Gezond

Wilt u gezonder leven? Dan informeren wij u hierbij graag over het feit dat Thailand gezond is vanwege twee redenen: klimaat en eten.

Gezond Klimaat

Het klimaat is over het algemeen zeer acceptabel, vooral voor de vergrijzing van de Europese mannen in de leeftijd 50 jaar, en het is gezond. Het is bewezen dat veel mensen die bijvoorbeeld last hebben van spierziekten, reuma, jicht, artritis, en rugpijn, minder of geen pijn en lijden hebben in Thailand vanwege het klimaat. De tropen is zeer geschikt voor oudere mensen omdat we hier in Thailand ook geen winter hebben en dus geen kou kennen. De winter kleding en regenjassen kunt u dus veilig thuis laten om vervolgens te gezond te overwinteren.
Het tropische klimaat hier biedt nog een voordeel voor mensen met hooikoorts, allergie en / of astma in het voorjaar, want er is hier geen voorjaar met een explosie van pollen zoals in Nederland. Mensen die normaal gesproken hoestend en proestend het voorjaar tegemoet zien kunnen in Thailand rustig op adem komen.

Lichamelijke klachten worden verminderd door het aangename klimaat en vervelende aandoeningen die worden veroorzaakt door de natte en koude klimaat in Europa, lijken geheel te verdwijnen.

Gezond Eten

De Thaise keuken wordt door deskundigen beschouwd als de rijkste keuken van de wereld. De bereiding van het eten gebeurd met vers voedsel in combibatie met planten en lekkere kruiden. Ook zijn er veel planten en kruiden hier die we in het westen niet of nauwelijks kennen.

Bijvoorbeeld van Hans:
“Mijn Diabetis-niveau was 130 in Duitsland (bij normale mensen is dat 110) en nu ik in Thailand ben, heb ik helemaal geen diabetes meer, al blijf ik wel voorzichtig.“

De meeste Westerse producten zijn ook gewoon in Thailand te koop en in vele provincies waaronder Petchaburi zijn er vele restaurants te vinden die Westerese gerechten bieden. Maar mocht u zich toch graag willen aanpassen dan is het beste advies is: langzaam aan te passen aan! De Thaise gerechten kunnen namelijk heel scherp zijn, tegelijkertijd natuurlijk ook zeer gezond. Vaak kunnen de Thaise chefs ook de smaak van de gerechten ook aanpassen aan de onze.

De lage kosten van levensonderhoud zorgen er ook voor dat u bijvoorbeeld makkelijk kan rondkomen van een gemiddeld Nederlands pensioen.

Leave a Reply