Tag Archives: Koh Tao Eiland

Ko Tao (Thai: เกาะเต่า) is een Thais eiland dat is gelegen in de Golf van Thailand in het zuiden van het land. Het eiland heeft een oppervlakte van 21 km², telt zo’n 1400 inwoners en is ongeveer 8 km lang. De economie is bijna geheel gericht op het toerisme en dan specifiek op duiken en snorkelen. Maar tegenwoordig is het ook populair om te klimmen over de rotsen. Het meest bekende strand is het Sairee strand aan de westkant van het eiland. Hier vind u diverse low budget hotels en restaurants. Aan de zuidkant ligt Chalok Baai waar het rustiger verblijven is.

Ko Tao is (gelukkig) minder ontwikkeld dan Ko Samui er Ko Pha Ngan. Er komen wel steeds meer back-packers die hun ‘goedekope’ duikcertificaten willen halen maar het is nog steeds een prachtige vakantie bestemming.

Er is een vliegveld op Samui Eiland en vanaf hier is het twee uur varen met de boot. U kunt ticket boeken op de Lomprayah website.

lomprayah-catamaran-naar-koh-tao

De reis vanuit Huahin is ook prima te regelen. U kunt bij diverse travel agencies (ook via ons) een combinatie tickets ‘bus’ en ‘boot’ kopen. Reserveren is verstandig want er zijn beperkt plaatsen op de ferry. Prijs: 2100 Baht/p.p. (combinatie ticket vanaf Huahin)

Vakantie villa op Koh Tao

De split-level villa is mede ontworpen met een Thaise architect. Dit heeft er toegeleid dat het modern design en de Thaise natuurwetten zijn verenigd in een prachtige zeer bewoonbare villa op Koh Tao.

details: ,

Resort op Koh Tao Tropicana

Ko Tao wordt ook wel het schildpadeiland genoemd. Op dit schitterende eiland ligt dit Tropicana Resort in een prachtige baai op het zuiden van het eiland.

details: