waarom vakantieland thailand

Thailand vakantieland

Weten waarom Thailand een goed vakantieland is?
Wij hebben hieronder het antwoord

De vriendelijkheid van Thailand

thaise begroeting

Thaise begroeting

Vriendelijkheid! De Thai zeggen Sawasdee krab voor mannen en Sawasdee Ka voor vrouwen om elkaar te begroeten. In Thailand begroeten ze elkaar formeel, met name naar ouderen, met gevouwen platte handen tegen elkaar ter hoogte van de neus of lager. Hand schudden is ongewoon voor Thaise mensen! Het wordt wel steeds gebruikelijker om met een toerist handen te schudden. 

Thailand is the land of Smile

U raad het al? Thailand heeft de bijnaam gekregen “het land van de glimlach” en de Thais zijn dan ook een vriendelijke volk en daar zijn ze trots op. Zie hier de promotie clip van Amazing Thailand en de glimlach.

Weet u waarom Thai vaak 555 versturen in een appje of sms? Vijf in het Thais spreek je uit als “Haa” dus wie lach er het meest 😉 555

Thailand en lekker eten, yummie!!

Heerlijke Thaise soep die heet: Tom Yam Kong

Thaise eten Thaise soep die Tom Yam Gong heet

Haalt ook wel een Thais eten in Nederland, nou in Thailand is het lekkerder en goedkoper! Of bezoekers nu 1 dag of 3 maanden blijven, Thai en Aziatisch eten is zo heerlijk en divers dat u nooit hetzelfde gerecht twee keer hoeft te eten.

Thailand heeft en oppervlakte van ongeveer Frankrijk en er wonen in Thailand, afhankelijk van hoe men rekent, 40 verschillende volkeren. Daarnaast zijn er ook veel Westerse, Japanse en Koreaanse restaurants om van te genieten.

diversiteit en kruiden in het eten dat smaakt lekker!
Aroi maak maak!
(= lekker heel heel)

Thai menu met pittig eten

Thai menu met pittig eten

Dus proeven en genieten van de ingrediënten, kruiden en specerijen hoort bij de vakantiepret. Maar wees voorzichtig en bestel niet pittig! Zeg dan tegen de ober in het Thais  “Mai ped” dit betekent “niet pittig” of gewoon in het Engels “not spicy, please”. Dan komt het goed!

Gluten vrij eten bestellen

gluten vrij eten bestellen

gluten vrij eten bestellen

Mensen met een glutenvrij dieet dit handig zijn want veel Thai kennen Glutenvrij niet. Zie hiernaast een voorbeeld met Thais schrift dat u kunt uitprinten en meenemen om uitleg te bieden in het Thais.

Lees meer over gezond in Thailand

1, 2, 3 ik hou van zon, zee en strand

Heel veel mensen komen gewoon voor hun strand en de zon in Thailand. U ook? Misschien niet elke dag zonnen of misschien zwemt u liever in het zwembad maar iedereen is wel gek op zon, zee en strand in Thailand. Mooie stranden bekijken? de 10 mooiste stranden.

Inderdaad de 3 hoofdingrediënten voor mijn wintervakantie
– dhr. Koopman

Wij zijn weten dat de gemiddelde overwinteraar komt voor deze ingrediënten en we vermoeden dat dit de top- of hoofdreden voor veel van onze gasten. Onweerstaanbaar mooi blauw en een lekker temperatuurtje dan krijg je vanzelf die glimlach op je gezicht.

genieten aan het strand

Veiligheid

Yingluck Shinawatra was de eerste vrouwelijk Premier van Thailand en begin 2014 hebben er demonstraties plaatsgevonden in de hoofdstad van Thailand. Deze demonstraties zijn lang voorbij want de Thaise generaal Prayuth is sindsdien aan de macht en heeft vrede en rust gebracht. Het ziet er naar uit dat deze generaal voorlopig geen verkiezing laat komen waardoor hij en zijn leger aan de macht blijft dus een stabiel land.

