huurcontract in Thailand

huis huren in Thailand

Wie een huis huren in Thailand wilt, zal zich zelf de vraag moet stellen is het voor vakantie of langer? De meeste overwinteraars komen bij ons voor de vakantie maar voor sommigen is het een hele lange vakantie.

Huis huren voor lange tijd

Indien u van plan bent in Thailand te leven dan is het verstandig om een huis te huren voor minimaal 1 jaar. Zo heeft u immers de mogelijkheid en vrijheid om het voor uzelf aangenaam te maken. Voor lange termijn huren is het echter heel verstandig om een jaarcontract te ondertekenen met beide partijen, zowel huurder als verhuurder. Zie hier een goed voorbeeld van een Engels huurcontract in Thailand: Apartment-Rental-Contract-Example.pdf. Zo’n contract geeft u namelijk de bescherming tegen eventuele veranderingen in huurprijs of huurtermijn.  Thailand is een land met veel veranderingen en veel wetgeving maar, anders dan in Nederland, de huiseigenaar is degene die het meeste recht van spreken heeft bij het huis huren in Thailand. Toch houden ook Thaise mensen zich aan een contract dat ze ondertekenen!2019 MY rooms

Voor overwinteraars die via ons huren, MY Rooms Thailand, is dit contract niet van toepassing want wij bemiddelen voor u en zorgen dat alles goed verloopt. Wij rekenen hiervoor 29 Euro administratiekosten en u krijgt van ons de documenten en bevestigingen. Wij zijn er voor u!

Goedkoop is duurkoop

De huurprijzen zijn aanzienlijk lager dan in Nederland zeker indien u een huis ongemeubileerd huurt van een particulier maar de kwaliteit is vaak anders dan een huis in Nederland. Een huis in Thailand hoeft immers niet winterbestendig te zijn. In Nederland spenderen wij dan ook veel meer tijd binnenshuis dan in Thailand. Goedkoper is het zeker maar de kwaliteit is gewoon minder. Bijvoorbeeld alleen warm water in de badkamer en stopcontacten die zijn meestal niet geaard zoals in Europa waardoor stroomstoringen vaker voorkomen. Maar de airconditioners en de zon, strand en de tropen compenseren heel veel, toch?

(on)gemeubileerd huis of appartement

Het is ook mogelijk om ongemeubileerd te huren en de huurprijs is dan aanzienlijk lager! Ook heeft u een betere onderhandelingspositie over de borgsom ( in het Engels “security deposit”), er staan immers geen meubels in dus is een lagere borgsom voldoende.

Waar kunnen huren in Thailand?

De Thaise bevolking verhuisd zelf ook van platteland naar stad en andersom. Vaak verhuurd een eigenaar zijn huis als zij er zelf niet woont. Dit zijn ook huizen die wij Nederlanders kunnen huren (zie foto onderaan de pagina) voor bijvoorbeeld  een vakantieperiode van drie tot zes maanden. In het huurcontract is vaak een borgsom beschreven van 2 maanden (zie punt 6 van het PDF huurcontract over Security Deposit).

Het is echter moeilijk om slechts voor 1 maand een huis te huren omdat dit niet aantrekkelijk is voor de meeste huiseigenaren. Toch hebben wij vele mogelijkheden bij commerciële aanbieders en minder commerciële aanbieders. De huurprijs voor verblijf in een huis voor 1 maand is altijd hoger maar het huis is natuurlijk wel gemeubileerd en klaar voor uw vakantie in Thailand. Vakantie plaatsen waar u, via onze organisatie, een huis huren in Thailand kunt zijn:

Kunnen wij een huis kopen in Thailand?

Volgens de wet in Thailand mag een buitenlander geen grond bezitten maar uiteraard zijn er constructies waardoor Nederlanders toch een huis kopen in Thailand.
De meest bekende en populair opties om een huis te kopen zijn:
Optie 1: koop constructie met een bedrijf; Er wordt een bedrijf opgezet en vervolgens wordt de grond en het huis gekocht op naam van het bedrijf. De eigenaar van het bedrijf is dan de koper. Hiermee kan ook gelijk een visum voor lang verblijf in Thailand worden gerealiseerd.
Optie 2: 30 jaar lease-hold constructie; Op eigen naam wordt voor 30 jaar geleased van de eigenaar. Nadat de lease is verstreken kan deze weer worden verlengd.
Optie 3: Men koopt grond met een huis op naam van een Thaise echtgenote. Dit is een makkelijke maar tevens ook zeer risico volle optie. Waar veel over wordt gesproken op de forums.

Lees a.u.b. de 2 lezersvragen van Nederlanders in Thailand op het Thailandblog.nl

  1. Huis kopen in Thailand
  2. Kan ik een huis in Thailand kopen op mijn naam of beide namen?

Is uw conclusie ook dat een huis huren in Thailand een stuk veiliger is dan het kopen? Onze organisatie helpt en adviseert u graag bij zowel het huren als het kopen maar zelf op pad is voor soms minstens zo leuk. Moet je natuurlijk wel de tijd hebben.

Lees meer over MY Rooms en Te koop?
www.overwinteren-in-thailand.nl/huur/te-koop-thailand/

Zelf opzoek om een huis te huren?

Indien zelf opzoek wilt gaan om een huis te huren in Thailand dan dient u uit te kijken naar de volgende Thaise woorden:
เช่า = Chaw (huren) บ้าน= Baan (huis) zie hieronder een goed voorbeeld. bellen dus.

Huren in Thais

Er staat: ‘Baan Wang Hai Chaw’ ‘Huis vrij te huur’

Dus indien u voor dit huis zou staan kunt u bellen en uw Thais taal oefenen of hopen dat men Nederlands spreekt 😉 Dus raden wij aan om contact met ons op te nemen zodat wij een huurcontract in zowel Engels als Thais voor u kunnen opstellen.

Hopelijk is deze informatie nuttig geweest maar indien u nog vragen heeft over ‘huis huren in Thailand’ neem dan gerust even contact met ons op. Onze organisatie is MY Rooms Thailand (Limited Partnership) en wij zitten in het plaatsje Thayang, Thailand.

Klik hier en bekijk de gemeubileerde vakantiehuizen in Thailand u direct kunt huren voor uw vakantie.

Geef een reactie