Hua hin City

Hua Hin stad

Op deze pagina over Hua hin stad beschrijft eerst de algemene informatie over het centrum van de stad, het zuiden namijk Takiap. Tot slot de foto’s en introductie video van deze prima vakantie stad.

Hua Hin appartementen

Hier is Hua Hin in Thailand

Ten eerste heten wij u welkom in deze badplaats! Maar waar ligt Hua Hin in Thailand? Deze populaire badplaats ligt op ongeveer 230 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bangkok. Het lijkt heel ver maar feite is het slechts 3 uur met de taxi of bus vanaf het Suvarnabhumi Airport in Bangkok. En het is een hele prettige plaats voor vele overwinteraars!

Huahin (letterlijk vertaald: Stenen hoofd) is de grootste stan in de provincie Prachuap Khiri Khan. Huahin is een van de populairste badplaatsen en ligt aan de golf van Thailand. De Thaise koning heeft er ook zijn paleis waar hij zich vaak terugtrekt en momenteel ook verblijft (anno 2014). Huahin is een ontwikkelde badplaats met vele westerse en Thaise faciliteiten. Het strand in Hua Hin is meer dan 8 kilometer lang en tijdens de wintermaanden wordt het gezellig druk en warm.

Vanaf het Suvarnabhumi airport in Bangkok gaat de VIP airport bus direkt naar Huahin. Deze doet er niet langer dan 4 uur over. Dit is een prima Huahin verbinding. De AIRPORT taxi optie via ons is nog beter want voor slechts ±75 Euro bent kunt u snel en direkt op uw lokatie in Huahin.

Het Centrum

centrum van Huahin Thailand

plattegrond van het centrum van Huahin (click om te vergroten)

Het voormalige vissersdorp Huahin (zie op de plattegrond) is inmiddels uitgegroeid tot een guesthouse-, restaurant- en kroegje gebied voor voetgangers. In dit centrum, tussen Hilton Hotel en het Wat Ampharan Tempel, ligt in uitgaansgebied van Huahin, dit gebied heet ‘Bithabar’. Vele kroegjes met vrolijke Thaise dames die iedereen proberen te verleiden om een aantal drankjes te komen drinken.

In dit gebied zijn ook souvenirs winkeltjes, coffee cafés en geldwisselkantoren. Om geld te wisselen moet je wel je paspoort laten zien. In het centrum treft u een diversiteit aan Westerse- en Oosterse restaurants. Van betaalbaar tot luxe. Een goed restaurant en bekend restaurant is Brasserie de Paris, met een uitstekende Franse keuken.

Indien u interesse heeft bij het centrum te verblijven op loopafstand van alles dan is een goed hotel een prima keuze voor kort verblijf.

Voor langer verblijf in Huahin raden wij appartementen aan die u kunt kiezen. Een appartement of op z’n Amerikaans “een condominium” is een betere keuze voor zowel portemonnee als privacy dan een hotel. Wilt u meer dan een appartement voor de winter? Dat kan, wij hebben ook huizen en Pool villas beschikbaar iets verder van het centrum.

Khao Takiab strand

takiab huahin thailand

Aap in Takiab tempel in zuid Huahin

Het Khao Takiab, zuid Hua hin, was vroeger gewoon een vissersdorp ten zuiden van Huahin. Inmiddels is dit dorp aan Hua Hin stad vastgegroeid daarom zijn onafscheidelijk vandaag de dag. De afstand is 7 kilometer. Het oude vissershaventje bestaat nog steeds en ligt onder aan de 270 meter hoge berg. Bovenop deze kleine berg staat uiteraard een mooie Thais Chinese Tempel. Bij deze tempel woont ook een apenkolonie. Maar wees wel een beetje voorzichtig want deze kolonie houdt van apenstreken! Het Takiap Beach strand is een lange baai die zich uitstrekt tot aan de Khao Tao Berg. Zie hieronder een fiets route vanaf Bluport in Soi 102.

bicycling-from-soi-102-huahin-to-the-BEACHES

bicycling-from-soi-102-huahin-to-the-BEACHES

Brommer of fiets nodig? Wij kunnen zorgen dat ie klaar staat! Click hier voor meer informatie.

Khao Takiab appartement

Voor overwinteraars opzoek naar een standaard appartement in Khao Takiab kunnen hier Breeze appartement of The Seacraze bekijken. Dit zijn prima appartementen niet ver van dit strand:

Populaire appartementen die wij aanraden zijn onder andere het Marrakesh en het Baan Chai Talay. Deze appartement liggen dichter bij het centrum van de stad zodat je niet alleen van alle stranden kunt genieten, maar ook van de winkel centra en avondmarkten.

