Hua hin City

Hua Hin stad

Op deze pagina over Hua hin stad beschrijft eerst de algemene informatie over het centrum daarna beschrijven wij het zuiden van de stad. Ook kunt u lezen over de beschikbare appartementen complexen en vervolgens de bezienswaardigheden in van de stad. Tot slot de foto’s en introductie video van deze prima vakantie stad.

Hua Hin appartementen

Hier is Hua Hin in Thailand

Ten eerste heten wij u welkom in deze badplaats! Maar waar ligt Hua Hin in Thailand? Deze populaire badplaats ligt op ongeveer 230 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bangkok. Het lijkt heel ver maar feite is het slechts 3 uur met de taxi of bus vanaf het Suvarnabhumi Airport in Bangkok. En het is een hele prettige plaats voor vele overwinteraars!

Huahin (letterlijk vertaald: Stenen hoofd) is de hoofdstad van het district Hua Hin in de provincie Prachuap Khiri Khan. Huahin is een van de populairste badplaatsen en ligt aan de golf van Thailand. De Thaise koning heeft er ook zijn paleis waar hij zich vaak terugtrekt en momenteel ook verblijft (anno 2014). Huahin is een ontwikkelde badplaats met vele westerse en Thaise faciliteiten. Het strand in Hua Hin is meer dan 8 kilometer lang en tijdens de wintermaanden wordt het gezellig druk.

Vanaf het suvarnabhumi airport in Bangkok gaat de VIP airport bus naar Huahin. Dit is een prima Huahin connectie vanaf de laagste verdieping in het vliegveld. Een taxi via ons is ook een prima optie want voor slechts ±75 Euro bent kunt u snel en direkt bij uw Hua Hin appartement.

Het Centrum

centrum van Huahin Thailand

plattegrond van het centrum van Huahin (click om te vergroten)

Het voormalige vissersdorp Huahin (zie ‘fishing Pier’ op de plattegrond) is inmiddels veranderd in een guesthouse- en restaurant gebied voor voetgangers.  In dit centrum, tussen Hilton Hotel en het Wat Ampharan Tempel, ligt dus ook het uitgaansgebied van Huahin, dit gebied heet ‘Bithabar’. Vele kroegjes met vrolijke Thaise dames die iedereen proberen te verleiden een aantal drankjes te komen drinken.

In ditzelfde gebied zijn ook souvenirs winkeltjes, coffee cafés en money exchanges (om geld te wisselen). Voor de money exchange dient u wel uw paspoort mee te nemen. Ook zijn er diverse goede, luxe, westerse en oosterse restaurants. Bijvoorbeeld: Red Piano en Brasserie de Paris.

Indien u interesse heeft bij het centrum te verblijven op loopafstand van alles dan is een goed hotel een prima keuze voor kort verblijf in Hua Hin.

Vijf sterren hotels zoals het Hilton Hote het Centara Hotel  en het Hyatt Hotel . Zijn prachtige aanraders!

Voor langverblijf in Huahin centrum bieden wij diverse appartement complex waaruit u kunt kiezen. Een appartement of op z’n Amerikaans “een condominium” is een betere keuze voor zowel portemonnee als privacy.

Khao Takiab strand en omgeving

takiab huahin thailand

Aap in Takiab tempel in zuid Huahin

Ook het Khao Takiab was vroeger gewoon een vissersdorp ten zuiden van Huahin. Inmiddels is dit dorp aan Hua Hin stad vastgegroeid daarom zijn onafscheidelijk vandaag de dag. De afstand is 7 kilometer. Het oude vissershaventje bestaat nog steeds en ligt onder aan de 270 meter hoge berg. Bovenop deze kleine berg staat uiteraard een mooie Thais Chinese Tempel. Bij deze tempel woont ook een apenkolonie. Maar wees wel een beetje voorzichtig want deze kolonie houdt van apenstreken! Het Tabiab Beach strand is een lange baai die zich uitstrekt tot aan de Khao Tao Berg.

