huurcontract in Thailand

huis huren in Thailand

Wie een huis huren in Thailand wilt zal zich zelf de vraag moet stellen of het verblijf voor vakantie of voor langerverblijf? De meeste overwinteraars komen eerst voor vakantie en dan jaarlijks komen ze terug en blijven dan langer. Gebruikelijke huurcontracten in 2022 zijn voor de tijdsduur van 1, 3, 6 of 12 maanden. Denk wel ook aan uw visum en de eventuele quarantaine regels om binnen te komen en om in Thailand te kunnen verblijven.

Huis huren voor lange tijd

voorbeeld huis huren Thailand

voorbeeld van een villa te huur

Indien u van plan bent in Thailand te leven dan is het zeker verstandig om een huis te huren voor minimaal 1 jaar. Zo heeft u immers de mogelijkheid en vrijheid om het voor uzelf aangenaam te maken. Voor lange termijn huren is het echter heel verstandig om een jaarcontract te ondertekenen met beide partijen, zowel huurder als verhuurder. Zie hier een goed voorbeeld van een Engels huurcontract in Thailand: Apartment-Rental-Contract-Example.pdf. Zo’n contract geeft u namelijk de bescherming tegen eventuele veranderingen in huurprijs of huurtermijn. Thailand is een land met veel veranderingen en veel wetgeving maar, anders dan in Nederland, de huiseigenaar is degene die het meeste recht van spreken heeft bij het huis huren in Thailand. Gelukkig houden ook Thaise mensen zich aan een contract dat ze ondertekenen. Voor overwinteraars die via ons huren, MY Rooms Thailand, is dit contract niet van toepassing want wij bemiddelen voor u en zorgen dat alles goed in orde is. Wij rekenen slechts 29 Euro administratiekosten en u krijgt van ons de documenten en bevestigingen in het Nederlands.

Koopje of is goedkoop duurkoop?

De huurprijzen zijn aanzienlijk lager dan in Nederland zeker indien u een huis ongemeubileerd huurt van een particulier maar de kwaliteit is vaak anders dan een huis in Nederland. Een huis in Thailand hoeft immers niet winterbestendig te zijn. Goedkoper huren kan zeker maar de kwaliteit is minder. U treft bijvoorbeeld warm water alleen in de badkamer. Stopcontacten zijn niet geaard zoals in Europa waardoor stroomstoringen vaker voorkomen. Maar de airconditioners en de zon, strand en de tropen compenseren heel veel, toch?vakantiehuis met zon en zee

Ongemeubileerd huis of appartement ideaal voor lange tijd

Het is mogelijk om ongemeubileerd te huren en de huurprijs is dan aanzienlijk lager! Ook heeft u een betere onderhandelingspositie over de borgsom (in het Engels “security deposit”). Voor mensen die lang in Thailand verblijven en hun eigen spullen aanschaffen is dit een goede optie. Voor de meeste overwinteraars is gemeubileerd verblijven de beste optie.

Waar kunt u huren in Thailand?

Overal in het land is huren mogelijk, uiteraard is er op sommige locaties zeer beperkt aanbod. De Thaise bevolking verhuist van het platteland naar stad, immigratie. Vaak verhuurt een huiseigenaar zijn bezit als zij er niet woont. Dit zijn ook huizen die wij Nederlanders kunnen huren (zie foto onderaan de pagina) voor bijvoorbeeld een periode van drie, zes of twaalf maanden. In het huurcontract staat meestal een borgsom. (zie punt 6 van het PDF huurcontract over Security Deposit).

Het is minder makkelijk om voor 1 maand een huis te huren dan voor een lange periode. Dit is ook logiscj, omdat een eigenaar liever niet de moeite doet voor een korte tijd – ook is zijn inkomen minder. Gelukkig hebben wij wel vele mogelijkheden bij commerciële- en minder commerciële aanbieders.

Vakantie badplaatsen maar ook in het binnenland waar wij huizen en villa’s aanbieden:

Kunnen wij een huis kopen in Thailand?

Volgens de wet in Thailand mag een buitenlander geen grond bezitten maar uiteraard zijn er constructies waardoor Nederlanders toch een huis kopen in Thailand.
De meest bekende en populair opties om een huis te kopen zijn:
Optie 1: koop constructie met een bedrijf; Er wordt een bedrijf opgezet en vervolgens wordt de grond en het huis gekocht op naam van het bedrijf. De eigenaar van het bedrijf is dan de koper. Hiermee kan ook gelijk een visum voor lang verblijf in Thailand worden gerealiseerd.
Optie 2: 30 jaar lease-hold constructie. Op eigen naam wordt voor 30 jaar geleased van de eigenaar. Nadat de lease is verstreken kan deze weer worden verlengd.
Optie 3: Men koopt grond met een huis op naam van een Thaise echtgenote. Dit is een makkelijke maar tevens ook zeer risico volle optie. Waar veel over wordt gesproken op de forums. U kunt natuurlijk samen een hypotheek nemen in Thailand.

Lees a.u.b. de 2 lezersvragen van Nederlanders in Thailand op het Thailandblog.nl

  1. Huis kopen in Thailand
  2. Kan ik een huis in Thailand kopen op mijn naam of beide namen?

Is uw conclusie ook dat een huis huren in Thailand een stuk veiliger is dan het kopen? Onze organisatie helpt en adviseert u graag bij zowel het huren als het kopen maar zelf op pad is voor soms minstens zo leuk. Moet je natuurlijk wel de tijd hebben.

Lees meer over MY Rooms en Te koop?
www.overwinteren-in-thailand.nl/huur/te-koop-thailand/

Zelf opzoek naar huurvilla of -huis

Indien zelf opzoek wilt gaan om een huis te huren in Thailand dan dient u uit te kijken naar de volgende Thaise woorden:
เช่า = Chaow (huren) บ้าน= Baan (huis) zie hieronder – een goed voorbeeld, dus bellen

Huren in Thais

Er staat: ‘Baan Wang Hai Chaw’ ‘Huis vrij te huur’

Dus indien u voor dit huis zou staan kunt u bellen en uw Thais taal oefenen of hopen dat men Nederlands spreekt 😉 of een beetje Engels. Als buitenlander is de kans groter dat u bedrogen wordt, dus raden wij aan om contact met ons op te nemen of een agent, zo voorkomt u problemen en onduidelijkheden. Wel is zelf huren spannend en, als het goed gaat, goedkoper.

Hopelijk is deze informatie nuttig geweest maar indien u nog vragen heeft over huis huren in Thailand neem dan gerust even contact op. Onze organisatie is MY Rooms Thailand (Limited Partnership) en wij zitten in het plaatsje Thayang, Thailand.

Klik hier en bekijk de gemeubileerde vakantiehuizen in Thailand u direct kunt huren voor bijvoorbeeld uw vakantie straks.

Kunnen een huis huren in Thailand ondanks de Corona crisis?

De crisis met Covid-19, of te wel het Corona virus is iets nieuws waar wij rekening mee houden. Per 1 mei 2020 hebben wij een nieuwe annuleringsregel toegevoegd in de overeenkomst zodat u de aanbetaling terug krijgt indien de overheid het (onverwacht) niet toelaat om Thailand binnen te komen. Click op link hierboven om up-to-date artikels te lezen.

Thailand binnenkomen met Test en Go

Vanaf April 2022 is de toegang tot het land verbeterd en daarom is de vraag naar woningen aan het toenemen. Wij raden u aan om dit artikel te lezen.

Geef een antwoord