekenis ervan als je naar dit strand komt. Sommige delen van de stranden hebben namelijk mooie grote blokken stenen die de golven breken, ideaal voor een foto of gewoon om lekker te spelen.

De stranden van de badplaats Huahin zijn niet zo fijn als die van de afgelegen eilanden, en het water heeft misschien niet de geweldige geleikleur, maar het prachtige landschap van de blauwe zee en het witte zand is hier populair bij de Thaise koninklijke familie. Rijd op een wit paard en loop langs het strand naar Hua Hin Beach. Het is voor vele toeristen uit Bangkok absoluut een onvergetelijke ervaring voor een ritje te maken en te ontspannen in de zeebries. Persoonlijk zie ik er het nut niet van, maar blijft het een leuk schouwspel dat erbij hoort. Voor een ontspannen vakantie kunt u een strandstoel op het strand huren om een ​​halve dag te liggen, of zelfs barbecueën op het strand. Als je genoeg hebt gelegen, pak je wat kleine mosselschelpen en stop je ze in een glazen fles als souvenir. De kleine schelpen laten een pauwblauw licht zien. Waar andere stranden in Thailand alleen die bizarre programma’s voor volwassenen bieden, is Hua Hin altijd kalm en gracieus geweest. Boeiend en ontspannend.

Khao Takiab strand ten zuiden

takiab huahin thailand

Aap in Takiab tempel

Het Khao Takiab, zuid Hua hin, was vroeger gewoon een vissersdorp. Inmiddels is dit dorp aan de stad vastgegroeid en daarom onafscheidelijk vandaag de dag. De afstand is 7 kilometer. Het oude vissershaventje bestaat nog steeds en ligt onder aan de 270 meter hoge berg. Bovenop deze kleine berg staat uiteraard een mooie Thais Chinese Tempel. Bij deze tempel woont ook een apenkolonie. Maar wees wel een beetje voorzichtig want deze kolonie houdt van apenstreken!

Fietsroute naar het stranden

Fietsroute naar het stranden

Het Takiap Beach strand is een lange baai die zich uitstrekt tot aan de Khao Tao Berg nog zuidelijker. Zie hierboven ziet u een fietsroute vanaf het winkelcentrum Bluport in Soi 102.

Accommodatie bij Huahin strand

Het strand is toch wel het meest bijzondere in deze badplaats. Het is dan ook logisch dat veel resorts in Hua Hin liggen pal naast het strand. Dit geeft niet alleen direct toegang maar ook moor uitzicht. De meest bekende hotels zijn het Hilton Hotel, Centara, Marriott, Hyatt Regency en Dusit Thani. Deze hotels bieden een prettig verblijf met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Voor de mensen die opzoek zijn naar meer privacy en voor langere tijd is er in de afgelopen tien jaar flink veel aanbod bijgekomen. De moderne complexen dienen te voldoen aan de bouw regels en mogen niet hoog zijn, en zo kunt u de nieuwere en oudere complexen van elkaar scheiden. Uiteraard kunt u dat vaak al zien aan het gebouw zelf. Hier een voorbeeld van het Condochain Huahin direct aan het strand.

condochain Huahin appartement

condochain Huahin appartement

U treft hier in de winter ook zeker Nederlandse overwinteraars aan. Bekijk de modernere appartementen zoals het Mykonos Huahin of Flame Tree complex of Marakesh Huahin.

Wilt u weten hoe verlaten het Huahin strand er uitziet? Lees dan dit artikel over de stranden van deze badplaats tijdens de Corona epidemie: verlaten stranden en geen toerisme in Thailand 2020

Strand Beoordelingen

[grw id=”16812″]

 

 

Leave a Reply