Hua hin Prachuap Khirkhan

Hua Hin stad

3 tot 4 uur rijden van Bangkok ligt Hua hin stad, in Phrachuap Khirikhan provincie.  Wij beschrijven Hua hin stad met het centrum, zuid Hua hin (Takiap), het Songkran festival, de Cicada avondmarkt en andere bezienswaardigheden, uw accommodatie mogelijkheden en ook de intro video.

Hua Hin appartementen

Hier is Hua Hin in Thailand

Ten eerste heten wij u welkom in deze badplaats! Maar waar ligt Hua Hin in Thailand? Deze populaire badplaats ligt op ongeveer 230 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bangkok. Het lijkt heel ver maar feite is het slechts 3 uur met de taxi of bus vanaf het Suvarnabhumi Airport in Bangkok. En het is een hele prettige plaats voor vele overwinteraars!

Huahin (letterlijk vertaald: Stenen hoofd) is de grootste stan in de provincie Prachuap Khiri Khan. Huahin is een van de populairste badplaatsen en ligt aan de golf van Thailand. De Thaise koning heeft er ook zijn paleis waar hij zich vaak terugtrekt en momenteel ook verblijft (anno 2014). Huahin is een ontwikkelde badplaats met vele westerse en Thaise faciliteiten. Het strand in Hua Hin is meer dan 8 kilometer lang en tijdens de wintermaanden wordt het gezellig druk en warm.

Vanaf het Suvarnabhumi airport in Bangkok gaat de VIP airport bus direkt naar Huahin. Deze doet er niet langer dan 4 uur over. Dit is een prima Huahin verbinding. De AIRPORT taxi optie via ons is nog beter want voor slechts ±75 Euro bent kunt u snel en direkt op uw lokatie in Huahin.

Het Centrum

centrum van Huahin Thailand

plattegrond van het centrum van Huahin (click om te vergroten)

Het voormalige vissersdorp Hua hin (zie op de plattegrond) is inmiddels uitgegroeid tot een guesthouse-, restaurant- en kroegje gebied voor voetgangers. In dit centrum, tussen Hilton Hotel en het Wat Ampharan Tempel, ligt in uitgaansgebied van Hua hin, dit gebied heet ‘Bithabar’. Vele kroegjes met vrolijke Thaise dames die iedereen proberen te verleiden om een aantal drankjes te komen drinken.

In dit gebied zijn ook souvenirs winkeltjes, coffee cafés en geldwisselkantoren. Om geld te wisselen moet je wel je paspoort laten zien. In het centrum treft u een diversiteit aan Westerse- en Oosterse restaurants. Van betaalbaar tot luxe. Een goed restaurant en bekend restaurant is Brasserie de Paris, met een uitstekende Franse keuken.

Indien u interesse heeft bij het centrum te verblijven op loopafstand van alles dan is een goed hotel een prima keuze voor kort verblijf.

Khao Takiab strand

takiab huahin thailand

Aap in Takiab tempel in zuid Huahin

Het Khao Takiab, zuid Hua hin, was vroeger gewoon een vissersdorp ten zuiden van Huahin. Inmiddels is dit dorp aan Hua Hin stad vastgegroeid daarom zijn onafscheidelijk vandaag de dag. De afstand is 7 kilometer. Het oude vissershaventje bestaat nog steeds en ligt onder aan de 270 meter hoge berg. Bovenop deze kleine berg staat uiteraard een mooie Thais Chinese Tempel. Bij deze tempel woont ook een apenkolonie. Maar wees wel een beetje voorzichtig want deze kolonie houdt van apenstreken! Het Takiap Beach strand is een lange baai die zich uitstrekt tot aan de Khao Tao Berg. Zie hieronder een fiets route vanaf Bluport in Soi 102.

bicycling-from-soi-102-huahin-to-the-BEACHES

bicycling-from-soi-102-huahin-to-the-BEACHES

Brommer of fiets nodig in Huahin? Wij kunnen zorgen dat ie klaar staat! Click hier voor meer informatie.

Vakantiewoningen in Huahin

Wij hebben ook een artikel waar u alle vakantiewoningen van Thailand kunt bekijken. Klick dan hier op https://www.overwinteren-in-thailand.nl/vakantiewoningen-thailand/ In de bruisende stad Hua hin die zeer geschikt voor overwinteraars uit Europa, bieden wij een ruim aanbod van accommodatie. Het is dan ook verstandig ons meer te vragen over het aanbod dat u aanspreekt.

Vakantiehuizen & Villa’s in Huahin

Ons aanbod vakantiehuizen en villa’s is grotendeels beschikbaar maar komen reserveringen binnen via andere kanalen dus bekijken wij altijd de beschikbaarheid voor u. CLICK VOOR HET AANBOD VAN HUAHIN

vakantiehuizen en villas Huahin

HUAHIN Appartmenten

Lekker die warme Thaise zon in januari op je lichaam voelen is het overwinter gevoel. Onze Huahin appartement bieden de mogelijkheid om straks te genieten.