Appartement in Khao Takiab

Voor overwinteraars die opzoek zijn naar een appartementen in Khao Takiab kunnen bijvoorbeeld hier eens kijken: Breeze appartement. Ook The Seacraze Khao Takiab Hua Hin is een hele goede optie indien u graag een voor een maand of langer hier wilt komen genieten van zon en strand. Vanaf deze appartementen kunt namelijk heerlijk wandelen over de stranden.

marrakesh hua hin appartement

marrakesh hua hin appartement

 1. Marrakesh appartementen
  Dit complex in een U vorm aan het witte strand van Hua Hin. De ligging van het complex is ongeveer in het midden tussen Hua Hin centrum en Khao Takiap. Het zwembad loopt vanaf de receptie tot aan de zee. Een heerlijke plek en ideaal voor overwinteraars die graag van het strand houden. Prijzen v.a. 900 euro per maand. Bent u geinteresseerd? lees over Marrakesh Huahin appartement
 2. Baan Chai Talay appartementen
  Dit zijn misschien wel de prettigste appartementen van heel Huahin. Grote ruime appartementen met twee slaapkamers, een woonkamer en moderne keukens. De vormgeving is rond en in een golf. Naast de prachtige zwembaden met tropische bomen is er een Squash baan en fitness center. Een prettige en vriendelijke atmosfeer aan het witte strand van Hua Hin vlakbij Cicada Market, Ibis Hotel en het Marrakesh. Bekijk de Baan Chai Talay appartementen die wij aanbieden en informeer vrijblijvend.
 3. Casa Deang appartement bij Khao Takiab
  Dit appartement, met twee slaapkamers, ligt op slechts 300m lopen van het Takiab strand. Met op de hoek een 7eleven loopt via soi 7 naar dit heerlijke stukje paradijs in zuid Hua hin. Wilt u meer weten over dit vakantie verblijf? lees dan verder…

  takiab beach strand

  takiab beach strand

Vlakbij Market Village

Market Village Hua Hin appartement

Market Village Hua Hin

Het Market Village is een groot airconditioned winkelcentrum met onder andere bioscoop, bowling en Tesco Lotus Supermarkt. Vlakbij het strand dus ideaal om te winkelen en te eten.

Dit winkelcentrum heeft ook een prima food court met lekkere gerechten. U kunt hier onder andere Japanse en Thaise gerechten bestellen die lekker en goedkoop zijn.

Wij hebben hier een lijstje van accommodatie niet ver van het Market Village.

  1. Niet ver hier vandaan ligt een mooi Mediterraans style appartementen complex genaamd het Mykonos dus lekker centraal op een klein stukje lopen van het Market Village Hua Hin. In het Mykonos bevindt zich een mooi zwembad met ligstoelen om te zonnen.
  2. Een goedkopere optie is het Flame Tree appartementen complex. Gelegen in een autoluw straatje aan de westkant van de grote weg dus niet aan het strand. Mooi zwembad en prima appartementen.
  3. Hua hin Condochain

   Hua hin Condochain

   Het condochain complex is een van de eerste appartement complexen van Huahin. De standaard appartementen zijn klein en voor een gunstige prijs.  Sommige bewoners zetten hun eigen stoel van bij het zwembad op slot…
   Wij hebben ook grote units beschikbaar op verdieping 4,7 en 18.
   Zie hier rechts een foto van het Condochain genomen vanuit Baan Sanpleum. Wij hebben ook een goed appartement in dit Condochain Complex

  4. Baan Seachuan appartmenten is nog zo’n goed appartementen complex voor de hele familie want het zwembad heeft een aantal leuke attracties voor kinderen en de ligging is ook direct aan het strand. Zowel appartementen met 1 als 2 slaapkamers zijn hier beschikbaar.

Bezienswaardigheden in Hua hin

Wij hebben een hier een lijstje met leuke dingen om te doe tijdens de vakantie in deze stad.

 • Bezoek het Bluport Shoppingmall. Deze populaire en erg grote supermarkt wordt dagelijks goed bezocht. U kunt hier uw visum regelen, winkelen en eten. Met keuze uit dure restaurants en goedkope maar lekkere foodcourt maaltijden.
 • Hin Lek Fai Berg. Dit is een park metuitzicht over de stad
 • Black Mountain Waterpark. De zwembaden en glijbanen zijn leuk voor een dagje met het gezin
 • Black Mountain Golf Courses voor als u van golf houdt
 • Khun Por Food Court in soi 88. Ga lekker eten en drinken tegen vriendelijke prijzen.
 • Vana Nava Waterpark. Dit is ook weer een leuk waterpret park voor met kinderen
 • Market Village Shoppingmall
 • True Arena: met de beste sport faciliteiten met o.a. tennis, squash, football, fitness en zwemmen
 • Cicada Markt: Deze avondmarkt heeft vaak live optredens. U kunt hier ook leuke souvernirs kopen.
 • Hua Hin Safari. Deze attraktie heeft leuke shows met krokodillen en olifanten. Geschikt voor kinderen!

Dus kunnen we concluderen dat Hua Hin een stad is waar veel te doen en te beleven is.

Om een impressie te krijgen bekijk hier foto’s van Hua Hin

Vind accommodatie via deze plattegrond

Video van de badplaats Hua Hin