Thailand Pass April 2022

Thailand Pass vervalt binnenkort *juni / juli 2022*

ID:16146
Tuesday, June 21st, 2022

Thailand Pass-registratie en verplichte Covid-19-verzekering, zoals beschreven in artikel, worden opgeheven voor alle mensen die vanaf 1 juli 2022 in Thailand aankomen, zei een hoge regeringswoordvoerder vrijdag op vrijdag 17 juni, volgens een artikel van de gerenommeerde krant de Bangkok Post.

Bij aankomst hoef je alleen de vaccinatiecertificaten van Covid-19-testresultaten te tonen. Zonder dergelijk bewijs zullen aankomsten willekeurige, professionele antigeentests ondergaan bij permanente grens invoerpunten. Random testen zouden doorgaan totdat de regering alle noodmaatregelen om Covid-19 aan te pakken opheft.

Eerder nieuws over Thailand pass

Vanaf April 2022 werkt Thailand Pass om het land binnen te komen. Hoe werkt het? De regels voor het bezoeken van Thailand zijn aanzienlijk verbeterd. Via het Internet op de officiële website vraag je Thailand Pass aan met ‘Test and Go’ principe, dat leggen we hieronder uit. Na aankomst zorgt uw hotel voor het vervoer vanaf het vliegveld en uw PCR-test.

Inmiddels anno mei 2022 is de Thailand Pass verplicht maar hoeven volledig gevaccineerde reizigers niet te testen. Goed nieuws🎉!

Benodigdheden voor de Thailand Pass QR code:

  • Verzekering tegen Covid.
    Op de website heeft u keuze uit verschillende pakketten die u online kunt afrekenen met bijvoorbeeld een creditcard. De goedkoopste verzekeringsoptie kost 650 Baht en geldig voor 30 dagen.
  • Uw vaccinatiebewijzen (prik 1 en 2) zijn vereist.
    Deze kunt u gemakkelijk uw 2 vaccinatiebewijzen, prik 1 en 2, downloaden met uw DIGID vanaf de website coronacheck.nl. U dient de pdf om te zetten naar een image bijvoorbeeld jpg, om vervolgens deze te kunnen uploaden op de Thailandpass website. Jammer dat de pdf-versie mogelijkheid niet gewoon is toegevoegd.
  • Een hotel boeking voor 1 nacht is ook een vereiste. U kunt deze in bijvoorbeeld veilig boeken via de Agoda website. Let wel op dat u een “SHA hotel” met PCR test selecteert.
  • Verder zijn uw NAW gegevens op de aanvraag website (hieronder).

De naam van de deze officiële website is: https://tp.consular.go.th/en Deze website is in het Engels en redelijk gebruikersvriendelijk.

 

Wij proberen de veranderingen goed bij te houden maar u kunt er geen rechten aan ontlenen, Wij adviseren alle reizigers naar Thailand te volgen en het nieuws op gerenommeerde websites en goed op de datum te letten.

Een fijne overwinteringsvakantie lacht ons weer toe, zoals van ouds!

 

 

Leave a Reply