Prachuap Khirikhan stad

Prachuap Kirikhan plattegrond

Prachuap Kirikhan plattegrond

In deze provincie Prachuap Khirikhan hebben steden zoals Hua Hin en Pranburi veel aantrekkingskracht op het toerisme. Ook het zuidelijkere Bankrut, met diverse resorts en een prachtig Thais paleis, trekt toeristen aan. Hierdoor is de officiële hoofdstad, genaamd Prachuap Khirikhan stad, nog steeds een rustige en heerlijke vakantie badplaats gebleven. De prima ontwikkelde winkel- en restaurant faciliteiten in combinatie met de stranden, vriendelijke mensen, uitzichten, grotten, bergen en bossen maken deze plek echt het bezoeken waard. Op deze pagina leest u meer over de hoofdstad.

De Prachuap Khiri Khan stad

Het kleine stadje is goed “beloopbaar”, het heeft brede straten met niet al veel verkeer. Met een plattegrond van TAT is het makkelijk de meeste attracties te vinden. Er zijn Songtaews beschikbaar met vaste tarieven naar verschillende plekken, ook het huren van fietsen of een automatische brommer is aan te raden. In het centrum van de stad vindt u een aantal kleine cafés en winkeltjes. De belangrijkste attractie in de binnenstad is de grote en uitgebreide City Pillar met een tempel en schrijn, waarin exotische Lopburi-stijl schilderingen te bewonderen zijn.

Het herkenningspunt van de stad: De Spiegel Berg

Khao Chong Krajok - Prachuap Khirikhan

Khao Chong Krajok – Prachuap Khirikhan

In het Engels heet deze de Mirror Mountain en in het Thais met de Khao Chong Krajok. Dit is de berg aan de voet van het stadje met een prachtig uitzicht over de drie baaien. De berg, met boenop een tempel, is bekend om zijn vele apen, die je begroeten aan de voet en u begeleiden op de lange trap met 400 treden naar boven. De Chong Krajok Mountain heet ook wel de Mirror Mountain omdat er een gat is in de berg waardoor u een uniek zicht op de hemel heeft. Op de top van de berg staat een kleine maar interessante tempel, Wat Thammikaram, met daarin een aantal Boeddha relikwieën. Vanaf deze top beleeft u waarschijnlijk ook één van de mooiste uitzichten in uw leven.

De Prachuap Khiri Khan Bay is dichtbij en makkelijk te bereiken, ideaal om morgens koffie of s’avonds een glas wijn te drinken in één van de goede visrestaurants met gerechten tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Ao Noi Baai

Een mooie plek om te bezichten vanaf Prachuap Khirikhan stad is Grand Noi tempel met prachtige muurschilderingen en de Khan Ka Dai tempel in een grot, beroemd om zijn beeld van een liggende Boeddha. De klim is gemakkelijk en het prachtige uitzicht over zee is een stimulans om hoger en hoger te klimmen. De grotere grotten zijn imposant met o.a. Sleeping Buddha en vele kleinere Boeddha beelden. Ook de stalactieten aan en de lichtval in lichte en donkere ruimtes zijn een lust voor het oog.

Ao Manao Baai

U hoeft niet verder te reizen naar opzoek de mooie witte stranden en het doorschijnende ondiepe blauwe water want Ao Manao heeft het! Zo genoemd omdat het de vorm van een manao (=limoen) heeft. Deze baai maakt deel uit van een Thaise luchtmachtbasis op een plek, waar Thaise en Japanse legers vochten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het heeft een museum om dit te herdenken. In de baai zijn ook toeristische voorzieningen aanwezig, zoals de parasols met eten, douch en toiletten en diverse winkeltje en restaurants. Het kan hier in de weekenden nogal druk zijn.

Boodschappen

Naast de diverse lekkere restaurants, de markt aan de zee en de winkels in het stadje, zijn er ook grote supermarkten aanwezig. Zo is er een Tesco Lotus, Mark Foodland en HomePro. Deze grote ketens zijn gelegen aan de grote snelweg naar het zuiden maar toch ook goed te bereiken via de achterkant met toegang via normale straten.

tesco lotus in Prachuap Khirikhan

tesco lotus in Prachuap Khirikhan

Prachuap Khirikhan stad is een ‘onbekende’ bestemming die het verdient meer bezocht te worden vandaar dat wij u uitnodigen om deze parel te ontdekken. U moet zich wel tevreden stellen met bescheiden accommodatie, want luxe hotels ontbreken evenals een uitbundig uitgaansleven. Op slechts een kleine 300 kilometer van Bangkok naar het zuiden zijn er uitstekende verbindingen met de trein en bus.

Huisjes voor lange tijd huren

Indien u gecharmeerd bent en het het wel aan drukt om hier bijvoorbeeld 2 maanden te verblijven, bekijk dan de mogelijkheden die wij bieden:

Maggies River House – 2 slaapkamers
Maggies River Huis – 1 slaapkamers
Leeg appartement aan zee voor 1 jaar

Even Prachuap aandoen voor kort verblijf?

Bent u er nog niet aan toe om lang te verblijven, maar spreekt kort verblijf jullie aan. Bekijk dan de mogelijkheden in de resorts en hotels en boek direct.

Maggies Guest House

Leave a Reply