Wist u dat AIRBNB Thailand kort huren illegaal is?

ID:8662

Jazeker boekingswebsites zoals AIRBNB Thailand en booking.com bieden de mogelijkheid om appartementen en huizen, van particulieren, te huren voor een korte periode. Deze vorm van kortverhuur is in 2018 in strijdt met de Thaise wetgeving. Thaise wet beschermt haar voor hotels en resorts in Thailand.

Regelmatig zien wij waarschuwingen op banners in Hua Hin en cha-am. Deze banner staat sinds kort in het Lumpini Cha-am een appartement complex aan zee.

airbnb in thailand

Lumpini -short rental illegal

Zie hier het Marrakesh appartementen complex, de banner staat er in vier talen: English, Russian, Thai en Chinees. Dit is de Engelse versie.

Airbnb Thailand Marrakesh short rentals forbidden

Marrakesh short rentals forbidden

Ook hebben we een boeking voor korte periode voor een appartement, in de maand July, moeten doorverwijzen naar een hotel. Simpelweg om dat het committee van verhuurders een vergadering had over deze nieuwe wetgeving. Op Thailandblog.nl  kunt u lezen over een uitspraak van de rechter in Hua Hin over een kortverblijf in Wan Vayla condomium complex in Khao Tao. Ook in de BangkokPost een betrouwbare krant in Thailand kunt u meer lezen over de boetes die men kan krijgen.

no airbnb illegal

no airbnb illegal

Nu wij weten wat er kan gebeuren als men illegaal huurt adviseren wij u om geen particulieren huizen en appartement voor een korte tijd te huren. Huur per maand, niet per dag zo kunt u met een gerust hart overwinteren.

 

 

 

Geef een reactie