afscheid van Koning Bhumibol_Adulyadej

Afscheid van Koning Bhumibol (Rama IX)

ID:7958
Sunday, October 22nd, 2017

Momenteel zijn er nog niet zoveel overwinteraars in Thailand dus misschien weet u het nog niet maar… heel Thailand leeft langzaam naar deze donderdag 26 Oktober 2016 toe. De dag waarop afscheid van Koning Bhumibol (Rama IX) zal worden genomen, de nationale rouwdag. De kledingvoorschriften zijn duidelijk: Kleding, hoeden, waaiers en paraplu’s moeten zwart zijn. Dit zal ook geleden voor onze koning Maxima die voor deze gelegenheid naar Bangkok komt.
Ik was ondanks in gesprek met een van mijn Thaise collega’s die mij vertelde dat de kledingvoorschriften zelfs zo ver gaan dat na deze rouwplechtigheden zwarte kleding verboden is. Verboden ja, dit uit respect voor onze nieuwe koning X Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun. De handel doet natuurlijk met de verkoop van zwarte kleding:

De crematieplechtigheden beginnen al op 25 en duren tot de 29 oktober 2016. Bent u van plan de stad Bangkok te aandoen in deze periode, wees dan bij deze gewaarschuwd: het zal nog veel drukker zijn dan normaal. Het nieuws de ‘Bangkok Post’ heeft een speciale micro informatie pagina met alle informatie over de plechtigheden: https://kingrama9.bangkokpost.com/
We willen onze diepste condoleances uitdrukken aan de mensen van Thailand.

 

 

 

Leave a Reply