Hua Hin stad

Hua Hin appartementen

Hier is Hua Hin in Thailand

Welkom in deze badplaats! Maar waar ligt Hua Hin in Thailand? Deze populaire badplaats ligt op ongeveer 230 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Bangkok. Het lijkt heel ver maar feite is het slechts 3 uur met de taxi of bus vanaf het Suvarnabhumi Airport in Bangkok. En het is een hele prettige plaats voor vele overwinteraars!

Huahin (letterlijk vertaald: Stenen hoofd) is de hoofdstad van het district Hua Hin in de provincie Prachuap Khiri Khan. Huahin is een van de populairste badplaatsen en ligt aan de golf van Thailand. De Thaise koning heeft er ook zijn paleis waar hij zich vaak terugtrekt en momenteel ook verblijft (anno 2014). Huahin is een ontwikkelde badplaats met vele westerse en Thaise faciliteiten. Het strand in Hua Hin is meer dan 8 kilometer lang en tijdens de wintermaanden wordt het gezellig druk.

Vanaf het suvarnabhumi airport in Bangkok gaat de VIP airport bus naar Huahin. Dit is een prima Huahin connectie vanaf de laagste verdieping in het vliegveld. Een taxi via ons is ook een prima optie want voor slechts ±75 Euro bent kunt u snel en direkt bij uw Hua Hin appartement.

Het Centrum

centrum van Huahin Thailand

plattegrond van het centrum van Huahin (click om te vergroten)

Het voormalige vissersdorp Huahin (zie ‘fishing Pier’ op de plattegrond) is inmiddels veranderd in een guesthouse- en restaurant gebied voor voetgangers.  In dit centrum, tussen Hilton Hotel en het Wat Ampharan Tempel, ligt dus ook het uitgaansgebied van Huahin, dit gebied heet ‘Bithabar’. Vele kroegjes met vrolijke Thaise dames die iedereen proberen te verleiden een aantal drankjes te komen drinken.

In ditzelfde gebied zijn ook souvenirs winkeltjes, coffee cafés en money exchanges (om geld te wisselen). Voor de money exchange dient u wel uw paspoort mee te nemen. Ook zijn er diverse goede, luxe, westerse en oosterse restaurants. Bijvoorbeeld: Red Piano en Brasserie de Paris.

Indien u interesse heeft bij het centrum te verblijven op loopafstand van alles dan is een goed hotel een prima keuze voor kort verblijf in Hua Hin.

Vijf sterren hotels zoals het Hilton Hotel Hua Hin het Centara Hotel Hua Hin en het Hyatt Hotel Hua Hin. Zijn prachtige aanraders!

Voor langverblijf in Huahin centrum bieden wij diverse appartement complex waaruit u kunt kiezen. Een appartement of op z’n Amerikaans “een condominium” is een betere keuze voor zowel portemonnee als privacy.

Khao Takiab strand en omgeving

takiab huahin thailand

Aap in Takiab tempel in zuid Huahin

Ook het Khao Takiab was vroeger gewoon een vissersdorp ten zuiden van Huahin. Inmiddels is dit dorp aan Hua Hin stad vastgegroeid en zijn ze eigenlijk onafscheidelijk. De afstand is 7 kilometer. Het oude vissershaventje bestaat nog steeds en ligt onder aan de 270 meter hoge berg. Bovenop deze kleine berg staat uiteraard een mooie Thais Chinese Tempel. Bij deze tempel woont ook een apenkolonie. Maar wees wel een beetje voorzichtig want deze kolonie houdt van apenstreken! Het Tabiab Beach strand is een lange baai die zich uitstrekt tot aan de Khao Tao Berg.

 

Appartement in Khao Takiab

Voor overwinteraars die opzoek zijn naar een appartementen in Khao Takiab kunnen bijvoorbeeld hier eens kijken: Breeze appartement. Ook The Seacraze Khao Takiab Hua Hin is een hele goede optie indien u graag een voor een maand of langer hier wilt komen genieten van zon en strand. Vanaf deze appartementen kunt namelijk heerlijk wandelen over de stranden.

marrakesh hua hin appartement

marrakesh hua hin appartement

Marrakesh appartementen
Dit complex in een U vorm aan het witte strand van Hua Hin. De ligging van het complex is ongeveer in het midden tussen Hua Hin centrum en Khao Takiap. Het zwembad loopt vanaf de receptie tot aan de zee. Een heerlijke plek en ideaal voor overwinteraars die graag van het strand houden. Prijzen v.a. 900 euro per maand.

