Tag Archives: Khao Lak

Khao Lak plattegrondGelegen ten noorden van Phuket eiland in midden-zuid Thailand: Khao Lak. Deze mooie badplaats heeft 30 kilometer lange kuststrook met verschillende dorpscentra, waarvan Bang Niang Beach en Nang Thong Beach de grootsten zijn. Bang Niang is de laatste paar jaar snel gegroeid, en is nu al groter dan Nang Thong Beach (La Ohn). Khaolak is inmiddels groter en ontwikkelder dan voor de catastrofe (Tsunami). Alle straten in het strandgebied zijn schoon, verhard en belicht. Momenteel zijn er in het strandgebied 32 kleine en middelgrote bungalowresorts en hotels, en 5 grote resorts waar hoofdzakelijk toeristen verblijven die een geheel verzorgde reis hebben geboekt. Khaolak heeft diverse leuke restaurants, winkels, bars, massagesalons en reisbureaus. Dus dagtrips naar o.a. de populair en prachtige Similan Islands is mogelijk vanaf Khaolak.

In Khaolak zijn vooral aan de hoofdweg (1200 meter van het strand), en aan de weg die van het strand naar de hoofdweg loopt zijn er vele restaurants met lekker eten. Bij de afslag naar strand aan de hoofdweg is ‘s middags een grote kleurrijke markt op maandag, woensdag en zaterdag. De markt, waar zo’n beetje alles verkocht wordt, begint tegen 1 uur ‘s middags, en gaat door tot het donker wordt. Een beetje verder weg, aan de hoofdweg 3 KM naar het noorden, is een markt voor verse producten die elke dag open is.

Ook kunnen wij vanaf hier trips organiseren naar diverse mooie en leuke bestemmingen:

* De Similan en Surin eilanden
* Khao Sok Nationaal Natuurpark
* Jamesbond eiland: de film ‘man with the golden gun’ is hier opgenomen in 1974
* Koh Ta Chai beter bekend als de Virgin eilanden
* Phi Phi eiland

Motive Cottage resort in KhaoLak

Het motive cottage Khao Lak Hotel biedt ruime kamers. Boetiek Stijl. Bakstenen, warme gele kleuren en een prachtig zwembad. Centrale ligging!

details:

Khaolak ATV

Populair en goed betaalbaar in Khaolak is wat veel overwinteraars willen. Dit resort biedt bungalows compleet met koelkast eigen badkamer voor langverblijf.

details:

Strand Resort in Khaolak

Dit strand resort in Khaolak is echt mooi met onder andere tropische begroeiing, zwembad, restaurant en met een vriendelijke ‘boetiek’ stijl entree.

details:

Your House in Khao Lak Thailand

De naam van dit kleine resort is ‘Khao Lak Your House’ dus uw huis in Khao Lak. En dit wordt misschien wel uw huis als u opzoek bent naar simpele en rustige bungalows met niet veel drukte.

details:

Amsterdam Resort in Khao Lak

Het Amsterdam Resort in Khao Lak is op slechts 200 meter van het mooie strand van Bang Niang en heeft een vriendelijke eigenaar. Waarschijnlijk de laagste prijs tijdens het hoogseizoen in het strand gebied.

details:

In Khao Lak welkom in ‘Your House’

Ideaal voor mensen die opzoek zijn naar simpele en rustige bungalows met niet veel toeristen. Het Your House heeft 6 bungalows zowel ‘cement’ als ‘hout’. De bungalow zijn simpel schoon en goedkoop.

details: