Hua hin Prachuap Khirkhan

Naar Hua Hin voor vakantie

Slechts 3 tot 4 uur rijden Bangkok ligt Hua hin stad, in Phrachuap Khirikhan provincie.  Wij beschrijven deze stad met het centrum, Takiap, het Songkran festival, de Cicada avondmarkt en veel meer!

De ligging

Hua Hin appartementen

Ten eerste heten wij u welkom in deze badplaats! Maar waar ligt het in Thailand? Deze populaire badplaats ligt op ongeveer 230 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bangkok. Het lijkt heel ver maar feite is het slechts 3 uur met de taxi of bus vanaf het Suvarnabhumi Airport in Bangkok.

De betekenis
Hua hin (letterlijk vertaald: Stenen hoofd) is de grootste stad in de provincie Prachuap Khiri Khan. Het is een van de populairste badplaatsen en ligt aan de golf van Thailand. De Thaise koning heeft er ook zijn paleis waar hij zich vaak terugtrekt en momenteel ook verblijft (anno 2014). Het paatsje is een ontwikkelde badplaats met vele westerse en Thaise faciliteiten. Het strand is meer dan 8 kilometer lang en tijdens de wintermaanden wordt het gezellig druk en warm.

Het Centrum

centrum van Huahin Thailand

plattegrond van het centrum (click om te vergroten)

Het voormalige vissersdorp, zie op de plattegrond, is uitgegroeid tot een guesthouse-, restaurant- en kroegje gebied voor voetgangers. In dit centrum, tussen Hilton Hotel en Ampharan Tempel, ligt in uitgaansgebied. Dit heet ‘Bithabar’. Vele kroegjes met vrolijke Thaise dames die iedereen proberen te verleiden om een aantal drankjes te komen drinken.

In dit gebied zijn ook souvenirs winkeltjes, coffee cafés en geldwisselkantoren. Om geld te wisselen moet je wel je paspoort laten zien. In het centrum treft u een diversiteit aan Westerse- en Oosterse restaurants. Van betaalbaar tot luxe. Een goed restaurant en bekend restaurant is Brasserie de Paris, met een uitstekende Franse keuken.

Indien u interesse heeft bij het centrum te verblijven op loopafstand van alles dan is een goed hotel een prima keuze voor kort verblijf.

Khao Takiab strand

takiab huahin thailand

Aap in Takiab tempel

Het Khao Takiab, zuid Hua hin, was vroeger gewoon een vissersdorp. Inmiddels is dit dorp aan de stad vastgegroeid en daarom onafscheidelijk vandaag de dag. De afstand is 7 kilometer. Het oude vissershaventje bestaat nog steeds en ligt onder aan de 270 meter hoge berg. Bovenop deze kleine berg staat uiteraard een mooie Thais Chinese Tempel. Bij deze tempel woont ook een apenkolonie. Maar wees wel een beetje voorzichtig want deze kolonie houdt van apenstreken!

Fietsroute naar het stranden

Fietsroute naar het stranden

Het Takiap Beach strand is een lange baai die zich uitstrekt tot aan de Khao Tao Berg. Zie hieronder een fiets route vanaf Bluport in Soi 102.

Brommer of fiets nodig ? Wij kunnen zorgen dat ie klaar staat! Click hier voor meer informatie.

Vakantie in Hua hin

In de bruisende stad die zeer geschikt voor overwinteraars uit Europa, bieden wij een ruim aanbod van accommodatie om lekker vakantie te vieren.

Huizen & villa’s te huur

Gemeubileerde vakantie woningen kun zien op de vakantiehuizen en villa’s pagina.

vakantiehuizen en villas Huahin

Appartmenten te huur

Lekker die warme Thaise zon in januari op je lichaam voelen is het overwintergevoel waar je het voor doet. De appartementen die u kunt huren kunt u hier bekijken.

Bepaal wat belangrijk is, vaak is dit budget, grote en ligging. Overleg met partners, kinderen of vrienden en laat het ons weten.

hua hin appartementen te huur

appartementen te huur

Leuke trips en attracties

In de vakantie lekker het strand en het stadje te ontdekken, dat hoort erbij. Hier een aantal tips van bezienswaardigheden voor u:

 • Beklim de Hin Lek Fai Berg. Dit is een park met uitzicht over de stad, gemakkelijk toegankelijk en gelegen achter het treinstation.
 • Eten en rondkijken op Cicada Markt: Deze avondmarkt heeft vaak live optredens. Je kunt hier leuke souvenirs op de kop tikken.
 • De Tamarind Markt ligt naast Cicada en is net zo leuk. Tijdens de tropische avonden lekker op de markt rond kijken.
 • Het Black Mountain Waterpark heeft zwembaden en glijbanen, geweldig! Dit is ideaal voor gezinnen met kinderen. Voor de overwinteraars zijn golfbanen vaak interessanter.
 • Vana Nava Waterpark. Dit is een leuk waterpret park voor met kinderen

  vana nava waterpark

  vana nava waterpark

 • Eten en drinken op “Baan khun Por Food Court” in soi 88. Koop lekker eten en drinken tegen vriendelijke prijzen met gratis Live optredens, gezellig dus!
 • Winkelen in Market Village, een modern winkelcentrum zoals eerder beschreven

  Market Village Hua Hin

  Market Village- VIDEO impressie

 • Bezoek het Bluport. Deze populaire en grote supermarkt wordt dagelijks goed bezocht. U kunt hier uw visum regelen, winkelen en eten. Met keuze uit dure restaurants en goedkope maar lekkere foodcourt maaltijden.
 • True Arena: met de beste sportfaciliteiten met o.a. tennis, squash, football, fitness en zwemmen
  true arena Huahin Sports
 • Een dagtrip naar het Paleis en Museum van Rama 5 in Petchaburi
 • Bezoek het Hua Hin Safari. Deze kleine attractie heeft leuke shows met krokodillen en olifanten dus een leuk dagje op stap.

Foto impressies


Wat zijn de temperaturen?

De temperatuur die u kunt verwachten is lekker aangenaam tijdens de wintermaanden, hierbij kunt u denken aan 20 – 28 graden. In maart wordt het echt heet en in April wordt het Songkran festival gevierd op officieel de heetste dag van het jaar, op 13 april.

temperaturen klimaat Thailand

temperaturen klimaat Thailand

Video van de badplaats

Songkran. Deze badplaats is een geweldige plek om Songkran in Thailand te vieren. Het is het dichtstbijzijnde strand naar Bangkok en je kunt er gemakkelijk met de auto komen. De plaats is een geliefde kustontsnapping voor Thais, dus maak je je klaar om een ​​met cultuur geïnspireerde viering te vieren en krijg je een idee hoe de lokale bevolking de meest bijzondere tijd van het jaar in Thailand viert. En ervaar natuurlijk een vriendelijk watergevecht of twee.
Songkran – Thai New Year ook wel bekend als het Thai Water Festival – is de perfecte timing voor een festival dat plaatsvindt in het heetste deel van het jaar.

WANNEER IS SONGKRAN IN 2019?
Songkran wordt gevierd van 13 april – 15 april. Maar in 2019 is de officiële Songkran-vakantietijd van 12 april – 16 april. Lees meer Helaas is er in 2020 geen Songkran gevierd vanwege het Corona virus. De regering had het verboden om te vieren en een alcohol verbod opgelegd.

Reviews over de stad

Hua Hin Beach
4.2
Gebaseerd op 473 recensies
powered by Google
Jeanne Arsenio
Jeanne Arsenio
10:36 19 May 20
has White sand and broad sand bar
Bill Fear
Bill Fear
15:15 16 Mar 20
Wow. If you like to eat Dunlop or Michelin tyres.... then order a steak with raw veg. Not good.
ดั้นด้น ไป
ดั้นด้น ไป
12:10 27 Feb 20
I feel good when i visit here.
Julie Casson
Julie Casson
14:11 16 Feb 20
This beach had the whitest softest sand to walk on . Pure paradice
Michael Huang
Michael Huang
12:01 08 Jan 20
I like the atmosphere there. People are enjoying the time with their friends and family members. It’s just a little bit... traffic during dinner time.. However it’s worthy!lees meer
Paul Berry
Paul Berry
11:10 05 Jan 20
Lovely place to be. We have visited 3 years and always park ourselves at beach hut 13. My old friend looks after us as... if we were family, loyalty goes along way here. Maybe a few big rocks but still plenty of sea for swimming body boarding just be aware of where you are in the ocean.lees meer
Dr. Sarath Withanarachchi Samaranayake
Dr. Sarath Withanarachchi Samaranayake
11:32 29 Dec 19
Huwa Hin beach is one of the most loved tourist attractions that many tourists both local and foreign visitors never... forget to stroll along the sandy beaches especially at dusk. Several hotels are located along the beach and it is really fun for kids as there are several things they can do in addition to play in the beach.lees meer
Sammeta naga srinivas
Sammeta naga srinivas
06:57 17 Nov 19
Pleasant beach ?, You can have dinner/drinks by sitting on beach chairs . Restaurants are very next to beach. You can... buy a chair and enjoy unlimited time. Crowd will be less compared to pattaya beach. Horse riding available. You can spend more time on nights than day. Be experimental ?. Try to avoid plastic usage thank you.lees meer
Sun Tin
Sun Tin
11:30 12 Oct 19
Clear sky, beautiful beach. Sea water is so blue. You will feel so rich by walking on the sand. You can also hear sea... sound as well as breath fresh air.Just enjoy and relax in the nice beach.lees meer
Bekijk alle beoordelingen

Activiteiten voor Nederlanders

hua hin ontbijt soi 94

ontbijt soi 94

In de stad zijn diverse activiteiten die worden georganiseerd waaraan je als Nederlander of Vlaming kan deelnemen. Zo is er bijvoorbeeld de Nederlandse vereniging voor Thai. Zeker voor de mensen die langer verblijven kan dit leuk zijn. De Thaise bevolking is heel vriendelijk maar communicatie in de eigen taal is toch het prettigst, dat merken wij zelf ook. De meeste recente activiteit die wij hebben gedaan was een gezamenlijk ontbijt in februari 2019

Ook is er een Nederlandse Vereniging voor Thai in de badplaats die bijvoorbeeld sinterklaas vieringen doet.

Van Bangkok naar Hua hin

Het plaatsje is gelegen 230 km ten zuiden van Bangkok. Een van de redenen dat het populair is onder de Thaise mensen is dus de ligging vanaf Bangkok. In een kleine 3,5 uur rijden bent u bij deze badplaats om te ontspannen.
Hua hin is te bereiken met de trein vanaf het Hua Luang Pong trein station in Bangkok. Er gaan niet veel treinen per dag dus wees geïnformeerd. Kijk bijvoorbeeld hier:
http://procurement.railway.co.th/

Het is ook goed te bereiken met de bus. Vanaf het vliegveld kunt u de VIP bussen boeken en dan zit je lekker comfortabel.

De taxi in Azië is goedkoop omdat het niet ver is. Maatwerk is ook fijn om uit zo’n drukke stad als Bangkok te ontsnappen dus kijk even op onze taxi pagina voor de details.

Geef een antwoord