marrakesh hua hin appartement

marrakesh hua hin appartement

  1. Marrakesh appartementen
   Dit complex in een U vorm aan het witte strand van Hua Hin. De ligging van het complex is ongeveer in het midden tussen Hua Hin centrum en Khao Takiap. Het zwembad loopt vanaf de receptie tot aan de zee. Een heerlijke plek en ideaal voor overwinteraars die graag van het strand houden. Prijzen v.a. 900 euro per maand. Bent u geinteresseerd? lees over Marrakesh Huahin appartement
  2. Baan Chai Talay appartementen
   Dit zijn misschien wel de prettigste appartementen van heel Huahin. Grote ruime appartementen met twee slaapkamers, een woonkamer en moderne keukens. De vormgeving is rond en in een golf. Naast de prachtige zwembaden met tropische bomen is er een Squash baan en fitness center. Een prettige en vriendelijke atmosfeer aan het witte strand van Hua Hin vlakbij Cicada Market, Ibis Hotel en het Marrakesh. Bekijk de Baan Chai Talay appartementen die wij aanbieden, informeer en kom genieten deze winter.
  3. Casa Deang appartement bij Khao Takiab
   Dit appartement, met twee slaapkamers, ligt op slechts 300m lopen van het Takiab strand. Met op de hoek een 7eleven loopt via soi 7 naar dit heerlijke stukje paradijs in zuid Hua hin. Wilt u meer weten over dit vakantie verblijf? lees dan verder…
takiab beach strand

takiab beach strand

Vlakbij Market Village

Market Village Hua Hin appartement

Market Village Hua Hin

Het Market Village is een groot airconditioned winkelcentrum met onder andere bioscoop en Tesco Lotus Supermarkt. Vlakbij het strand dus ideaal om te winkelen, te eten en te winkelen. Dit winkelcentrum heeft ook een prima food court met lekkere zeer betaalbare gerechten. U kunt hier terecht voor Japans, Italiaans, Indisch en Thais.

Dus verblijf in de buurt van Market Village is een goed idee. Wij hebben een top 3:

   1. Het Mykonos Complex ligt lekker centraal vlakbij Market Village. Via de nieuwe loopbrug kunt zo het winkelcentrum in. Mykonos Huahin is betaalbaar en netjes!
   2. De tweede keus is het Flame Tree appartement. Gelegen in een autoluwe straat aan de zelfde zijde als het Market Village en niet ver van het strand.
   3. Het Condochain is een van de eerste complexen. De standaard studio is niet groot maar wel voor een gunstige prijs. Wij hebben ook grote appartementen beschikbaar op verdieping 4, 7 of 18. Bekijk het Condochain Complex

 

Leuke trips en attracties in Hua Hin stad

Heeft u zin om zelf de stad te ontdekken? Dan hebben wij een aantal leuke tips om mee te beginnen.

 • Beklim de Hin Lek Fai Berg. Dit is een park met uitzicht over de stad, gemakkelijk toegankelijk en gelegen achter het treinstation.
 • Eten en rondkijken op Cicada Markt: Deze avondmarkt heeft vaak live optredens. Je kunt hier leuke souvenirs op de kop tikken.
 • De Tamarind Markt ligt naast Cicada en is net zo leuk. Tijdens de tropische avonden lekker op de markt rond kijken.
 • Het Black Mountain heeft een waterpark met zwembaden en glijbanen. Dit is ideaal voor gezinnen met kinderen. Voor de overwinteraars zijn golfbanen vaak interessanter.
 • Vana Nava Waterpark. Dit is een leuk waterpret park voor met kinderen
 • Eten en drinken op “Baan khun Por Food Court” in soi 88 Huahin. Koop lekker eten en drinken tegen vriendelijke prijzen met gratis Live optredens, gezellig dus!
 • Winkelen in Market Village, een modern winkelcentrum zoals eerder beschreven.
 • Bezoek het Bluport. Deze populaire en grote supermarkt wordt dagelijks goed bezocht. U kunt hier uw visum regelen, winkelen en eten. Met keuze uit dure restaurants en goedkope maar lekkere foodcourt maaltijden.
 • True Arena: met de beste sportfaciliteiten met o.a. tennis, squash, football, fitness en zwemmen
 • Een dagtrip naar het Paleis en Museum van Rama 5 in Petchaburi
 • Bezoek het Hua Hin Safari. Deze kleine attractie heeft leuke shows met krokodillen en olifanten dus een leuk dagje op stap

Dus kunnen we concluderen dat Hua Hin een stad is waar veel te doen en te beleven is.

Om een impressie te krijgen bekijk hier foto’s van Hua Hin


Wat zijn de temperaturen?

De temperatuur die u kunt verwachten is lekker aangenaam tijdens de wintermaanden, hierbij kunt u denken aan 20 – 28 graden. In Huahin begint het in maart echt heet te worden en in April wordt het Songkran festival gevierd op officieel de heetste dag van het jaar, op 13 april.

temperaturen klimaat Thailand

temperaturen klimaat Thailand

Vind accommodatie via deze plattegrond

Video van de badplaats Hua Hin

Activiteiten voor Nederlanders in Huahin

In de stad Huahin zijn diverse activiteiten die worden georganiseerd waaraan je als Nederlander of Vlaming kan deelnemen. Zo is er bijvoorbeeld de Nederlandse vereniging voor Thai. Zeker voor de mensen die langer verblijven kan dit leuk zijn. De Thaise bevolking is heel vriendelijk maar communicatie in de eigen taal is toch het prettigst, dat merken wij zelf ook. De laatste activiteit die wij hebben gedaan was een gezamenlijk ontbijt in februari 2019

huahin ontbijt soi 94

huahin ontbijt soi 94

Geef een reactie