De Buddhisme en cultuur

Met meer dan 40.000 boeddhistische tempels in het Land van de Glimlach, bent u toch zeker verplicht om er minstens één tempel te vinden die uw aandacht trekt. Deze structuren dateren uit alle verschillende dynastieën, elk reflecterend op de architecturale en bouwstijl van dat tijdperk. Elke provincie in Thailand is gebonden aan minstens één van deze majestueuze wonderen, hoewel de meest unieke en overvloedige zijn te vinden in Bangkok.

prechtige witte tempel

prachtige witte tempel in Chiangrai – click om meer te lezen

De rijke geschiedenis & Thaise cultuur

Steden als Sukhothai en Ayutthaya worden ook moderner maar zijn erg interessant, omdat ze nog steeds de thuisbasis zijn van vele oude ruïnes die teruggaan tot het Siamese koninkrijk in 1238. De geschiedenis is ook te vinden in de vele kunstvormen van Thailand, zoals traditionele Thaise dansen of Thaise poppenspel voorstellingen.

Ayuthaya tempels

Ayuthaya tempels

De Thaise mensen zijn niet zo goed in Engels maar ze zijn wel vriendelijk en behulpzaam. Vandaar dat de openbare veiligheid is beter dan in de meeste Westerse landen. Maar in de twee zuidelijk provincies doen zich problemen met moslims voor dus wij raden u aan niet naar de twee meest zuidelijk provincies te reizen. Dus click op de foto om alles te lezen over Ayutthaya met de Thaise culturele schatten die u daar kunt gaan zien. Lees over het culturele erfgoed in Ayutthaya

Thailand en festivals

Onder de noemer cultuur vallen ook de festivals van het land. Het meest bekende festival is Songkran. In het artikel Thais Songkran festival 2019 beschrijven wij dit jaars fastival en onderaan kunt ook van voorgaande jaren foto’s bekijken. Een ander bijzonder festival is Loi Kratong festival vaak in oktober.

De medische zorg

Thailand heeft diverse goede toereikende ziekenhuizen waaronder ook het nieuwste Bangkok Hospital. De standaard medische zorg is zeer goed, vergelijkbaar met de Europese normen. Ga in altijd naar een privaat ziekenhuis. Hier zijn de wachttijden kort en is de standaard goed. Zuidelijker zoals op Koh Samui eiland, Krabi en Phuket zijn ook goede ziekenhuizen en clinics te vinden. Zorg altijd wel voor een verzekering voordat u uit Nederland vertrekt! Nederlandse verzekeringen doen niet moeilijk over de Thaise ziekenhuizen.

Hoe warm is Thailand dan?

Warmte van de vriendelijke mensen is er altijd maar toch ook van het Tropische klimaat. Klimaatinformatie voor specifieke streken of plaatsen wordt op de aparte klimaat pagina’s van Thaise plaatsen gegeven.

Klimaat informatie gemiddeld in Thailand (bron: klimaatinfo.nl)

klimaat Thailand
Meestal zijn de wintermaanden het meest aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Dus de maanden december, januari, en februari. Zit u deze winter ook aan een koel drankje bij 25 graden?

Bent u iets minder van de warmte? Misschien is dan een verblijf in Chiang Mai of Chiangmai (Thai เชียงใหม่) een goede optie, gelegen in de bergen van het noorden. Daardoor heeft u hier heerlijke koele temperaturen s’nachts en overdag is de zon lekker warm. Deze plaatsen ligt zo’n 800 km ten noorden van Bangkok tussen de hoogste bergen van het land en hebben goede faciliteiten.

Wikipedia achtergrond

De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is “Prathet Thai”, waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus letterlijk “vrij land” betekenen. De spelling van het Thaise woord thai met deze betekenis in Thais schrift verschilt echter enigszins (ไท versus ไทย) hoewel de uitspraak van beide woorden identiek is. De naam Thailand had oorspronkelijk ook een politieke strekking in verband met aanspraken op land in met name Laos, waar etnische Thai wonen.
bedankt
Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Thailand

9 badplaatsen op een rij in Thailand

Thailand is vooral populair voor de badplaatsen en het toerisme. Op de kaart ziet u de nummers van 1 – 9 die zijn verbonden met de beschrijving per badplaats.