Baan Chai Talay appartementen
Misschien wel het beste appartementen complex van heel Hua Hin. Grote ruime appartementen met twee slaapkamers, een woonkamer en moderne keukens. De vormgeving is rond en in een golf. Naast de prachtige zwembaden met tropische bomen is er een Squash baan en fitness center. Een prettige en vriendelijke atmosfeer aan het witte strand van Hua Hin vlakbij Cicada Market, Ibis Hotel en het Marrakesh. Bekijk de Baan Chai Talay appartementen die wij aanbieden en informeer vrijblijvend.

Casa Deang appartement bij Khao Takiab
Dit appartement, met twee slaapkamers, ligt op slechts 300m lopen van het Takiab strand. Met op de hoek een 7eleven loopt via soi 7 naar dit heerlijke stukje paradijs in zuid Hua hin. Wilt u meer weten over dit vakantie verblijf? lees dan verder…

takiab beach strand

takiab beach strand

Vlakbij Market Village

Market Village Hua Hin appartement

Market Village Hua Hin

Het Market Village is een groot airconditioned winkelcentrum met onder andere bioscoop, bowling en Tesco Lotus Supermarkt. Vlakbij het strand.

Een mooi Mediterraans style appartementen complex bestaande uit drie gebouwen met moderne goede appartementen: het Mykonos. Dit ligt heerlijk centraal op een klein stukje lopen van het Market Village Hua Hin. In Mykonos bevindt zich een mooi zwembad met ligstoelen om te zonnen.

Een goedkopere optie is het Flame Tree appartementen complex. Gelegen in een autoluw straatje aan de westkant van de grote weg dus niet aan het strand. Mooi zwembad en prima appartementen.

Hua hin Condochain

Hua hin Condochain

Het condochain complex is een van de eerste appartementen complexen van Hua Hin. De appartementen zijn vaak erg klein en verouderd maar de prijs is gunstig. Zeer populair onder de toeristen. Vele overwinteraars zetten zelfs de eigen stoel van bij het zwembad op slot.

Het Baan Sanpluem ligt aan de zee en heeft ook moderne luxe appartementen met een zwembad aan het strand. Tegenover het Bangkok Hospital. Zie hier de foto van het Condochain genomen vanuit Baan Sanpleum. Wij hebben ook een goed appartement in dit Condochain Complex

Baan Seachuan appartmenten is nog zo’n goed appartementen complex voor de hele familie want het zwembad heeft een aantal leuke attracties voor kinderen en de ligging is ook direct aan het strand. Zowel appartementen met 1 als 2 slaapkamers zijn hier beschikbaar.

Bezienswaardigheden in Hua hin

Deze nieuwe Shoppingmall heet Bluport en is prachtig. Goed bezocht op de dag van de opening deze maand op 1 oktober 2016. Deze nieuwste en grootste shoppingmall is gigantisch en te vergelijken met de grote shoppingmall van Bangkok want het is van Siam Paragon. Hin Lek Fai Berg. Een parkje met diverse uitzichtpunten over de stad

  • Black Mountain Waterpark, ideaal voor het hele gezin
  • Black Mountain Golf Courses
  • Khun Por Food Court in soi 88: Lekker eten, goedkoop en gezellig
  • Vana Nava Waterpark, leuk voor kinderen
  • Floating Markets, via soi 112 te bereiken
  • Market Village Shoppingmall
  • Hin Lek Fai viewpoint, te bereiken achter het station
  • True Arena: met de beste sport faciliteiten met o.a. tennis, squash, football, fitness en zwemmen
  • Cicada Markt: vaak met live optredens in de avond
  • Hua Hin Safari: leuke shows met krokodillen en olifanten. Geschikt voor kinderen!

Foto’s van Hua Hin

Vind accommodatie via deze plattegrond

Video van de badplaats Hua Hin