Overwinteren begint met vakantiewoningen Thailand. Bepaal zelf eerst wat belangrijk is. Overleg wellicht met uw partner, kinderen, en vrienden. Het is natuurlijk ook leuk om hier mee bezig te zijn. Wij noemen dit de ‘voorpret’ van de komende overwinteringsvakantie.

CLICK VOOR HET APPARTEMENT AANBOD VAN HUAHIN

huahin appartementen

huahin appartementen CLICK VERDER!!

Leuke trips en attracties in Hua Hin stad

Onze overwinteraars komen voor en een lange tijd dus lekker zelf de stad te ontdekken! Hier een aantal tips van bezienswaardigheden:

 • Beklim de Hin Lek Fai Berg. Dit is een park met uitzicht over de stad, gemakkelijk toegankelijk en gelegen achter het treinstation.

  hin lek fai Huahin

  hin lek fai Huahin viewpoint

 • Eten en rondkijken op Cicada Markt: Deze avondmarkt heeft vaak live optredens. Je kunt hier leuke souvenirs op de kop tikken.
 • De Tamarind Markt ligt naast Cicada en is net zo leuk. Tijdens de tropische avonden lekker op de markt rond kijken.
 • Het Black Mountain heeft een waterpark met zwembaden en glijbanen. Dit is ideaal voor gezinnen met kinderen. Voor de overwinteraars zijn golfbanen vaak interessanter.
 • Vana Nava Waterpark. Dit is een leuk waterpret park voor met kinderen
  vana nava waterpark Huahin
 • Eten en drinken op “Baan khun Por Food Court” in soi 88 Huahin. Koop lekker eten en drinken tegen vriendelijke prijzen met gratis Live optredens, gezellig dus!

  khun Por Food court Huahin

  khun Por food court Hua hin. Beslist een gezellige avond. Lees meer over accommodatie in de buurt

 • Winkelen in Market Village, een modern winkelcentrum zoals eerder beschreven

  Market Village Hua Hin

  Market Village Hua Hin – VIDEO impressie

 • Bezoek het Bluport. Deze populaire en grote supermarkt wordt dagelijks goed bezocht. U kunt hier uw visum regelen, winkelen en eten. Met keuze uit dure restaurants en goedkope maar lekkere foodcourt maaltijden.
 • True Arena: met de beste sportfaciliteiten met o.a. tennis, squash, football, fitness en zwemmen
  true arena Huahin Sports
 • Een dagtrip naar het Paleis en Museum van Rama 5 in Petchaburi
 • Bezoek het Hua Hin Safari. Deze kleine attractie heeft leuke shows met krokodillen en olifanten dus een leuk dagje op stap.

Dus kunnen een stad is waar genoeg te doen en te beleven is en met prettige winterse temperaturen.

Foto impressies van Hua Hin


Wat zijn de temperaturen dan?

De temperatuur die u kunt verwachten is lekker aangenaam tijdens de wintermaanden, hierbij kunt u denken aan 20 – 28 graden. In Huahin begint het in maart echt heet te worden en in April wordt het Songkran festival gevierd op officieel de heetste dag van het jaar, op 13 april.

temperaturen klimaat Thailand

temperaturen klimaat Thailand

Video van de badplaats Hua Hin

Songkran in Huahin  is een geweldige plek om Songkran in Thailand te vieren. Het is het dichtstbijzijnde strand naar Bangkok en je kunt er gemakkelijk met de auto komen. Hua Hin is een geliefde kustontsnapping voor Thais, dus maak je je klaar om een ​​met cultuur geïnspireerde viering te vieren en krijg je een idee hoe de lokale bevolking de meest bijzondere tijd van het jaar in Thailand viert. En ervaar natuurlijk een vriendelijk watergevecht of twee.
Songkran – Thai New Year ook wel bekend als het Thai Water Festival – is de perfecte timing voor een festival dat plaatsvindt in het heetste deel van het jaar.

WANNEER IS SONGKRAN IN 2019?
Songkran wordt gevierd van 13 april – 15 april. Maar in 2019 is de officiële Songkran-vakantietijd van 12 april – 16 april. Lees meer

Activiteiten voor Nederlanders in Hua hin stad

huahin ontbijt soi 94

huahin ontbijt soi 94

In de stad zijn diverse activiteiten die worden georganiseerd waaraan je als Nederlander of Vlaming kan deelnemen. Zo is er bijvoorbeeld de Nederlandse vereniging voor Thai. Zeker voor de mensen die langer verblijven kan dit leuk zijn. De Thaise bevolking is heel vriendelijk maar communicatie in de eigen taal is toch het prettigst, dat merken wij zelf ook. De meeste recente activiteit die wij hebben gedaan was een gezamenlijk ontbijt in februari 2019

En.. is Hua hin aantrekkelijk voor de winter?

Bekijk en vraag naar de appartementen die wij aanbieden. Onderaan vind u het groene formulier om geheel vrijblijvend uw aanvraag in te sturen of contacteer ons direct.

Geef een reactie