9 badplaatsen Thailand

9 badplaatsen Thailand

  1. Cha-am – Thaise badplaats 2,5 uur van Bangkok

   Het vissersplaatsje, Cha-am, ligt aan een kust met mijlen lange stranden. De stranden strekken zich uit langs de 8 km lange boulevard. Lees meer over deze Thaise Badplaats die in de weekenden wordt bezocht door toeristen uit Bangkok. Lees meer over >> Cha-am

  2. Huahin – Ontwikkelde grote badplaats op 3 uur van Bangkok

   Huahin (letterlijk vertaald: Stenen hoofd) is de hoofdstad van het district Hua Hin in de provincie Prachuap Khiri Khan. De stad is een van de populairste badplaatsen en ligt aan de golf van Thailand. De Thaise koning heeft er ook zijn paleis >> Huahin

  3. Bankrut – Rust en tropisch

   Dun bevolkt, met de echte tropische natuur die je van Thailand mag verwachten namelijk heerlijke lange stranden, veel groen tussen de biologisch coconnoot plantages en rijst velden. >> Bankrut

  4. Khaolak – Badplaats aan de Andaman Oceaan

   Deze mooie badplaats heeft 30 kilometer lange kuststrook met verschillende dorpscentra, waarvan Bang Niang Beach en Nang Thong Beach de grootsten zijn. Bang Niang is de laatste paar jaar snel gegroeid. >> Khaolak

  5. Pattaya – op slechts 2 uur rijden van Bangkok

   Pattaya, staat bekend om de vele barretjes en het nachtleven maar gelukkig heeft het meer. Wij hebben een beschrijving met foto’s van Jomtien, ten zuiden van Pattaya.

  6. Koh Samui eiland – in de Thaise Golf

   Ko Samui (ook wel Koh Samui, Thai: เกาะสมุย) dit is het grootse van de drie eilanden en een stukje toeristisch paradijs. Het eiland ligt 32 km uit de kust gerekend vanaf Don Sak, het vertrekpunt van de veerboot maar er gaan ook veerboten vanaf Chompon via Koh Tao en Koh Pangan. >> Samui eiland

  7. Krabi – Het populaire Railay Beach en toegang tot Koh Phi phi

   >> Krabi

  8. Phuket – de stranden, viewpoints en de Witte Buddha

   Phuket ligt in de Andamanse Zee en wordt omringd door vele andere eilandjes. Deze badplaats wordt afgescheiden van het vasteland en schiereiland Malakka, door een nauwe straat. Hoogtepunten zijn de stranden Phang Nga Bay en Phuhet Old City. Lees meer over Phuket

  9. Koh Chang – Vlakbij Cambodia!

   Dit eiland ligt in het westen van Thailand niet ver van Cambodia. Gelegen in de provincie van Trat is Koh Chang eiland het op een na grootste eiland van Thailand. Het eiland is bereikbaar per boot vanaf Leam Ngop. Er zijn prachtige stranden en een bos met bergen en in het binnenland. Populaire activiteiten op dit eiland zijn wandelen, mountain biking, kanovaren, olifant trekking, duiken en snorkelen.

Het land staat bekend om de mooie badplaatsen en toerisme. Op de kaart rechts ziet u de nummers van 1 – 9 die zijn verbonden met de beschrijving per badplaats.

Wij proberen uitgebreide en duidelijke informatie te bieden, met beschrijvingen foto’s en video’s. Overwinteraars zijn mensen uit Nederland en België, die voor 1 maand of langer tijdens de wintermaanden in Thailand komt genieten van de tropen en het leven.vakantie Thailand boeken

Vliegen Europa – Bangkok Thailand

Het vliegen naar de warme winter gebieden kunt u gemakkelijk online bekijken. Er zijn vele aanbieders en met een directe vlucht bent u in 11 uur op het vliegveld in Bangkok.

Vanaf Europa naar Thailand

Vanaf Europa naar Thailand

Vliegen binnen Thailand

Er zijn niet veel directe vluchten naar Phuket maar ze zijn er wel. Indien u via Bangkok vliegt dan is een aansluitende vlucht boeken een goede optie. Vaak wel even goed opletten waar de aansluitende vlucht vertrekt want er zijn 2 vliegvelden. Dus de internationale vluchten komen aan op Suvarnabhumi Airport maar er vertrekken ook binnenlandse vluchten vanaf Donmuang airport. Deze twee liggen ongeveer 1 uur rijden van elkaar als het verkeer goed is, maar er is altijd file in de stad Bangkok.

Wie zijn we dan?

Onze specialiteit is overwinteraars helpen met het boeken van de overwinterings accommodatie voor een paar maanden. Daarom hebben we een officieel bedrijf geregistreerd genaamd: MY Rooms Thailand. Wij streven naar een goed overzichtelijke informatie verstrekking over vakantie accommodatie & transfers via website, emails, apps en telefoons.

 

Leave a Reply